6 Mogelijke Redenen Waarom Jouw Vriend Niet Wilt Trouwen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Jouw vriend wilt niet trouwen terwijl jij niet kunt wachten.

Dat maakt je verdrietig want je hebt het gevoel dat hij de ware is.

Hij is lief, zelfstandig, geeft jou het gevoel dat je speciaal bent, heeft zijn leven op orde en is eigenlijk precies wat je zoekt.

Je stelt jezelf regelmatig de vraag; ”waarom wilt mijn vriend niet trouwen” en  komt er maar niet achter.Het is begrijpelijk als je jezelf een beetje zorgen maakt want als hij niet wilt trouwen met jou, wat zegt dat dan over zijn liefde voor jou?

Het kan iets met jou te maken hebben maar ook niet. Hieronder ga ik 6 mogelijke redenen met jou delen waarom jouw vriend niet, of nog niet met jou wilt trouwen.

1. Hij heeft op dit moment andere prioriteiten

Als je samen bent met een man die erg ambitieus is en constant bezig is met zijn financiële en persoonlijke doelen kan het zo zijn dat hij niet wilt trouwen omdat hij op dit moment andere prioriteiten heeft.

In zo’n situatie wilt een man doorgaans eerst zijn doelen bereiken of in ieder geval goed op weg zijn voordat hij besluit te trouwen. Trouwen is namelijk iets dat je heel goed moet regelen en omdat zoiets veel tijd in beslag neemt stelt hij het liever uit.

2. Hij heeft last van bindingsangst

Als ik kijk naar de ervaringen van mijn cliënten bestaan er verschillende niveaus van bindingsangst. Je hebt mannen die het leuk vinden om te daten met vrouwen maar in paniek raken wanneer ze het woord ”relatie” horen en vervolgens afhaken.

Anderzijds heb je ook mannen die wel een relatie aangaan maar vervolgens niet die extra stap durven zetten (trouwen). Het feit dat je dus al een tijdje met een man samen bent wilt niet perse zeggen dat hij (helemaal) geen bindingsangst heeft.

3. Hij is bang dat jullie huwelijk mislukt

Jullie zijn al een tijdje samen en houden ontiegelijk veel van elkaar. Het begint te kriebelen bij jou en je verlangt ernaar om te trouwen. Je brengt dan ook heel subtiel het onderwerp trouwen ter sprake maar opeens lijkt je hele droom in duigen te vallen op het moment dat jouw vriend aangeeft dat hij niet wilt trouwen.

Misschien geeft hij het niet eerlijk toe maar sommige mannen willen de volgende stap niet zetten omdat ze bang zijn dat na het huwelijk de relatie veranderd.

4. Hij gebruikt je alleen voor de intimiteit

Het is misschien pijnlijk om te horen maar sommige mannen gebruiken  een relatie alleen als een means to an end (een middel om hun doel te bereiken). Wat ze eigenlijk willen is slechts één ding en dat is intimiteit in alle vormen en maten; gezelligheid, knuffelen, kussen, massages uitwisselen en seks.

Ze weten echter dat de meeste vrouwen niet open staan voor enkel een friends with benefits relatie dus laten ze haar denken dat zij serieus zijn maar in werkelijk zijn ze dat niet. Trouwen is nooit het plan geweest en dat zal het ook nooit worden.

5. Hij ziet geen toegevoegde waarde in het huwelijk

Hij houd van je en wilt met jou samen een toekomst opbouwen. In zijn ogen betekent dat werken aan een goede carrière, vervolgens samen een huisje kopen, daarna eens denken aan kinderen en misschien ook nog een huisdier erbij nemen.

Voor hem hoeft dat trouwen gewoon niet omdat hij er geen toegevoegde waarde in ziet.  In zijn ogen kunnen jullie alles wat jullie dan kunnen doen nu ook al doen. Het is dus gewoonweg zinloos voor hem en hij gebruikt al dat geld liever voor andere dingen.

6. Hij ziet op tegen de financiële kosten

Er zijn stelletjes die een gedeelde rekening hebben maar er zijn ook veel stelletjes waarbij ieder zijn eigen rekening heeft. Zeker wanneer ze nog niet in het huwelijksbootje gestapt zijn.

Als je geen overzicht hebt in zijn financiën kan het zo zijn dat hij er slechter voorstaat dan hij laat merken of wilt toegeven en gewoonweg geen geld heeft voor een bruiloft. Traditioneel gezien willen de ouders dan vaak bijspringen maar dit gebeurt steeds minder en zelfs al willen de ouders bijspringen, sommige mannen willen gewoon per se ook een deel zelf betalen. In zo’n situatie zal hij dus eerst geld opzij willen leggen.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

1 reply on “6 Mogelijke Redenen Waarom Jouw Vriend Niet Wilt Trouwen”

  • Punt 3 is ver uit het belangrijkst. Bij een scheiding trekt dikwijls de man financieel bij het kortste eind en dat is zeker het geval wanneer er kinderen in het spel zijn. Trouwen is een financiele transaktie dat voor en man niet zoiets is als Holland Casino. De meeste vrouwen opereren in de 21ste eeuw en hebben vaak een derde generatie feminitisch trekje, maar de scheidingswetten zijn nog uit de jaren 80. De andere redenen zijn bijzaak.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *