Wat moet ik doen? Haal het antwoord uit je onderbewustzijn
Wat moet ik doen? Dat is een vraag die we ons allemaal wel eens kunnen stellen als we het even niet meer weten. Als je jezelf afvraagt wat moet ik doen?
Dan is er niks mis mee als je adviezen van anderen aan hoort. Doch die adviezen van anderen moeten niet heel je leven gaan bepalen. Ieder mens is anders, ieder mens is uniek en iedereen reageert weer anders op bepaalde situaties.

Wat moet ik doen?

Nadat je kennis hebt opgedaan en of adviezen van anderen hebt aangehoord dan zou dit je enigszins een verheldering kunnen geven. Sla dit in jezelf op en laat het in je geest rijpen. Want hoe dan ook het meest belangrijkste is dat jij je eigen hart volgt.

Als je diep vanuit jezelf je eigen hart volgt, zonder invloeden van wie dan ook dan zul je ook nooit spijt van je beslissing krijgen. Vandaar dat het belangrijk is dat je op een gegeven moment de adviezen van anderen even naast je neer legt.

Op het moment dat je jezelf afvraagt: wat moet ik doen? Dan is dat een moment van twijfel en onzekerheden en dat zorgt er weer voor dat je op dat moment (te) kwetsbaar bent. Als je te kwetsbaar bent ben je ook weer te gevoelig en te ontvankelijk voor invloeden van anderen. Het is de bedoeling dat je heel dicht bij jezelf blijft als de vraag: wat moet ik doen door je gedachten blijft spoken.

Onthoud dat je onderbewustzijn meestal de oplossingen weet van al je problemen. Stel dat jij met je intuïtie aanvoelt dat er iets niet klopt. Ga er dan maar vanuit dat je het dan bij het rechte eind hebt.

Soms kun je gewoon voelen dat er iets niet klopt, maar kun je dat iets maar moeilijk met de vinger aanwijzen. Het is je eigen intuïtie die er dan voor zorgt dat de alarmbellen afgaan. Soms kun je de dingen niet verklaren die je met je intuïtie aanvoelt, dat hoeft ook niet. Het allerbelangrijkste is dat je bouwt en vertrouwt op je intuïtie want dat is het kompas van je leven.

Je eigen geluk

Alle frustraties en teleurstellingen zijn te wijten aan onvervulde verlangens. Als je te veel stil staat bij belemmeringen, hindernissen dan zal je onderbewustzijn overeenkomstig reageren en dat verhindert dan weer je eigen geluk.

Probeer eerst weer met jezelf in balans te komen als je jezelf afvraagt wat moet ik doen? Op die manier maak je even je hoofd leeg en dat is altijd goed als je dat doet voordat je een belangrijke beslissing neemt. Probeer een juiste balans te vinden tussen je gevoel en ratio.

Als je jezelf afvraagt: wat moet ik doen? Realiseer jezelf dan dat piekeren geen zin heeft. Althans als je dat te vaak doet, want door te piekeren vermenigvuldig je alleen maar keer op keer weer dezelfde gedachtes. En dat brengt je niet echt tot een oplossing, dat kost je teveel aan levensenergie.

Ik heb het al eens vaker aangehaald in een van mijn vorige artikelen. Ik zal het nog eens aanhalen want niet ieder artikel wordt door iedereen gelezen.

Wat moet ik doen?

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid. Ziel, Geest en Lichaam en dat houdt in dat we ook allemaal onze behoeftes en verlangens hebben op elk van deze 3 niveaus. Als onze verlangens en of behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreekt dan kan ons hele gestel in onbalans raken, met alle gevolgen van dien.

Als je jezelf afvraagt: wat moet ik doen? Keer je dan helemaal in jezelf en zoek daar het antwoord. Je onderbewustzijn slaat alles op. Ervaringen, omstandigheden en gebeurtenissen. Dat is de reden waarom je zorgvuldig moet letten op alle gedachten die plaats vinden in je bewuste geest. Neem tijd en rust voor jezelf.

Zorg ervoor dat je bewuste geest zich ook bezig blijft houden met positieve en hoopvolle verwachtingen. Als je dat voor elkaar krijgt op de momenten dat je jezelf afvraagt: wat moet ik doen? Dan zal je onderbewustzijn je denkgewoonten ook verwezenlijken.

Uiteraard is dat niet altijd even gemakkelijk. Het is nooit een kwestie van een knop omdraaien. Eerst moet je eens aan de gedachte wennen, dat je innerlijke bron jou het antwoord zal geven op de vraag wat moet ik doen?

Als jouw vraag: wat moet ik doen? Betrekking heeft op het feit dat je een einde aan je huwelijk en of relatie wilt maken. Hou dan het HVW in de gaten, dat is een afkorting die ik zelf verzonnen heb. Wat is het HVW? De H staat voor horen, de V staat voor voelen en de W staat voor waarnemen.

Ik zal een voorbeeld benoemen. Stel dat je vriend en of partner tegen je zegt: ik hou van je, dan wil je dit niet alleen maar horen, nee je wilt het natuurlijk ook kunnen voelen en waarnemen. Net zoals je woorden wilt kunnen waarnemen in daden. Het zijn vaker de daden van iemand die ons de gehele waarheid vertellen en niet alleen de woorden (nadenkertje).

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Ik weet het niet meer, wat als je het even niet meer weet?
Elke man en of vrouw, maakt niet uit van welke leeftijd heeft wel eens de gedachte: ik weet het niet meer.
Dat is niet meer dan menselijk en begrijpelijk. We maken positieve dingen mee in ons leven, maar vaak moeten we ook “ellende” incasseren.

Wij als mens bestaan uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en of behoeftes. Zodra deze verlangens en of behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreken dan raken we in onbalans. Grote kans dat dan de gedachte: ik weet het niet meer weer bij je opkomt.

De gedachte: ik weet het niet meer is hoe dan ook, energie slopend en verwarrend. Zodra je dat heel goed beseft, kun je deze niet-constructieve gedachte omzetten naar een nieuwe positieve gedachte.

Meestal weet ons onderbewuste al het antwoord op de uitspraak: ik weet het niet meer. Vaak voelen we te veel spanning of voelen we ons te verward zodat het antwoord maar niet naar boven kan komen.

De gedachte: ik weet het nier meer, klinkt heel zwaar en zorgt ervoor dat je met jezelf in conflict raakt en blijft. Dan wordt elke poging die je in zo’n geval doet om je weer prettiger te voelen, door een van de delen ondermijnd.

Onbewustheid schiep het, bewustheid zet het om in zichzelf. Haal het vanuit het onzichtbare naar het zichtbare toe. Alles komt tevoorschijn als het aan het licht wordt blootgesteld en wat aan het licht wordt blootgesteld, wordt zelf licht.

De gedachte: ik weet het niet meer, bestaat uit een gevangen levensenergie die afgescheiden is van je totale energieveld en dan ontstaan er blokkades. Op dat moment is er even geen vooruitgang meer. De gedachte: ik weet het niet meer, blijft dan door je hoofd spoken. Blijf hier niet over piekeren, want door te piekeren vermenigvuldig je deze gedachte van ik weet het niet meer, alleen maar keer op keer. En daar los je niets mee op.

Op het moment dat je denkt: ik weet het niet meer, zou je veel rust voor jezelf moeten nemen. Als je weer rust krijgt dan ontstaat er weer ruimte in je Geest en dan heb je grote kans dat je de antwoorden van je onderbewuste zult ontvangen.

En dan op dat moment, kan er opeens weer een lichtje gaan branden, je wordt je opeens bewust van iets wat je weer verder op weg gaat helpen. Je krijgt een openbaring, een verlichting en dat voelt ontzettend goed.

Instinctief weten we allemaal hoe machtig onze gedachtes kunnen zijn en daarom is het van belang dat je erin gelooft dat het antwoord zich binnenkort bij jou zal aandienen. Op het moment dat je die gedachte gebruikt kies je voor een toenadering tot een oplossing en niet voor het probleem.

Neem nu even als voorbeeld een verrekijker, als je door het kleine gedeelte kijkt dan haal je het probleem dichter bij, als je door het grotere gedeelte kijkt dan komt het probleem verder van je af te staan.

Creëer een mooi en helder beeld van jezelf, zoals je zou zijn, zoals je zou stralen en glimlachen als je de gewenste verandering al zou hebben. Dat voelt goed!

Voel wat dit voor je zou kunnen betekenen en probeer die gedachte vast te houden. Want dat is namelijk de kunst, dat je die positieve gedachte kunt blijven vasthouden.

Ik heb vrij recent een mooi artikel geschreven over gebedsgenezing (zowel op Ziel, Geest en Lichamelijk niveau) je zou dat artikel eens op je gemak kunnen doorlezen. Onthoud: ongeloof kan voortkomen uit onwetendheid en of een foutief geloof. In dat artikel kun je dingen vinden die je weer een heel stuk verder op weg kunnen helpen. Dat artikel verteld je tevens ook iets meer over jezelf.

Als de gedachte: ik weet het niet meer, opeens chronisch wordt dan is het natuurlijk van belang dat je naar een huisarts gaat want dat zou wel eens kunnen duiden op een burn out of  depressie.

Als je zeker weet dat het geen burn out en of een depressie is dan zou je de gebedsgenezing op Ziel, Geest en Lichamelijk vlak voor jezelf kunnen uitproberen. Informatie geeft ons beelden en dan beslissen we zelf waar we voor gaan kiezen. Hoe dan ook, volg altijd je eigen hart.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.