Zal Een Verschil In Karakter Resulteren In Relatieproblemen?
Relatieproblemen komen en gaan doch een van de meest belangrijke ingrediënten van een succesvolle relatie is dat jullie dingen met elkaar gemeen hebben. In het begin sta je daar misschien niet bij stil omdat alles mooi, leuk, aardig en romantisch is maar wees gewaarschuwd.
Zodra het vlammetje zwakker wordt en de praktische zaken steeds belangrijker worden zullen er over het algemeen relatieproblemen ontstaan als jullie te verschillend zijn. Eigenlijk is dat ook helemaal niet vreemd want waar de een naar rechts en de ander naar links wilt zal er worden getrokken.

Welke verschillen doorgaans voor relatieproblemen zorgen

Stel dat jij het belangrijk vind om geld te sparen en je partner juist het tegenovergestelde is? Als jij maandelijks 200 euro vrij te besteden hebt wil je het liefste 50 euro aan de kant leggen. Je partner zou het liefste die 200 euro uitgeven plus nog eens 50 euro extra als de bank het zou toelaten.

Jij vind dat je partner onverantwoordelijk met geld omgaat en je partner vind dat jij  wat ”losser” moet worden.  Je partner denkt ”ik leef nu en heb geen enkele garantie dat ik er over 20 jaar nog steeds ben”. Jij denkt; ”ja, maar wat als we er over 20 jaar wel nog altijd zijn?”

Of stel dat jij dolgraag kinderen wilt en je partner onder geen enkele omstandigheid kinderen zou willen? Hoe gaan jullie dat in hemelsnaam oplossen? Dat is onmogelijk op te lossen tenzij één van jullie tweeën water bij de wijn doet maar wil je dat wel? Wat nu als diegene er na 10 jaar spijt van krijgt en het de ander kwalijk gaat nemen?  Dit is een recept voor relatieproblemen! Gegarandeerd.

(Dit is overigens een extreem voorbeeld om een punt te maken)

Verschillen die minder snel tot relatieproblemen leiden

Het is dus onverstandig om te kiezen voor een partner die over belangrijke zaken heel anders denkt maar wat betekent dat nu eigenlijk precies? Kun je op de lange termijn alleen gelukkig worden met iemand die hetzelfde is? Absoluut niet. Het is goed mogelijk om gelukkig te worden met iemand die verschillend is maar dan wel op zo’n manier dat jullie elkaar aanvullen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties; jij bent een introvert en je partner een extrovert. Of jij bent erg onordelijk en je partner is juist heel ordelijk en systematisch. Of jij bent altijd gefocust op de details en je partner op het grotere geheel. Zo’n relaties kunnen heel goed werken en de kans op relatieproblemen is dan een stuk kleiner. (let op; er zijn geen garanties want soms botsen deze koppels ook met elkaar)

Hoe moet je nu verder gaan?

Zit je in een relatie en hebben jullie veel relatieproblemen? Dan moet je jezelf eens afvragen of deze relatieproblemen zijn ontstaan omdat jullie heel anders naar het leven kijken en/of hele andere dingen verwachten van het leven.

Als dat zo is sta je voor een moeilijke keuze. Geef je jouw liefde op en probeer je iemand te vinden waar je meer overeenkomsten mee hebt? Of ga je water bij de wijn doen in de hoop dat je over een aantal jaar geen spijt krijgt en wrok ontwikkeld?  Het is een keuze die alleen jij kunt maken.

Als je op dit moment nog single bent dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een lijstje gaat opstellen met alle dingen die jij absoluut wel /niet wilt in het leven en alle dates op basis van dit lijstje filtert.

Het is begrijpelijk als je denkt ”Moet ik nu werkelijk gaan daten met een lijstje in gedachten en mensen direct afkeuren als ze over enkele zeer belangrijke onderwerpen anders denken?” maar realiseer je wel dat het hier om jouw toekomst gaat. Wil je de kans dat je de juiste partner kiest niet zo groot mogelijk maken?

Geschreven door: JC
Enkele favoriete artikelen van: Alicia

Wat als je te verschillend bent van elkaar?
Ups en downs in een relatie wie herkent het nu niet?
Wat is liefde?

Kun Je Relatieproblemen Oplossen Met Behulp Van Intimiteit?
Relatieproblemen heeft ieder stel wel eens. Doch als de relatieproblemen de overhand beginnen te krijgen dan kan dat energie vretend zijn. Zo wil je niet verder toch?
Je bent ongelukkig, vertoont symptomen van een depressie en bent het helemaal zat. Van de ene kant worden al die relatieproblemen je teveel maar van de andere kant wil je jouw partner niet kwijt. Let daarbij wel op of je niet midden in een relatieverslaving zit.

Je hebt het gevoel dat er een oplossing moet zijn maar je hebt al zoveel geprobeerd dat je niet meer weet waar je moet beginnen. Vaak uitten problemen zich in randverschijnselen (irritaties), randverschijnselen ontstaan omdat er iets diep in de kern niet meer goed zit. Mensen veranderen niet zomaar, maar de manier waarop ze opeens naar elkaar kunnen gaan kijken, die kan wel opeens veranderen.

Je wilt verdomd graag al die relatieproblemen oplossen maar hoe moet je dat nu aanpakken? Voordat ik je vertel hoe je wellicht jouw relatieproblemen kunt oplossen is het belangrijk dat je jezelf realiseert dat je dit niet in je eentje kunt doen.

Je kunt de beste technieken toepassen maar als je partner zichzelf nonchalant opstelt en het hem of haar niet veel uitmaakt of je weggaat of niet heb je een probleem. Op die manier verdwijnen de relatieproblemen ook niet. Let op of je niet te maken hebt met een narcistische partner.

De kans is dan zeer groot dat jullie relatie binnen een zeer korte periode eindigt. Dat is natuurlijk pijnlijk maar van de ene kant misschien beter? Want als je samen blijft met iemand, die je toch geen liefde meer geeft dan trek je uiteindelijk steeds maar weer aan het kortste eind.

Zelf zou ik namelijk nooit samen willen zijn met iemand die het koud laat of ik bij hem of haar wegga, jij wel dan? Ik hoop dan ook voor jou dat je partner ook zijn of haar schouders eronder wilt zetten.

Waarom Je Met Intimiteit Je Relatie Kunt Redden

Wanneer zijn we intiem met iemand?

Normaliter alleen als we onszelf prettig voelen bij de ander. De vonken springen er dan vanaf en we kunnen niet genoeg krijgen van de ander.

Maar wat gebeurt er als je constant ruzie hebt met je partner? Het gebeurt niet van de ene op de andere dag maar de intimiteit zal langzaam verdwijnen, toch? De Geest en het lichaam gaan nu eenmaal altijd samen op!

Eigenlijk is dat ook niet gek want ja als het zo niet klikt waarom zou je dan met diegene knuffelen, kussen en zelfs naar bed gaan? Die behoefte is er in de meeste gevallen gewoon niet. (Ik heb het natuurlijk over een situatie waarin de stress jullie al tijden uit elkaar drijft.)

De meeste mensen willen dan ook eerst alle relatieproblemen oplossen voordat ze weer intiem worden. Op zich logisch maar ik raad dat altijd af.

Ik adviseer diegene – die echt hun relatieproblemen willen oplossen – juist het tegenovergestelde te doen. Dus in plaats van alle intimiteit uit te stellen totdat de relatieproblemen zijn opgelost, intimiteit juist als ”geneesmiddel” te gebruiken. Als je dat tenminste nog kunt opbrengen?

Volgens sommige onderzoeken wordt er namelijk een stofje genaamd oxytocin (hormoon) aangemaakt wanneer je intiem bent en daardoor voel je jezelf o.a. relaxed en veilig bij de ander, heb je het gevoel dat je de ander kunt vertrouwen en krijg je een steeds sterkere band.

De fake it until you make it instelling

Waarschijnlijk hebben jullie op dit moment niet veel behoefte om intiem te zijn maar het is dus wel een manier om weer dichter bij elkaar te komen en die relatieproblemen aan te pakken.

Het is natuurlijk niet zo dat wanneer jullie intiemer zullen zijn alle relatieproblemen opeens weg gaan maar het zou ervoor kunnen zorgen, dat jullie toleranter worden richting elkaar en meer door de vingers zien.

Op die manier zullen er minder discussies ontstaan, wordt de algehele sfeer beter en voelen jullie jezelf weer meer tot elkaar aangetrokken. Zo komen jullie in principe in een positieve vicieuze cirkel terecht en heeft jullie relatie een grotere kans van slagen op de lange termijn.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.