Frustratie, omgaan met frustraties en hoe vervaag je ze?
Voordat je leert hoe je moet omgaan met frustraties is het van belang dat je precies weet wat een frustratie inhoud.
Frustratie is het Latijnse woord voor frustraties. Een frustratie is een emotionele toestand van iemand die belemmerd word om zijn of haar verwachtingen en of doelen waar te maken. En dat kan heftig zijn! Men moet nooit gevoelens van anderen bagatelliseren. Voor de ene persoon is dit heftig en voor een ander persoon is iets anders weer heftig.

Wel mogen we diep in onszelf altijd dankbaar zijn en blijven voor de dingen die we dan wel hebben.

Meestal is men gefrustreerd omdat het buiten je macht ligt, om er ook maar enigszins iets aan te veranderen. Denk hierbij aan invloeden van buitenaf en of overmacht.

Omgaan met frustraties

Leren omgaan met frustraties houd in, dat je niet meer moet piekeren. Het piekeren zou wel eens chronisch kunnen worden met alle gevolgen van dien. Door te piekeren vermenigvuldig je alleen maar keer op keer weer dezelfde gedachtes.

Leren omgaan met frustraties houd in, dat je hoe dan ook moet blijven bouwen en vertrouwen op je innerlijke kracht (innerlijke bron) zonder invloeden van buitenaf.

Een man en of vrouw, raakt meestal niet gefrustreerd door dingen, maar door de visie die ze erop hebben. Leren omgaan met frustraties betekend ook jezelf herkaderen. Niet meer denken in problemen maar in oplossingen.

Misschien antwoord je nu dat je al alle oplossingen bedacht hebt? Beperk jezelf hier niet door. Want jouw gedachten zetten alles zowel levend als levenloos aan het werk.

Leren omgaan met frustraties, houd in dat je beseft dat je in het donker niets kunt zien (negatieve en gefrustreerde gedachtes), waar je wel iets kunt zien dat is in het licht.

Leren omgaan met frustraties, houdt dus in dat je sowieso al je negatieve gedachtes moet gaan omzetten naar positieve gedachtes wil je überhaupt zelf tot een creatieve oplossing kunnen komen.

Leren omgaan met frustraties houdt in dat je beseft dat een dankbaar hart, altijd dichter bij de scheppende kracht staat. Sluit je Geest af voor datgene wat je verlangens en of doel zou kunnen laten wankelen en hou hieraan vast.

Gedachten zijn de scheppende kracht of ze sporen de scheppende kracht aan om in beweging te komen. En juist daarom is het van belang, dat je beseft dat de juiste gedachte nog niet bij je is opgekomen.

Leren omgaan met frustraties, houdt ook in dat je beseft dat je ten alle tijden een beroep kunt doen op je innerlijke bron. Die geestelijke voeding die we soms allemaal nodig hebben.

Leren omgaan met frustraties, houdt ook in dat je verdriet en pijn voelt. Dat is niet meer dan menselijk en logisch. Je wilt zo graag, maar door invloeden van buitenaf wordt je tegengehouden. Hoe pijnlijk kan dat zijn? Zeer pijnlijk en daar kan ik zelf maar al te goed over meepraten.

Pijn en verdriet, kunnen soms ook een leermeester voor ons zijn, ze kunnen ons vertellen dat we in een andere richting moeten inslaan en of iets los moeten laten.

Leren omgaan met frustraties, is iets wat ontzettend veel kracht kost. Soms zijn er van die momenten waarop je jezelf uitgeput voelt, alsof alle levensenergie uit je gezogen wordt. Net dan is het van belang dat je weer dicht bij jezelf terug komt. Neem een periode van rust en probeer weer een helder beeld te krijgen.

Leren omgaan met frustraties, houdt ook in dat je goed beseft dat de wereld soms kei en kei hard is niet voor jou alleen maar voor vele anderen mannen en of vrouwen. Soms laat de mensheid nu eenmaal te wensen over.

Heden ten dagen zijn veel mensen, nog maar puur en alleen op zichzelf gericht. Dat dit voor jou een extra impuls mag zijn, om vanaf nu te gaan bouwen en vertrouwen op je eigen kracht en zie …wat er dan opeens gebeurd.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Leren loslaten hoe doe je dat? Met zo min mogelijk pijn en verdriet?
Leren loslaten hoe doe je dat? Leren loslaten is een eigenschap die je jezelf kunt aanleren, uiteraard heeft dat even zijn tijd nodig.
Het zal je misschien opvallen dat ik de zin: leren loslaten hoe doe je dat meerdere keren op schijf in dit artikel en dat doe ik heel bewust.

Leren loslaten hoe doe je dat? Als je merkt dat het leren loslaten geforceerd bij jezelf te werkt gaat, dan moet je jezelf niet dwingen om het los te laten. Want leren loslaten is een natuurlijk proces als het kans van slagen wilt hebben.

Leren loslaten hoe doe je dat? Hou er rekening mee dat het in het begin heel moeizaam kan werken, doch als je bepaalde handreikingen gebruikt om het leren loslaten te beheersen, dan gaat het vanzelf een stuk makkelijker.
Leren loslaten hoe doe je dat? Om het belang van het leren loslaten goed te kunnen doorzien, is het van belang dat je weet dat onze gedachtes scheppend zijn en of scheppend kunnen worden.

Piekeren is taboe als je wilt leren loslaten. Door te piekeren vermenigvuldig je die gedachtes alleen nog maar.

Leren loslaten hoe doe je dat?

Leren loslaten hoe doe je dat? Misschien heb je wel eens mensen geobserveerd die alles mee lijkt te zitten? Viel het je dan wel eens op dat deze mensen voor niets vatbaar lijken? En dat je je bij jezelf afvraagt, hoe is dit toch mogelijk?

Je zou haast zeggen dat deze mensen alleen maar zeldzame geluksvogels zijn. Doch vaak hebben deze mensen al vanuit hun eigen nature geleerd om hun gedachtes te beheersen en of te voeden met positieve gedachtes.
Leren loslaten hoe doe je dat? Ze weten onbewust of bewust dat onze gedachtes scheppend kunnen zijn en daarom staan ze bewust of onbewust in contact met hun innerlijke bron.

Als je wilt weten of jij al contact maakt met je innerlijke bron.

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid: Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben wij onze verlangens en of behoeftes. Als het op 1 niveau ontbreekt dan kan ons hele gestel in onbalans raken.
M.a.w. als jij jezelf niet goed in je Geest voelt, dan heeft dat zijn weerkaatsingen op je lichaam en ziel. Daarom is het leren loslaten van belang!

Je leeft in het Nu, je leeft nu niet meer in het verleden. Vandaag is weer een nieuwe dag. Het heeft geen zin om pijn, verdriet en lasten met je mee te blijven dragen. Want hier doe je jezelf alleen maar tekort mee.
Leren loslaten hoe doe je dat? Natuurlijk is het leren loslaten makkelijker gezegd dan gedaan.

Realiseer je, dat als je iets niet loslaat dan blijf je het als een zware last met je meedragen en dat is dan weer energieslopend. Op die manier kunnen je energieën niet meer stromen zoals het zou moeten en dan zorgt dan weer voor bepaalde blokkades in jezelf.

Leren loslaten hoe doe je dat? Probeer nu even te denken aan een situatie, waarin de dingen weer goed kwamen. Probeer jezelf te ontspannen wanneer je geneigd bent te verkrampen en vertrouw op het goede wat nog op je pad moet komen.

Bekijk dan na een paar dagen of je jezelf al wat beter voelt. Hoogstwaarschijnlijk wel, want het zijn je eigen positieve gedachtes die je weer beter laten voelen.

Leren loslaten hoe doe je dat? I.p.v. tegen jezelf te zeggen: met het soort geluk dat ik heb, zullen de dingen voor mij niet goed komen. Probeer in oplossingen te denken i.p.v. in problemen en neem deze gedachte aan: ik sta open voor wat moet gebeuren en ik vertrouw erop dat het geluk me zal leiden.

Leren loslaten hoe doe je dat? Ik beslis dat ik dicht bij mij innerlijke bron blijf en ik laat me door niets en niemand meer beïnvloeden. Want invloed van negatieve mensen kunnen mijn Geest vertroebelen met alle gevolgen van dien.

Roep jezelf op om in de hoogste staat van stil weten te leven, die kwaliteit diep van binnen in je die niet kan worden gecommuniceerd aan wie dan ook.

Leren loslaten hoe doe je dat? Luister naar wat je innerlijke bron je te vertellen heeft, luister er aandachtig naar en ga met jezelf een diepe verbinding aan. Laat het stof neerdalen, laat het om te beginnen niet weer opwaaien.

Realiseer je dat je de neiging hebt om het stof te doen opwaaien wanneer je voelt dat je moeite hebt om iets los te laten. Laat dit stof weer neerdalen zodat je weer tot je innerlijke rust kunt komen.

Wordt vanaf nu de bouwmeester van je eigen gedachtes en pas methodes toe om een rijker en vervuld leven te krijgen. In jouw Geest kun je een leven vol stralende gezondheid, succes en geluk opbouwen met de gedachtes die je denkt. Een denkbeeld is vaker meer waard dan duizenden woorden.

Je onderbewustzijn al elk denkbeeld in je geest, dat op geloof steunt verwezenlijken. Vermijd elke vorm van zorgen, inspanningen en of dwang. Het wordt er toch niet beter op als je deze pijnlijke gedachtes blijft vasthouden. Waarom zou je ze dan vast blijven houden?

Leren loslaten hoe doe je dat? Onthoud dat een denkbaar hart altijd de weldaden van de schepping binnen bereik heeft. Elke handeling of gedachte die niet harmonieus is, ten gevolge van onwetendheid of opzet, zal disharmonie en alle mogelijke beperkingen veroorzaken.

Onthoud dat we allemaal de optelsom van onze gedachtes zijn. Je kunt uit eigen beweging elke negatieve gedachte uitbannen. En als die negatieve gedachte dan weer bij je op komt vraag dan: wat kom je doen? Op die manier maak je jezelf erop attent dat het leren loslaten zich langzaam aan het ontwikkelen is.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.