Verliefd op je beste vriendin? Dan zijn dit je opties




Verliefd op je beste vriendin? Als je heimelijk verliefd bent op je beste vriendin, dan kan dat zowel voor hoogte en dieptepunten zorgen. De hoogtepunten zijn dat je graag bij haar bent en leuke dingen met haar kunt ondernemen.




De dieptepunten als je verliefd op je beste vriendin bent kunnen pijnlijk zijn, in die zin dat je misschien meemaakt dat ze aan het daten is. Of dat ze jou overlaad met verhalen van andere mannen.

Als je verliefd op je beste vriendin bent dan wil je natuurlijk graag dat ze aan jou denkt, i.p.v. aan andere mannen. Als je verliefd op je beste vriendin bent dan gun je haar natuurlijk een goede man (als zij verliefd is op een ander). Je wilt dan voorkomen dat andere mannen met haar gevoelens spelen, haar niet waarderen, weinig respect tonen, haar slecht behandelen.

Als je verliefd op je beste vriendin bent, dan denk je  zij jouw ware liefde is omdat jullie een sterke band hebben. Je merkt misschien op dat jullie goed met elkaar kunnen praten, je haar echt bijzonder vindt en jullie veel gemeenschappelijke interesses hebben. Als je verliefd op je beste vriendin bent, dat is het het beste als je haar dan openlijk verteld. Het kan namelijk ook best zo zijn, dat zij ook verliefd op jou is.

Weet je van jezelf dat jij haar echt gelukkig kunt maken? Heb je het gevoel in de Friendzone te zitten en wil je eruit? Dan is dit artikel voor jou.

Je bent verliefd op je beste vriendin en bent het zat.

Het is misschien begonnen als een onschuldige vriendschap maar je merkt dat je haar leuker dan leuk vind. Je vindt haar speciaal en zou graag meer willen.

Je voelt de vlinders in je buik en denkt voortdurend aan haar. Als je eraan denkt hoe het zou zijn als jullie een stelletje zouden zijn krijg je een gelukkig gevoel.

Een gelukkig gevoel wat vervolgens keihard de grond wordt ingeboord omdat het slechts een droom is. Het is (nog) geen realiteit.

Je weet dit nu al een tijdje en je had gehoopt dat zij duidelijke signalen zou afgeven. Dat ze zou laten doorschemeren dat zij jou leuk vind. Maar helaas gebeurt dat niet.

Ze maakt geen avances en in de tussentijd verstrijkt de tijd. Er gebeurt helemaal niets. De ene dag is hetzelfde als de andere. Erg pijnlijk.

Wat moet je doen als je verliefd bent op je beste vriendin?

Je beste vriendin zal uiteindelijk iemand vinden die niet met haar gevoelens speelt, haar wel met respect behandeld en goed is voor haar. Als jij haar niet verteld dat je verliefd op haar bent.

En dat kan van de ene op de andere dag gebeuren. Het kan zelfs zo zijn dat jij het pas te horen krijgt als ze echt verliefd op een ander is.

Er moet dus iets gebeuren voordat het te laat is. Je zult actie moeten ondernemen maar hoe pak je dat aan? Wat kun je nu eigenlijk doen?

Doorgaan op deze manier is geen optie dus eigenlijk heb je maar twee opties en het maakt niet uit voor welke optie je kiest, je zult je vriendschap in ”gevaar” moeten brengen.

1) Je bent eerlijk en vertelt dat je verliefd bent op haar

Je kunt natuurlijk altijd vertellen dat je verliefd bent op haar en kijken hoe ze reageert.

Ze zal ofwel  zeggen dat zij ook gevoelens voor jou heeft of ze zegt dat ze jou niet op die ”manier” ziet met als gevolg een vreselijke, ongemakkelijke stilte maar dan weet je wel waar je aan toe bent.

Daarnaast is het op die manier ook heel lastig om ervoor te zorgen dat ze alsnog verliefd op je wordt. Er is namelijk geen spanning meer tussen jullie.

2) Je zegt niks tegen haar maar probeert haar te versieren

Op deze manier heb je namelijk één voordeel en dat is dat zij ook niet weet of jij verliefd bent op haar en daardoor is er nog altijd onzekerheid (lees; spanning) in het spel.

Je zult met haar moeten flirten maar wel op zo’n manier dat je gemixte signalen afgeeft. Dus op sommige momenten flirt je met haar en op andere momenten toon je geen interesse.

Op die manier zal ze zich langzaam gaan afvragen wat je nu eigenlijk van haar vind en hoe meer ze aan je denkt hoe beter het is.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.




9 Signalen Om Foute Vrouwen Snel Te Herkennen




Foute vrouwen herkennen is vrij makkelijk. In ieder geval wel als je weet waar je op moet letten en dat ga je in dit artikel ontdekken. Maar wat is een foute vrouw nu eigenlijk?




Foute vrouwen zijn doorgaans vrouwen die geen relatie in stand kunnen houden, veel drama veroorzaken en regelmatig voor problemen zorgen.

Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun partner.

Een aantal voorbeelden;

 • Ze lokken vaak ruzie uit waarbij ze hun man in de problemen brengen.
 • Of ze brengen een man in de problemen door roekeloos met geld om te gaan en een hele hoge schuld op te bouwen.
 • Het is ook niet gek als zo’n vrouw voor problemen zorgt tussen de man en zijn familie /vrienden.

Het is overigens niet zo dat vrouwen kwaadwillig zijn en dit extra doen. Ze zijn zelf ook vaak het slachtoffer van hun gedrag. Het gebeurt soms onbewust.

Daarnaast moet je ook niet denken dat als je een van de bovenstaande situaties herkent dat je dan per definitie met een foute vrouw te maken hebt.

Er zijn namelijk ook ”normale vrouwen” die wel eens een keertje ruzie hebben, geldproblemen veroorzaken en/of onrust veroorzaken binnen een familie of vriendenkring.

Maar hoe kun je zo’n foute vrouw dan wel herkennen? Hoe kun je met 90% zekerheid zeggen dat je met een foute vrouw te maken hebt?

Je wilt er natuurlijk snel bij zijn en er niet pas achter komen wanneer je smoorverliefd bent.

9 signalen om foute vrouwen te herkennen

Hieronder vind je een aantal signalen die foute vrouwen vertonen.

Hoe meer signalen je herkent hoe groter de kans dat je te maken hebt met een foute vrouw die uiteindelijk voor problemen gaat zorgen.

 • Drama: het lijkt alsof er bijna elke week iets vervelend gebeurd en ze deelt al die ”ervaringen” maar al te graag.
 • Leugens: je betrapt haar vaak op leugens en dat hoeven niet per se grote leugens te zijn. Het kunnen ook veel kleine leugens zijn.
 • Roddelen: je merkt dat ze altijd wat slechts te vertellen heeft over anderen. Ze roddelt veel. Zelfs over goede vriendinnen.
 • Vreemdgaan: ze heeft een relatie en tegelijkertijd flirt ze veel met jou. Niet op een onschuldige manier maar echt op een seksuele manier.
 • Drugsgebruik: ze gebruikt regelmatig soft/hard drugs en/of drinkt veel alcohol.
 • Veel problemen: op een of andere manier werkt ze zichzelf altijd in de problemen.
 • Slechte invloed: ze heeft veel vrienden die zich bezighouden met verkeerde/illegale dingen.
 • Golddigger: je merkt dat ze bij jou is vanwege het geld en niet om jouw karakter.
 • Egoïstisch: als puntje bij paaltje komt draait alles om haar eigen leven. Ze toont geen oprechte interesse in jouw leven.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.




Ben Je Single En Heb Jij Een Soa? Download Dan Deze App




Iets voelt niet goed…en jawel hoor… je hebt een soa. Heftig als je een soa oploopt van iemand anders! Wat nu?




Nou hopelijk ben je er op tijd bij, kost het je vruchtbaarheid niet en ben je er ook weer snel vanaf.  En ja, van een soa zou je misschien ook onvruchtbaar kunnen worden.

In de tussentijd wil je natuurlijk niet single blijven maar ja… daten terwijl je een soa hebt? Is dat wel zo verstandig?

Het is natuurlijk niet de meest ideale situatie, maar waarom niet? Tenminste als je zo eerlijk bent om de ander er vooraf van op de hoogte te stellen.

De kans is echter wel groot dat je dan kunt fluiten naar die date want laten we eerlijk zijn; hoeveel singles daten (bewust) met iemand die een soa heeft?

Ze zijn waarschijnlijk op een hand te tellen maar…. er is hoop!

Er is een app ontwikkeld voor singles die een soa hebben! Op deze app (oftewel datingsite) vind je dus alleen maar mannen en vrouwen met een soa.

Ideaal toch? Op die manier hoef je niet te vrezen voor een blauwtje zodra je de SOA bom in het gesprek gooit.

Het gaat overigens over de app van PositiveSingles.

Op hun site kun je lezen dat er naar schatting zo’n 400 miljoen mensen, verdeeld over de hele wereld, een soa hebben.

En een klein deel van die 400 miljoen mensen hebben een account aangemaakt op hun site. Hun site bestaat overigens vanaf 2001 en is Engelstalig.

Op het moment van schrijven zijn er dagelijks zo’n 15.000 mensen actief op de site, vinden er dagelijks zo’n 120.000 gesprekken plaats en worden er dagelijks 500 blogs geplaatst.

Volgens eigen zeggen zijn er ook al 60.000 mensen die een date hebben gevonden via hun site.  Hoe geloofwaardig al deze cijfers zijn weet ik ook niet.

Het is in ieder geval fijn dat er een plek is waar je mensen kunt ontmoeten die ook een soa hebben zodat je jezelf niet meer oncomfortabel hoeft te voelen als het aankomt op daten.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.




Kun Je Zelfvertrouwen Vergroten Dankzij Een Dagboek?




Wil je jouw zelfvertrouwen vergroten?




Het is frustrerend als je onzeker bent. Je durft niemand aan te spreken, je kunt lastig vrienden maken, je wringt je in moeilijke bochten en ontwijkt uitdagingen.

Het beïnvloedt je leven op een negatieve manier en daarom is het cruciaal om zo snel mogelijk van die onzekerheid af te komen.

Jouw zelfvertrouwen vergroten zou dus eigenlijk je prioriteit moeten zijn maar hoe pak je zoiets nu aan? Hoe kun je op een snelle manier meer zelfvertrouwen ”kweken” dat vervolgens ook nog eens blijft plakken.

Je hebt namelijk niks aan een ”zelfvertrouwen boost” die uiteindelijk weer verdwijnt. Dan sta je weer met lege handen en kun je opnieuw beginnen.

Nu zijn er tientallen dingen die je kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten maar vandaag ga ik het hebben over de dagboek methode.

Het klinkt misschien raar maar een dagboek kan je echt helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Ik moet er wel bij zeggen dat het geen wondermiddel is.

Een dagboek is slechts een hulpmiddel om sneller zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het ”zware liften” moet je nog altijd zelf doen.

Hoe kun je jouw zelfvertrouwen vergroten met behulp van de dagboek methode?

Eerst wil ik je vragen wat het verschil is tussen onzekere mensen en mensen met veel zelfvertrouwen?

Heeft dat te maken met het uiterlijk, intelligentie, inkomen of bijvoorbeeld de kledingstijl?

Ja en nee. Het antwoord is een beetje gecompliceerd.

Kijk de kans dat je veel zelfvertrouwen hebt als je er goed uitziet, veel geld verdient en een leuke kledingstijl hebt is natuurlijk groot maar er is geen garantie.

Er zijn bijvoorbeeld mensen die knap zijn, veel geld verdienen, een leuke kledingstijl hebben en nog altijd twijfelen aan zichzelf.

Van de andere kant zijn er ook mensen die niet moeders mooiste zijn en toch barsten van het zelfvertrouwen.

Dat komt omdat zelfvertrouwen uiteindelijk wordt beïnvloed door je ervaringen en hetgeen waar jij jezelf op focust.

Hoe meer positieve ervaringen je hebt en des te meer je jezelf daarop focust hoe zelfverzekerder je zult zijn.

Als je daarentegen weinig positieve ervaringen hebt en jezelf focust op negatieve ervaringen zul je onzeker worden.

Het is dus erg belangrijk om een hele verzameling aan positieve ervaringen te ”verzamelen” en daar de focus op te leggen. Het enige probleem is dat we over het algemeen beter zijn in het onthouden van negatieve ervaringen.

Je zelfvertrouwen vergroten wordt op die manier dus erg lastig en dat is de reden waarom een dagboek kan helpen bij het ontwikkelen van je zelfvertrouwen.

Het is de bedoeling dat je hele kleine stapjes gaat zetten en elke kleine overwinning in je dagboek opschrijft.

Je zult zien dat hoe meer positieve ervaringen je verzameld hoe meer zelfvertrouwen je ontwikkeld en hoe meer risico je durft te nemen.

(Het is uiteraard wel de bedoeling dat je dit dagboek ook regelmatig doorneemt)

Geschreven door: JC




Enkele favoriete artikelen, geschreven door: Alicia

Hoe ga je om met een afwijzing?
Hoe ga je om met het leed van woorden?
Heeft piekeren zin?