Jezelf zijn, voor jezelf kiezen hoe belangrijk is dat?
Jezelf zijn houdt in dat je dicht bij jezelf blijft. Want om tot volledige ontplooiing te kunnen komen moet je jezelf zijn.
Een voorbeeld: als jij samen met een vriend, partner en of echtgenoot bent en je voelt dat je niet echt jezelf kunt zijn, dan verlies je uiteindelijk een deel van jezelf. Is het dat waard?

Jezelf zijn

Jezelf zijn houdt ook in dat je van jezelf houd. Ieder mens is uniek en bijzonder op zich. Als je bijvoorbeeld in een relatie niet jezelf kunt zijn, dan wordt het misschien wel eens hoog tijd dat je voor jezelf gaat kiezen.

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid: Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en behoeftes. Als onze verlangens en of behoeftes op 2 van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan ons hele gestel in onbalans raken. En dat heeft alle gevolgen van dien, want vroeg of laat gaat dit hoe dan ook opbreken.

Jezelf zijn houdt ook in dat je omgaat met mensen die op jouw frequentie en of golflengte zitten. Want op die manier kan de positieve energie in de relatie en of vriendschap stromen. Dat is altijd veel beter dan dat je jouw energie maar keer op keer moet stoppen in de gebruiksaanwijzing van de ander, want dat kan dus echt energieslopend zijn!

Jezelf zijn houdt ook in dat je jezelf meer gaat ontwikkelen en zelfinzicht krijgt (mits je daarvoor openstaat). Zelfinzicht vergt soms moed en kan soms verwarrend zijn, maar uiteindelijk werkt het wel hartverwarmend voor jezelf met alle benefits van dien.

Jezelf zijn houdt ook in, dat je meer authentiek bent. Hierdoor wordt je weer beter in het stellen van je eigen grenzen, wat wel zo belangrijk is als je jezelf wilt zijn.

Voor jezelf opkomen

Jezelf zijn houdt ook in dat je minder last hebt van onzekerheden en dat geeft weer meer energie. Jezelf zijn houdt ook in dat je op komt voor je eigen mening. Hiermee bedoel ik niet dat je een betweter moet zijn, helemaal niet.

Als iemand een betweter is, dan groeit hij of zij niet meer,  gewoonweg omdat hij of zij alles al denkt te weten.
Voor jezelf kiezen houdt dus heel veel in, het geeft je kracht i.p.v dat het uitputtend is en je bloeit als persoon steeds meer op.

Wat heeft het voor een zin om maar steeds aan de verwachting van anderen te voldoen? Je kunt het toch nooit voor iedereen goed doen.

Er leven miljarden mensen hier op deze aardbol, logisch dat je het niet voor iedereen goed kunt doen. Er is altijd wel weer 1 iemand die iets op of aan te merken heeft. Niemand op deze wereld is perfect dus ook diegene die kritiek geeft heeft zijn of haar minpunten, net zoals we allemaal ook onze pluspunten hebben.

Zoek gewoon iemand die op jou level en of frequentie zit en of ga alleen intensief om met mensen om die dan wel op jouw level en frequentie zitten. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een fotokopie van jezelf, want dan kun je net zo goed alleen blijven. Verschillen kunnen zelf boeiend en aanvullend zijn, omdat je er ook nog wat van kunt leren.

De basis van de frequentie, de golflengte is wel belangrijk, zodat je enigszins het gevoel krijgt van thuiskomen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Lief zijn houdt dat in dat je dan maar altijd ja moet knikken?
Lief zijn houdt zeker niet in, dat je een ja- knikker moet zijn. Lief zijn houdt zeker niet in dat je je eigen emoties en gevoelens niet na mag gaan.
Wat houdt lief zijn dan wel in? Lief zijn voor een ander betekent op de eerste plaats dat je doorzichtig voor de ander wilt zijn en dat je eerlijk na je partner toe bent. Iedereen zegt wel van zichzelf dat hij of zij eerlijk is, dus het percentage van de eerlijkheid is hierin van belang. Is dat 60% of is dat 99% dat is nog al een heel groot verschil.

Lief zijn houdt ook in, dat je geen dominante rol gaat innemen. Lief zijn houdt in dat je in een relatie beseft dat je van 2 personen moet houden en van de ander en van jezelf. Lief zijn houdt dus in dat de emoties en gevoelens van je partner even belangrijk zijn als die van jou.

Als je dat in ere houd, dan komen de compromissen in een relatie vanzelf tot stand. Of een van de twee beslist dat het beter is om uit elkaar te gaan. Dat kan pijn doen! Maar beter een pijn op korte termijn (beter eerlijk weten waar je aan toe bent), dan een pijn op langere termijn (dat iemand bij je blijft maar eigenlijk toch niet voldoende van je houd).

Als je in een relatie merkt dat je te verschillend van elkaar bent, dan mag je de ander voorzien van opbouwende kritiek. Allemaal hebben we wel een blinde vlek waar we ons niet van bewust zijn. Als je opbouwende kritiek aan je partner geeft dan wil je uiteindelijk alleen maar het beste uit hem of haar halen.

Opbouwende kritiek is dus heel iets anders als negatieve kritiek. Als je een ander alleen maar negatieve kritiek weet te geven dan “breek je de ander beetje voor beetje af” en dit is iets wat je eigenlijk nooit mag doen. Want ook jij (niemand) is perfect. We zijn alleen anders van elkaar. Er is geen goed en geen slecht (dan heb ik het uiteraard over mensen die normaal in het leven staan, over mensen die niet kwaadwillig van aard naar de medemens toe zijn)

Een ieder mens is goed zoals hij of zij is. Uiteraard verschillen mensen van elkaar en wat voor de een goed voelt hoeft voor de ander niet goed te voelen. Net zoals je miljarden verschillende gezichten hebt, heb je ook miljarden verschillende innerlijke verschillen.

Vandaar dat je goed moet nadenken tijdens een kennismakingsproces: wat past qua innerlijke bij mij? En wat past qua innerlijke niet bij mij? Op die manier kun je ellende vaak voorkomen.

Lief zijn houdt in de ander voorzien van opbouwende kritiek. Op het moment dat je opbouwende kritiek aan je partner geeft moet je niet van de ander eisen dat hij of zij er te snel doorheen gaat want dan missen ze hun eigen proces. Als iemand te snel door iets heen gaat dan kan hij of zij niet ervaren wat het met zijn of haar Ziel, Geest en of Lichaam doet. Het is dus een kwestie van doseren en geduld hebben.

Lief zijn houdt ook in dat je de ander zichzelf laat zijn, lief zijn houd in: weggaan bij de ander zodra je merkt dat je hem of haar wilt gaan veranderen. Ieder mens heeft namelijk het recht om zichzelf te mogen zijn.

Wij als mens bestaan uit een 3 eenheid, Ziel, Geest en Lichaam (God heeft de mens geschapen naar zijn gelijkenis) Op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes en verlangens, als dit op een van de 3 niveaus ontbreekt dan kan het lichaam in onbalans raken.

Mensen veranderen vaak niet, maar het is de manier waarop ze naar elkaar gaan kijken die plots kan veranderen. Lief zijn betekent ook het onder de loep nemen van je persoonlijke effectiviteit, zelfkennis en zelfinzichten.

Lief zijn voor elkaar houdt staat dus eigenlijk los van het ja knikken. Lief zijn voor elkaar houdt ook in dat je inhoudelijke gesprekken met elkaar kunt voeren. Zo van de serie: laten we het eens even over ons hebben zowel op ziel, geest en lichamelijk niveau. Zie jij enkele verbeterpunten? Of is alles nog naar jou wens? En dit natuurlijk vice versa.

Lief zijn houdt ook in een einde aan de relatie te maken: als je merkt dat je om wat voor een reden dan ook niet meer voldoende van de ander houdt. Want als je niet meer van de ander houd dan weet je verdomd goed dat je hem of haar niet meer de liefde kunt geven waar hij of zij naar verlangt. Hoe erg is dat voor de ander?

Lief zijn betekent:

  • dat je geen gebruik van iemand anders maakt
  • dat je iemand niet misbruikt
  • dat je een ander niet gaat manipuleren om zo je doel te kunnen behalen, wat je doel dan ook moge zijn
  • dat je iemand anders niet gaat uitmelken.

Lief zijn voor elkaar houdt dus heel veel in.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.