Wie ben ik?

Leuk, dat je even komt kijken! Ik zal me even aan je voorstellen: mijn naam is Alicia Alice Rachel. Sinds ik de nieuwe blogger/webmaster van Succes in de Liefde ben, is SIDL een barmhartig blog geworden. Vandaar dat je hier geen verdienstmodellen zoals e-books, reclame, pop-ups en of banners aantreft. Ik kies er voor om compassie en kwetsbaarheid te omarmen. Voorheen was JC de blogger van SIDL.

Succes in de liefde is een blog wat van allerlei gevoelens en emoties met je bespreekt en je tevens uitlegt hoe je negatieve energieën kunt omzetten in positiviteit. Het aantal bezoekers (van verschillende leeftijdscategorieën, zowel mannelijk als vrouwelijk) varieert momenteel tussen de 8.000-10.000 per maand.

Nu even terug naar jou

Zolang alles maar rustig is, is het leven niet moeilijk. Maar als er stormen opsteken, wordt je teruggeworpen op de diepste vragen rondom je bestaan.

Weet je…het terugdenken aan ons verleden zal voor een iedere man en of vrouw een andere betekenis hebben. Voor de ene persoon is het terugblikken op het verleden misschien wel een periode van inspiratie, onbezorgdheid en of veiligheid geweest? En voor andere is de herinnering aan het verleden, misschien iets waar ze liever niet meer aan terugdenken en het alleen maar zo snel mogelijk willen vergeten? Allemaal heel verschillend, dus ook allemaal anders.

Dit geldt ook voor onze levenservaringen en of levenslessen. Allemaal hebben we ons onze manier ontplooid (aan de zijde van een partner of in ons eentje). En allemaal proberen we er het beste van te maken. Soms zit het tegen en soms zit het mee.

Enfin vanuit onze kennis, levenservaringen en vanuit de basis van onze opvoeding, zijn we gegroeid naar de mens die we nu zijn.

Het leven en de liefde bestaat uit ups en downs. Dat houdt in dat we ook heel wat trieste en of nare ervaringen in ons leven kunnen ervaren. De een misschien wat wat meer dan de ander.

Meestal leert het verdriet en kopzorgen ons dat: daarna weer alles op zijn pootjes terecht komt. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Het belangrijkste hierin is dat we de moed nooit mogen verliezen en ons realiseren dat we altijd moeten blijven bouwen en vertrouwen op onszelf.

Je wordt ouder... en op een gegeven moment leer je steeds beter om te relativeren. Je leert onderscheid te maken tussen grote en kleine problemen. Je krijgt meer zelfinzichten en je geniet van je zelfontplooiing (mits je daarvoor openstaat). Je vergroot je mensenkennis je ontplooit jezelf op dat gebied ook steeds meer en je gaat weer verder.

Je ervaart dat teleurstellingen en pijn soms ook een “leermeester” voor je kunnen zijn. Soms maken pijn en of verdriet je duidelijk dat je “iets” los moeten laten en of dat je dan maar beter van richting kunt veranderen.

Vaak ligt de oorzaak van al wat in ons leven gebeurt in onszelf. Wanneer we dit besef krijgen, dit ten volle gewaar worden dan bezitten we het vermogen om het leven in een volmaakte harmonie te kunnen voeren met al onze verlangens. Want je keuze, welke dan ook zal bepalen wat je zult creëren.

Ik ben er zeker van dat echte doorbraken alleen ontstaan als je je hoofd, hart en intuïtie weet aan te spreken. Anders gezegd: als je Geest, Ziel en Lichaam daadwerkelijk met elkaar weet te verbinden en dat is niet altijd even gemakkelijk. Ook dat is een leerproces wat heel boeiend en interessant kan zijn.

Tip

De navolgende tip zou je in sommige situaties kunnen toepassen. Stel dat iemand zegt: ik voel me gefrustreerd etc. Vraag dan niet aan hem of haar, waarom hij of zich zo voelt, dat zou hem of haar alleen maar nog verder in dezelfde stemming brengen. En dat wil je toch niet? Vraag dan gewoon aan hem of haar : hoe doe je dat? 

Gewoonlijk kijken mensen dan op omdat ze zich dan opeens realiseren, dat ze bepaalde gedachte moeten aannemen om zich zo te voelen. Nu wordt het mij opeens helder; er gaat mij een lichtje branden, een  openbaring,  bewust worden van iets, innerlijke verlichting. Opeens realiseren we ons instinctief, hoe machtig onze mentale beelden kunnen zijn.

Neem tijd voor jezelf, sla de informatie die je interesseert op en blijf daarnaast altijd je eigen hart volgen. Want dat is jouw persoonlijk kompas in je leven.

Iets meer over mij?

Mijn teksten zijn geschreven vanuit: mijn erkende, gediplomeerde opleiding van Relatiecoach te Milaan (ik hou er niet van om het woord therapeut te gebruiken). Als Nederlandse heb ik daar op jongere leeftijd meer dan 10 jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt, dit omdat ik het toen een uitdaging vond om een tijdje in het buitenland te gaan studeren, werken en wonen. (In die tijd heb ik daar ook gewerkt voor een bekende Nederlandse exporteur maar dat is niet relevant voor dit blog).

Sommige artikelen zijn weer gebaseerd op interviews, PTSS, persoonlijke denkwijze en ervaringen. Soms schrijf ik ook over Universele energieën en dat enthousiasme komt dan weer voort uit verschillende andere opleidingen in Nederland o.a. erkend Magnetiseur (werken met energieën), Personal development etc.

Hoe je het ook wendt of keert, alles in ons en rondom ons heen bestaat uit energieën. Ik ben absoluut geen perfecte en of professionele copywriter. Ik schrijf gewoon van hart tot hart over vanallerlei gevoelens en emoties en ik leg je uit hoe je negativiteit kunt omzetten in positieve energieën.

Ik wens je bij deze alvast het allerbeste toe! Het komt allemaal wel weer goed en misschien wel veel eerder dan dat je het zou verwachten!

Ps. door persoonlijke omstandigheden kan ik alle mails, waarin me gevraagd om persoonlijke tips helaas niet een voor een gaan beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Alicia Alice

Enkele favoriete artikelen:

Leren onze gevoelens en emoties ons iets over onszelf?
Dating ervaringen, wanneer krijg je er een kater van?
Date tips, waar moet je op letten?

Hoe kun je een internetliefde ervaren? Plus en minpunten
Wat is liefde?
Foute mannen, genotsjagers, players hoe herken je ze?

Verwerkingsprocesfases hoe ga je daar mee om?
Wat als je te verschillend van elkaar bent?
Ben jij relatieverslaafd?

Hoe hou je het positief denken vast?
Hoe gaan scammers te werk?
Oh jee een afwijzing, een blauwtje lopen hoe ga je daarmee om?

Hoe weet je of hij je leuk vind?
Een beslissing nemen? Relatie redden of niet?
Hoe stop je met piekeren?

Liefde en affectie kun je dat van elkaar scheiden?
Woorden van troost, hoe fijn is het als je ergens troost uit kunt halen?
Kwetsende woorden, hoe ga je om met het leed van woorden?

Leren omgaan met liefdesverdriet, hoe zwaar kan dat zijn?
Relatie verbreken of niet? Uit elkaar of bij elkaar blijven?
Kenmerken van een narcist, wat is een narcist? Narcisme en relaties

Negatieve gedachten doorbreken, hoe doe je dat?
Ik voel mezelf eenzaam en ongelukkig, hoe heeft het zover kunnen komen?
Ups en downs in een relatie, wie herkent het nu niet?

Wat is een rebound relatie en waarom moet je hiervoor waken?
Een knipperlichtrelatie verbreken is dat altijd even gemakkelijk?
Kan iemand veranderen? Kun je je partner veranderen?

Hoe ontstaat chemie tussen 2 personen?
Persoonlijke effectiviteit, herken jij jouw blinde vlek al?
Verbruik jij teveel van je menselijke energie?

Vertrouwen is goed, controle is beter in welke situatie dan?
Omgaan met elkaar, hoe bevorder je een harmonieuze relatie?
Twijfels in een relatie? Let op het HVW

Welke vraag doet het goed, tijdens een conflict?
leren voelen, gevoelens uiten waarom kan niet iedereen dat even goed?
Als vrouwen met een man slapen, nemen ze dan een deel van hem op?

Verbruik jij teveel energie voor je gevoelsleven?
Vergeven, hoe vergeef je iemand die je pijn heeft gedaan?
Onzekerheid over je intuïtie? Luister je ernaar of negeer je het?

Hoe maak je korte metten met een onzeker gevoel?
Associatie, met wie associeer ik jou?
Persoonlijke effectiviteit, herken jij jouw blinde vlek al?

Contactadvertenties en dergelijke, waar moet je op letten?
Welke raadsels kunnen er in een relatie zijn?
Als je het even niet meer weet?

Welke vraag doet wonderen tijdens een conflict
Hoe herken je manipulators?
Hoe herken je een narcist?

Denken met je hart, wat wilt mijn hart vandaag voor mij?
Wat als je het even niet meer weet?
Wat moet ik doen? Haal het antwoord uit je onderbewustzijn

Tip: Voor de liefhebbers die geloven dat er meer is, dan enkel onze 5 zintuigen:

Gebedsgenezing op Ziel, Geest en lichamelijk niveau, hoe leer je dat?

Lees je dit artikel op je smartphone? Ga dan via de navigation naar de homepagina als je niets wilt missen.