Wie ben ik

Hallo, leuk dat je er bent! Ik zal me even aan je voorstellen mijn naam is Alicia Alice en ik ben 59 jaar. Ik weet maar al te goed (net zoals sommige onder ons) dat het leven soms bestaat uit keihard vallen en weer opstaan. Weer opstaan in positiviteit en het geloof in jezelf blijven behouden is het allerbelangrijkste, want dat zorgt ervoor dat je er weer bovenop komt! In de allerlaatste alinea kun je weer iets meer over mij lezen. Maar nu eerst even terug naar jou!

Weet je…het terugdenken aan ons verleden zal voor een ieder een andere betekenis hebben. Voor de ene persoon is het terugblikken op het verleden misschien wel een periode van inspiratie, onbezorgdheid en of veiligheid geweest? En voor andere is de herinnering aan het verleden, misschien iets waar ze liever niet meer aan terugdenken en het alleen maar zo snel mogelijk willen vergeten? Allemaal heel verschillend, met of zonder verdriet ...dus ook allemaal anders.

Dit geldt ook voor onze levenservaringen en of levenslessen. Allemaal hebben we ons onze manier ontplooid (aan de zijde van een partner of in ons eentje). En allemaal proberen we er het beste van te maken. Soms zit het tegen en soms zit het mee. Enfin vanuit onze kennis, levenservaringen en vanuit de basis van onze opvoeding, zijn we gegroeid naar de mens die we nu zijn.

Het leven en de liefde bestaat uit ups en downs. Dat houdt in dat we ook heel wat trieste en of nare ervaringen in ons leven kunnen ervaren. De een misschien wat wat meer dan de ander. Meestal leert het verdriet en kopzorgen ons dat: daarna weer alles op zijn pootjes terecht komt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Het belangrijkste hierin is dat we de moed nooit mogen verliezen en ons realiseren dat we altijd moeten blijven bouwen en vertrouwen op onszelf.

Je wordt ouder... en op een gegeven moment leer je steeds beter om te relativeren. Je leert onderscheid te maken tussen grote en kleine problemen. Je krijgt meer zelfinzichten en je geniet van je zelfontplooiing (mits je daarvoor openstaat). Je vergroot je mensenkennis je ontplooit jezelf op dat gebied ook steeds meer en je gaat weer verder.

Je ervaart dat teleurstellingen en pijn soms ook een “leermeester” voor je kunnen zijn. Soms maken pijn en of verdriet je duidelijk dat je “iets” los moeten laten en of dat je dan maar beter van richting kunt veranderen.

Vaak ligt de oorzaak van al wat in ons leven gebeurt in onszelf. Wanneer we dit besef krijgen, dit ten volle gewaar worden dan bezitten we het vermogen om het leven in een volmaakte harmonie te kunnen voeren met al onze verlangens. Want je keuze, welke dan ook zal bepalen wat je zult creëren.

Ik ben er zeker van dat echte doorbraken alleen ontstaan als je je hoofd, hart en intuïtie weet aan te spreken. Anders gezegd: als je Geest, Ziel en Lichaam daadwerkelijk met elkaar weet te verbinden en dat is niet altijd even gemakkelijk. Ook dat is een leerproces wat heel boeiend en interessant is.

Zomaar 1 van mijn vele tips:

De navolgende tip zou je in sommige situaties/momenten kunnen toepassen. Stel dat iemand zegt: ik voel me gefrustreerd etc. Vraag dan niet aan hem of haar, waarom hij of zich zo voelt, dat zou hem of haar alleen maar nog verder in dezelfde stemming brengen. En dat wil je toch niet? Vraag dan gewoon aan hem of haar : hoe doe je dat? 

Gewoonlijk kijken mensen dan op omdat ze zich dan opeens realiseren, dat ze bepaalde gedachte moeten aannemen om zich zo te voelen. Nu wordt het mij opeens helder; er gaat mij een lichtje branden, een  openbaring,  bewust worden van iets, innerlijke verlichting. Opeens realiseren we ons instinctief, hoe machtig onze mentale beelden kunnen zijn. En dan zijn we meestal in staat om ons weer even terug te fluiten. Dat helpt om te kunnen herkaderen en om jezelf weer wat beter te voelen (als is het maar tijdelijk, want dat helpt je om weer even het zonnetje weer te kunnen zien).

Ik wens je veel leesplezier, neem even de tijd voor jezelf. Geef je Geest een boots daar waar nodig is en blijf, naast al mijn informatie altijd je eigen hart volgen. Want dat is jouw persoonlijk kompas in je leven.

Iets meer over mij?

Met dit Blog wil ik medeleven, kwetsbaarheid en compassie omarmen. Sinds ik de nieuwe blogger van Succes in de Liefde ben, heb ik er ook gelijk vanaf dag 1 een liefdadigheids- blog van gemaakt.

Vandaar dat je er geen verdienstmodellen meer op aantreft (zoals e-books, reclame, pop-ups en of banners). Eye openers, informatie vanuit mijn opleidingen geef ik vanuit het diepst van mijn hart belangeloos weg in de hoop anderen (jou) hiermee tot steun te kunnen zijn waar nodig.

Mijn teksten zijn merendeels geschreven vanuit: mijn opleiding van Relatiecoach te Milaan (ik hou er niet zo van om het woord therapeut te gebruiken). Als Nederlandse heb ik daar op jongere leeftijd meer dan 10 jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt. Dit omdat ik het toen een uitdaging vond om een tijdje in het buitenland te gaan studeren, werken en wonen. Nadat ik die vreemde taal binnen 2 jaar tijd eenmaal vloeiend beheerste in woord en geschrift (pfff dat viel toen echt niet mee!) werd ik dan eindelijk beloond voor mijn drive, doorzettingsvermogen en inzet en heb ik daar naderhand ook gewerkt voor een bekende Nederlandse fabrikant als Directie Simultaan Tolk, maar dat is eigenlijk niet relevant voor dit blog.

Sommige artikelen zijn weer gebaseerd op verschillende interviews, PTSS, persoonlijke denkwijze en ervaringen. Soms schrijf ik ook over Universele energieën en dat enthousiasme komt dan weer voort uit verschillende andere opleidingen in Nederland o.a. erkend gediplomeerd Magnetiseur (werken met energieën, energieblokkades opheffen), Personal development, Gebedsgenezing op Ziel, Geest en lichamelijk niveau (het triggeren van je eigen Christusbewustzijn).

Anderen die liever niet het woord God gebruiken benoemen het: als Je Hogere Zelf en of Innerlijke bron. In principe komt het allemaal op hetzelfde neer. Je verheft je op zo'n moment heel even boven je 5 zintuigen (omdat je weet dat er meer is, dan alleen dat).

Hoe je het ook wendt of keert, alles in ons en rondom ons heen bestaat uit energieën. Ik ben absoluut geen perfecte en of professionele copywriter (alles behalve dat). Ik schrijf gewoon als vrouw van hart tot hart over van allerlei situaties die zich voordoen in het leven en in de liefde.

Het aantal bezoekers (jong en ouder) varieert momenteel tussen de 8.000-10.000 per maand. Waarvan bezoekers woonachtig in ons land (70%), Belgische bezoekers (ongeveer 20%) en door een aantal Nederlanders (10%) die elders in de wereld werken/wonen. En dit alles doet me goed, daar doe ik het voor!

Met vriendelijke groet,

Alicia Alice

Enkele favoriete artikelen:

Leren onze gevoelens en emoties ons iets over onszelf?
Dating ervaringen, wanneer krijg je er een kater van?
Date tips, waar moet je op letten?

Hoe kun je een internetliefde ervaren? Plus en minpunten
Wat is liefde?
Foute mannen, genotsjagers, players hoe herken je ze?

Verwerkingsprocesfases hoe ga je daar mee om?
Wat als je te verschillend van elkaar bent?
Ben jij relatieverslaafd?

Hoe hou je het positief denken vast?
Hoe gaan scammers te werk?
Oh jee een afwijzing, een blauwtje lopen hoe ga je daarmee om?

Hoe weet je of hij je leuk vind?
Een beslissing nemen? Relatie redden of niet? (bij twijfel zou ik deze lezen!)
Hoe stop je met piekeren?

Liefde en affectie kun je dat van elkaar scheiden?
Woorden van troost, hoe fijn is het als je ergens troost uit kunt halen?
Kwetsende woorden, hoe ga je om met het leed van woorden?

Leren omgaan met liefdesverdriet, hoe zwaar kan dat zijn?
Relatie verbreken of niet? Uit elkaar of bij elkaar blijven?
Kenmerken van een narcist, wat is een narcist? Narcisme en relaties

Negatieve gedachten doorbreken, hoe doe je dat?
Ik voel mezelf eenzaam en ongelukkig, hoe heeft het zover kunnen komen?
Ups en downs in een relatie, wie herkent het nu niet?

Wat is een rebound relatie en waarom moet je hiervoor waken?
Een knipperlichtrelatie verbreken is dat altijd even gemakkelijk?
Kan iemand veranderen? Kun je je partner veranderen?

Hoe ontstaat chemie tussen 2 personen?
Persoonlijke effectiviteit, herken jij jouw blinde vlek al?
Verbruik jij teveel van je menselijke energie?

Vertrouwen is goed, controle is beter in welke situatie dan?
Omgaan met elkaar, hoe bevorder je een harmonieuze relatie?
Twijfels in een relatie? Let op het HVW

Welke vraag doet het goed, tijdens een conflict?
leren voelen, gevoelens uiten waarom kan niet iedereen dat even goed?
Als vrouwen met een man slapen, nemen ze dan een deel van hem op?

Verbruik jij teveel energie voor je gevoelsleven?
Vergeven, hoe vergeef je iemand die je pijn heeft gedaan?
Onzekerheid over je intuïtie? Luister je ernaar of negeer je het?

Hoe maak je korte metten met een onzeker gevoel?
Associatie, met wie associeer ik jou?
Persoonlijke effectiviteit, herken jij jouw blinde vlek al?

Contactadvertenties en dergelijke, waar moet je op letten?
Welke raadsels kunnen er in een relatie zijn?
Als je het even niet meer weet?

Welke vraag doet wonderen tijdens een conflict
Hoe herken je manipulators?
Hoe herken je een narcist?

Denken met je hart, wat wilt mijn hart vandaag voor mij?
Wat als je het even niet meer weet?
Wat moet ik doen? Haal het antwoord uit je onderbewustzijn

Gevoelens en emoties erkennen, wat is het geheim hierachter?
Jezelf blijven, jezelf zijn of kies je voor een nog betere versie van jezelf?

Tip: Voor de liefhebbers die geloven dat er meer is, dan enkel onze 5 zintuigen:

Gebedsgenezing op Ziel, Geest en Lichamelijk niveau, kan iedereen dat leren?

 

Lees je dit artikel op je smartphone? Ga dan via de navigation naar de homepagina als je niets wilt missen.