Tegenpolen

Posted by: liefde expert - Posted on:

Verschillend van elkaar

Als je te verschillend van elkaar bent dan kan dat zowel voordelen als nadelen hebben. Een voorbeeld: als je een gevoelspersoon koppelt met een rationeel persoon dan kunnen er wel eens behoorlijk veel onenigheden ontstaan.

Als men te verschillend is dan reageert men nu eenmaal anders op bepaalde situaties. En als je elkaars reactie dan observeert, dan kan de ene partner of de ander wel eens regelmatig zijn of haar wenkbrauwen fronsen??!!??

Als je te verschillend van elkaar bent dan kan dit bij beiden partners voor de nodige onrust en twijfels zorgen. De positieve energie van de relatie gaat dan meestal eerst naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe.

Als je beiden ongeveer hetzelfde bent, dan gaat de positieve energie van de relatie meestal in de vooruitgang van de relatie zitten.

Als je beiden te verschillend bent, dan kun je natuurlijk ook aanvullend voor elkaar zijn. De kunst is dan om open te kunnen staan voor denkwijze van de ander. Als je te verschillend van elkaar bent dan ontvang je meestal opbouwende kritiek van de ander. Dat is misschien niet leuk, maar het kan soms wel verhelderd werken.

Soms hebben we allemaal wel een “blinde vlek” waarvan we ons niet bewust zijn, die “blinde vlek” kan healen als men open kan staan voor de opbouwende kritiek van de ander.

Opbouwende kritiek geef je meestal aan elkaar om elkaar “nog beter” te maken. Dat lukt vaak ook wel mits de andere partner er voor open staat. In het andere geval wordt de opbouwende kritiek meestal alleen ervaren als negatieve kritiek. In dat geval wordt je jezelf steeds meer bewust dat je te verschillend van elkaar bent, met alle gevolgen van dien.

Probeer de opbouwende kritiek met genegenheid te geven, op die manier staat een ander er eerder open voor. Niemand vind het fijn om zomaar vanuit het niets te worden “aangevallen”, want dan schiet de ander vrijwel meteen in de verdediging en dan lopen de gemoederen alleen maar op. Bereik je dan iets? Probeer geduldig te zijn en relaxed te blijven. Dat is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk, maar wat is wel gemakkelijk in het leven?

Als je opbouwende kritiek aan je partner geeft, laat het dan eerst rijpen in zijn of haar geest. Op het moment dat de ander het begrepen heeft zal het zichtbaar worden. Hij of zij….. Lees verder op “te verschillend van elkaar“.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *