9 Vragen Om Te Ontdekken Of Je Moet Scheiden Of Blijven
Moet je scheiden of blijven? Misschien is dat wel een van de moeilijkste vragen die je jezelf kunt stellen. Je hebt immers een heel leven opgebouwd met je partner en dat gooi je natuurlijk niet zomaar weg. Zeker niet als jullie samen kinderen hebben. Dan is het nog veel moeilijker want nu beslis je niet alleen voor je eigen maar ook voor je kinderen.

Hoe zullen zij erop reageren? Leuk zullen ze het doorgaans niet vinden maar hoe groot zal de impact zijn? Zullen ze er langdurig ongelukkig van worden? Zullen hun schoolprestaties eronder leiden? Zullen ze het een van jullie tweeën kwalijk nemen? Zullen ze een trauma oplopen? Allemaal vragen die door je hoofd kunnen schieten wanneer je twijfelt tussen scheiden of blijven.

Het onderstaande artikel is geschreven door: JC

Wil je het artikel van Alicia lezen over de vraag de relatie redden of stoppen?  Dit artikel gaat meer over de gevoelens en emoties die daar bij komen kijken.

Of je moet scheiden of blijven hangt af van het volgende

Elk huwelijk is anders en dat maakt het natuurlijk lastig om een advies te geven wat voor iedereen van toepassing is. Wat voor het ene stelletje een reden is om te scheiden is voor een ander stelletje iets dat regelmatig voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij één van de twee vreemdgaat. Er zijn stelletjes die door zoiets per direct uit elkaar gaan maar er zijn ook stelletjes die het meerdere malen opnieuw proberen.

Gelukkig is er toch een soort van vragenlijst die je voor jezelf kunt beantwoorden om te kijken of je beter kunt scheiden of blijven.

Als je op één van de onderstaande vragen met een duidelijke JA kunt antwoorden is het beter om zo snel mogelijk te scheiden!

De ”moet ik scheiden of blijven” vragenlijst

  1. Wordt je fysiek en/of mentaal mishandeld door jouw partner?
  2. Zijn er kinderen in het spel die fysiek en/of mentaal mishandeld worden?
  3. Is je partner verslaafd aan bijvoorbeeld drugs en/of alcohol en kan diegene er na herhaaldelijke pogingen niet mee stoppen?
  4. Kan je partner niet met geld omgaan en sleept diegene jou en mogelijkerwijs ook de kinderen mee in de financiële afgrond?
  5. Brengt je partner jou en mogelijkerwijs de kinderen in levensbedreigende situaties?

Wat als je de bovenstaande vragen met een NEE hebt beantwoord?

Dan is een scheiding niet echt noodzakelijk aangezien jij en jullie kinderen geen direct gevaar lopen.

Of je moet scheiden of blijven is dan eigenlijk afhankelijk van het volgende;

  1. Kunnen jij en je partner elkaar vergeven voor de dingen die jullie hebben gedaan en zijn jullie beiden bereid om te werken aan jullie huwelijk?
  2. Hebben jullie kinderen die nog thuis wonen en zijn hun het gelukkigste als jullie bij elkaar blijven?
  3. Heb je het gevoel dat jullie huwelijk mettertijd kan verbeteren?
  4. Hebben jullie een huis dat onder water staat?

Als dat het geval is kunnen jullie het misschien nog één keer proberen. Baat het niet dan schaad het niet als het maar niet ten koste van jezelf gaat!

Mocht het vervolgens echt niet werken dan kunnen jullie op een ander moment alsnog uit elkaar gaan.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
6 Situaties Die Meestal Eindigen In Een Echtscheiding
Steeds meer huwelijken eindigen in een pijnlijke echtscheiding. Hoe kan dat nu? Wat gaat er mis? Hoe kan het dat hopeloos verliefde stelletjes zo rap uit elkaar gaan?
Het is lastig om daar een ”one size fits all” antwoord op te geven want elke relatie is anders maar ik kan wel 6 veelvoorkomende oorzaken met je delen.

Vermijd deze 6 situaties om de kans op een echtscheiding kleiner te maken. Mocht je nu een van de onderstaande situaties herkennen trek dan zo snel mogelijk aan de bel!

Wacht niet met actie ondernemen omdat je denkt dat het vanzelf wel beter wordt.

1. Waarom geldproblemen vaak leiden tot een echtscheiding

Ze zeggen wel eens ”geld maakt niet gelukkig” en tot op een bepaalde hoogte is dat natuurlijk waar maar zo zwart/wit is het natuurlijk niet. In ieder geval niet in deze maatschappij.

Je zult op zijn minst genoeg inkomen moeten hebben om de huur te kunnen betalen, alle zorgkosten te kunnen financieren, de wekelijkse boodschappen te kunnen kopen, overige rekeningen te kunnen betalen, jezelf te kunnen vervoeren en leuke dingen te kunnen doen.

Denk bijvoorbeeld aan samen met je partner en/of kinderen naar de film toe, een museum of theater bezoeken, een keertje gaan bowlen, stappen en last but not least; op vakantie gaan.

Als je niet in staat bent de rekeningen te betalen en/of leuke dingen te doen levert dat uiteindelijk stress op, vervolgens ontstaan er spanningen, die spanningen zorgen weer voor discussies en die discussies leiden uiteindelijk vaak tot een echtscheiding.

2. Waarom weinig communicatie vaak leidt tot een echtscheiding

Als je elkaar pas kent is alles nog nieuw en spannend. Je wilt dan echt alles van de ander weten en brengt graag tijd met diegene door.

Je merkt dat jullie steeds vaker en ook langer met elkaar praten. Jullie groeien steeds dichter tot elkaar. Hoe meer jullie praten hoe beter het wordt.

Omgekeerd werkt dat echter precies hetzelfde. Als er in jullie relatie niet meer ”echt” gepraat wordt groeien jullie uiteindelijk uit elkaar en is de kans op een echtscheiding aanzienlijk.

Het is op die manier namelijk moeilijk om te weten wat er in de ander omgaat, er te zijn voor elkaar, een connectie te maken, leuke momenten te delen en de aandacht van elkaar weten te behouden.

Wil een relatie echt stand houden dan is er meer nodig dan ”wat eten we vandaag”, ”wat is er op de tv”, ”heb je al boodschappen gedaan”, etc.

3. Waarom een gebrek aan respect vrijwel altijd tot een echtscheiding zal leiden

Stel je eens voor dat je partner voortdurend geïrriteerd is en dat op jou afreageert?

Dat diegene je bijvoorbeeld voor schut zet bij vrienden en/of familie, je regelmatig kleineert, grof tegen je is, je emotioneel verwaarloost en je als grof vuil behandeld.

Er is alleen maar stress tussen jullie en je begint door alle uitspraken langzamerhand onzeker te worden. Het begint je leven enorm te beïnvloeden en je voelt jezelf niet meer gelukkig.

Hoe lang denk je dat zo’n relatie stand zal houden? In de meeste gevallen zal zo’n huwelijk zeer snel eindigen in een echtscheiding.

Het is dus erg belangrijk dat jullie elkaar met respect behandelen.

4.  Hoe stelletjes uit elkaar groeien met een echtscheiding als gevolg

Uit elkaar groeien kan op verschillende manieren. Enerzijds doordat twee personen bijna niet meer ”echt” met elkaar praten en anderzijds omdat ze veranderen als persoon.

Dit gebeurt vaak bij stelletjes die elkaar jong hebben ontmoet en al een hele tijd bij elkaar zijn. Toen ze jong waren deelden ze dezelfde interesses en hadden ze dezelfde doelen/ overtuigingen maar na verloop van tijd veranderen ze.

Omdat die ”veranderingen” in veel gevallen echter met kleine stapjes gaan vallen ze niet direct op waardoor het meestal te laat is wanneer ze echt zichtbaar worden.

Daarom is het ook echt belangrijk om voortdurend die connectie tussen jullie beiden te bewaren en op de hoogte te zijn van waar de ander mee bezig is.

5. Waarom veel leugens uiteindelijk een echtscheiding zullen veroorzaken

Er is een ding dat erg belangrijk is voor welke relatie dan ook en dat is vertrouwen. Zonder vertrouwen is een uiteindelijke echtscheiding vrijwel gegarandeerd.

Dat is ook helemaal niet gek wat hoe kun je immers een prettig gevoel bij de ander hebben als je diegene niet meer kunt vertrouwen. Dat is vrijwel onmogelijk toch?

Het is dus noodzakelijk om elkaar te vertrouwen maar dat lukt niet als een van de twee de neiging heeft om vreemd te gaan of te liegen over andere zaken.

Het is overigens ook niet zo dat alleen grote leugens schadelijk zijn! Veel kleine leugentjes bij elkaar opgeteld zijn net zo erg.

Loyaal en eerlijk zijn is dus cruciaal.

6. Waarom een gebrek aan intimiteit uiteindelijk zal leiden tot een echtscheiding

Wat is het allergrootste verschil tussen goede vrienden/familie en lovers? Een woord; intimiteit.

Als je de relatie in stand wilt houden is het belangrijk om regelmatig intiem te zijn want zo krijg en behoud je een sterke connectie.

Niet alleen omdat je samen zo fijne momenten meemaakt maar ook omdat er op biologisch niveau een verandering plaatsvind.

Wanneer je namelijk intiem bent wordt er een stofje in je lichaam aangemaakt waardoor je gelukkiger wordt en dat gevoel wordt dan onbewust aan je partner gekoppeld.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.