Gevoelens en emoties erkennen wat is het geheim hierachter?




Gevoelens en emoties erkennen hoe doe je dat? Er zijn verschillende manieren waarop wij met gevoelens en emoties kunnen omgaan, ik benoem er hier een paar:

 • Je kunt ze volledig doorstaan (gevoelens en emoties erkennen)
 • Je kunt afleiding zoeken
 • Je kunt je gevoelens en emoties onderdrukken
 • Je kunt je gevoelens en emoties verdoven
 • Je kunt alleen anderen de schuld geven
 • Je kunt ze bagatelliseren

Verdrietige gevoelens en emoties erkennen en doorstaan is helemaal niet erg, daar hoef je jezelf niet voor te schamen!




Je gevoelens en emoties erkennen is van belang, dit omdat zij ook een groot deel van jezelf zijn. Alles wat deel uit maakt van jezelf zou je dus in principe lief moeten hebben.

Het proces van gevoelens en emoties erkennen, zorgt ervoor dat je jouw tranen de vrije loop laat. Het is altijd goed om je tranen de vrije loop te laten, want onze tranen zorgen ervoor dat de (opgenomen) vervuilde ether ons lichaam weer kan verlaten. Anders gezegd: dat de opgenomen negatieve energieën ons lichaam weer kan verlaten. Dat is een van de redenen waarom je jezelf naar een huilbui weer beter voelt.

Gevoelens en emoties erkennen

Pijn, verdriet en tranen kunnen soms heftig zijn, doch soms ook een leermeester voor ons zij. Ze kunnen ons soms duidelijk maken dat we misschien beter een andere weg in kunnen slaan of dingen anders moeten gaan aanpakken.

Gevoelens en emoties erkennen houdt ook in: dat je er weer naar streeft om dat rustpunt in je leven terug te kunnen krijgen. Irritaties ontstaan uit randverschijnselen, en randverschijnselen ontstaan weer omdat er in de Kern iets niet goed zit.

Geest, Ziel en Lichaam

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en Lichaam dat houdt in dat we op al deze 3 niveaus onze verlangens en behoeftes hebben. Als deze verlangens en of behoeftes op 1 van deze 3 niveaus compleet ontbreekt dan kan het hele gestel in onbalans raken met alle gevolgen van dien.

Gevoelens en emoties erkennen houdt ook in, dat je ze toestaat om te fungeren als kompas in je leven. Ze geven heel vaak aan wat goed voor je is en wat niet. Vandaar dat het belangrijk is om naar je gevoelens en emoties te luisteren (soms leren ze ons namelijk ook iets over onszelf). Daarnaast is het ook van belang om naar je intuïtie te luisteren.

Liefde, innerlijke liefde is een kracht waar we onszelf op zouden kunnen richten als gevoelens en emoties de overhand krijgen. Op die manier stellen we ons helemaal open voor onszelf. Blijven we dicht bij onszelf en ontstaat er langzamerhand weer vreugde in onszelf (gevoelens en emoties erkennen).

Onze gedachtes zijn de manier, of is het niveau waarop we scheppen. Als we onze gedachtes met liefde kunnen veranderen dan is dat de beste manier om weer in onze kracht te gaan staan.

Laat Gods licht weer door je heen schijnen. Hier wordt een vonk licht in mensen mee bedoeld die niet voor geld te koop is. Het gaat hier dus om een onzichtbare positieve energie met zichtbare gevolgen (anderen benoemen het woord Gods licht ook wel als je innerlijke bron en of je hogere zelf)

Op die manier stelt jouw Geest zich open voor liefde en als gevolg daarvan schijnt er weer licht in de duisternis. Met anderen woorden: dan zitten we onszelf niet meer in de weg.

En dit zorgt er dan weer voor dat er weer oplossingen kunnen komen. Het is altijd beter om je energie te steken in het bedenken van oplossingen i.p.v. in problemen.

Liefde is nu eenmaal een Goddelijke brandstof als je het op de juiste manier interpreteert. En daar is hoe dan ook een warm hart voor nodig.

Breng de op hol geslagen radertjes van je Geest weer tot rust.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.




Denken met je hart, wat wilt mijn hart vandaag voor mij?




Vandaag plaats ik eens een keer een artikel met korte teksten die mijns inziens betrekking hebben op het denken met je hart.




Denken met je hart: als je het s’ morgens wakker wordt, stel je dan de vraag wat wilt mij hart vandaag voor mij? Grote kans dat er op dat moment een vertederende glimlach op je gezicht tevoorschijn komt.

Denken met je hart: denk het goede en er zal goeds uit voortkomen. We zijn allemaal wat we denken op elk moment van ons leven. Vandaar dat je negatieve gedachtes en ervaringen zoveel mogelijk moet verbannen uit je Geest.
Denken met je hart: of te wel sla de blik voor langere tijd naar binnen als je wilt dat je hartenwens in vervulling gaat.

Denken met je hart: treed in vermogen met de kracht van je onderbewustzijn en probeer het vrij te maken. Ons onderbewustzijn bestuurt alle vitale lichaamsprocessen, het laat je hart door kloppen op het moment dat je dit artikel aan het lezen bent, het regelt je bloeddruk, het laat je ogen lezen etc. etc. vandaar dat het ook onze kracht is.

Denken met je hart

Denken met je hart: elke gedachte wordt vroeg of laat werkelijkheid in de buitenwereld. De gedachte rijpt zich eerst in de geest. Op het moment dat de gedachte rijp genoeg is geworden, wordt ze ook zichtbaar in de zichtbare wereld.

Denken met je hart: volg het HVW. Wat is het HVW? Het is een afkorting die ik zelf verzonnen heb. De H staat voor horen, de V staat voor voelen de W staat voor waarnemen. Ik zal je een voorbeeld geven, stel dat iemand tegen je zegt: ik hou van je dan wil je dat niet alleen horen, maar ook voelen en waarnemen want dan weet je (voel je, zie je, neem je waar) dat het ook volledig klopt.

Denken met je hart: sta niet te veel stil bij zorgen, twijfels en of onzekerheden maar vervul jezelf met harmonieuze gedachten over innerlijke vrede. Piekeren heeft nooit zin, door te piekeren vermenigvuldig je die gedachtes alleen maar keer op keer. Dit kan energieslopend voor je zijn.

Denken met je hart: leg hoogvolle en positieve verwachtingen op aan je geest, zorg ervoor dat je geest hier vertrouwd mee raakt en probeer er in gedachte al van te genieten. Geef jezelf die kans!

Denken met je hart: richt je blik wat meer op oplossingen in plaats van op problemen. Randverschijnselen (de kleine irritaties) ontstaan meestal omdat er in de Kern iets niet goed zit. Zodra de kern van het probleem opgelost is, verdwijnen de randverschijnselen vanzelf.

Denken met je hart: ontspanning is vaak de sleutel tot slagen, als je goed kunt ontspannen dan maak je ook eerder en sneller contact met je innerlijke bron.

Denken met je hart: sta er bij stil dat wij als mens allemaal uit een drie eenheid bestaan. Ziel, Geest en Lichaam dit houdt in dat we op al deze 3 niveaus ook onze verlangens en behoeftes hebben. Als de verlangens en of behoeftes op 1 van deze 3 niveaus ontbreekt dan kan ons hele gestel in onbalans raken met alle gevolgen van dien.

Denken met je hart: bouw en vertrouw te allen tijden op je intuïtie, volg je eigen hart wat dan is jouw persoonlijk kompas in je leven.

Als je dit vanaf je smartphone leest, scroll dan helemaal naar beneden tot aan het einde als je niets wilt missen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.




Menselijke energie, verbruik jij teveel energie voor je gevoelsleven?




Menselijke energie, we staan er niet altijd bewust bij stil maar hoe meer energie je voor je gevoelsleven gebruikt, des te minder energie er overblijft voor je lichamelijke deel en vice versa.




Als iemand teveel energie verbruikt om zijn of haar gevoelens en emoties te kunnen verweken, dan zie je dat vrijwel meteen aan de buitenkant.

Met andere woorden als je dus relatief weinig energie voor innerlijke processen verbruikt, dan hou je dus meer over voor de buitenkant. Het verwerken van gevoelens en emoties kost nu eenmaal veel energie. Bij de ene persoon is dat wat meer als bij de ander, allemaal anders allemaal verschillend.

Energie

Het ligt er dus helemaal aan hoe je jouw energie gebruikt en of verdeeld. Als je hier bewust bij stil gaat staan, dan heb je dit wat beter onder controle. Op die manier stuur je jouw energieverbruik dan grotendeels zelf aan. Je kunt jezelf dan terugfluiten, als je het met je bewustzijn onder controle houd.  Zo van: tot hier en niet verder. Een voorbeeld: wel medeleven maar niet meer meelijden. Je gevoelens en emoties zullen je hierin vroeg of laat wel de weg wijzen.

Enkele pijnlijke voorbeelden

Ik moet nu wel even enkele pijnlijke voorbeelden benoemen, omdat die nu eenmaal energieslopend kunnen zijn.

 • stel je zit ergens gezellig met iemand te eten, je geniet van de gezelligheid en misschien straal en of bruis je wel van plezier. Opeens krijg je een telefoontje binnen met heel slecht en onverwachts nieuws, je hoort iets wat je diep raakt. Dit nieuws heeft meteen vat op je emoties en gevoelens en opeens straal en opeens voel je je als “gebroken”. Je bruist niet meer aan de buitenkant niet meer van de energie, de energie keert zich onmiddellijk naar binnen toe.
 • je voelt je goed in je vel, je bent ergens gezellig met mensen aan het praten. Opeens hoor je van iemand anders, of je vangt per toeval ergens op dat je partner vreemd gaat. Op dat moment keert zich de energie ook vrijwel meteen naar binnen, want je hoort iets pijnlijks wat je moet verwerken.
 • je zit je tot in je nek in relatieproblemen, je blijft maar twijfelen of je nu wel of niet moet doorgaan met de relatie en ook dat vergt ontzettend veel energie van je.
 • je bent samen met een partner waar je wel veel van houd maar die totaal niet op jouw golflengte, freqentie zit. Grote kans dat de positieve energie niet naar de relatie toegaat, maar steeds weer naar het begrijpen van de gebruiksaanwijzing van de ander (vice versa, ook dat kan weer energieslopend zijn).
 • En zo zijn er nog wel tientallen voorbeelden op te noemen.

Iets verwerken

Als je iets moet verwerken, dan raakt de energie aan de buitenkant raakt op (gaat zich ineenkrimpen, beperken). De energie keert zich naar binnen toe omdat je de energie nodig hebt, om het slechte nieuws, verdriet en of teleurstelling te kunnen verwerken.

Je uitstraling veranderd, je bent bezorgd, je voelt je opeens niet goed meer, het slaat je misschien op de maag, je voelt je als “gebroken” want het nieuws wat binnen komt hakt er in.

Als je hier bewust bij stil gaat staan dan heb je dit wat beter onder controle. Op die manier stuur je het energieverbruik enigszins zelf aan en dit geeft je op fysiek gebied weer wat meer kracht.

Als je voelt dat je er aan onderdoor gaat dan kun je jezelf terugfluiten, als je het met je bewustzijn goed onder controle weet te houden. Je gevoelens en emoties zullen je hierin wel de weg wijzen is het niet meteen, dan wel op een later moment. Het ligt er dus helemaal aan hoe je jouw energie op dat moment gebruikt en of verdeeld.

Gevoelens en emoties

Het is heus niet altijd even makkelijk om je emoties en gevoelens de baas te blijven. Dat merk je vrijwel meteen je energie aan de buitenkant raakt op (gaat zich beperken) omdat je op dat moment teveel energie verbruikt om het slechte nieuws en of de teleurstelling te kunnen verwerken. Extreem gevoelige of gevoelige mensen hebben hier meer last van, dan mensen die wat meer op hun ratio te werk gaan.

Het verbruik van energie bij problemen

Datzelfde geldt als je teveel piekert, piekeren heeft geen zin, want door de piekeren vermenigvuldig je het probleem alleen maar. I.p.v. te piekeren kun je beter focussen op oplossingen dan op problemen. Je lost een probleem en of tegenslag toch niet op door te blijven piekeren.

Probeer te herkaderen (dingen vanuit een ander perspectief te bekijken). Hoe moeilijk dat dan op dat moment ook lijkt. Heb er vertrouwen in, dat het vroeg of laat wel weer goed komt. Want het leven bestaat nu eenmaal uit vallen en opstaan en we moeten er allemaal maar het beste van maken.

Als je merkt dat je verdriet hebt, laat je tranen dan gewoonweg lopen. Tranen spoelen de vervuilde ether uit je lichaam weg. Vandaar dat iemand na een huilbui zich weer wat beter kan voelen. Vaak voelt men zich na een huilbui “verlicht”.  De ene persoon kan natuurlijk wat makkelijker de tranen laten vloeien, dan de ander. Allemaal anders, allemaal verschillend.

Ik heb het al eens vaker aangehaald, dat doe ik bij deze nog een keer. Wij bestaan allemaal uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en Lichaam en we hebben allemaal onze verlangens en of behoeftes op elk van deze 3 niveaus. Ontbreken onze verlangens en of behoeftes op 1 van deze 3 niveaus dan kan ons hele gestel in onbalans raken met alle gevolgen van dien.

In plaats van te veel energie te verbruiken, om klaar te komen met je emoties en gevoelens kun je jezelf dus beter overgeven aan een huilbui.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.