Dating ervaringen en internet dating, een hoogte of dieptepunt?
Dating ervaringen kunnen leuk zijn maar ook minder leuk. De ontmoeting met een date in real life kan een hoogte punt zijn maar helaas vaak ook een dieptepunt.
Als je bezig bent met dating en je merkt dat het chatten, whatss appen en het bellen met elkaar klikt dan leef je natuurlijk toe naar dat moment waarop je hem of haar gaat ontmoeten. Je wilt dan ervaren of er in real life ook een connectie is, die wellicht blijvend is.

Dating proces

Iedereen die tijdens de dating op zoek is naar een serieuze partner, die kijkt eigenlijk uit naar dat moment waarop hij hem of haar ontmoet in real life. Dat spannende moment waarop je jezelf tegelijkertijd op zijn sterkst en kwetsbaars voelt en er een bepaalde vorm van vreugde in jezelf ontstaat.

Als er via de chat, whatss app en via de telefoon een klik ontstaat, dan hoeft dat niet perse te zeggen dat de persoonlijke ontmoeting ook een succes zal zijn.

Als je tijdens de dating een of meerdere foto’s van je date ziet, dan is het goed om er ook bij stil te staan dat een foto maar een “vastgelegd” moment is. Het bewegende plaatje zou wel eens heel anders kunnen zijn. Het hoeft niet, maar het kan wel.

Een dating kan succesvol verlopen van het begin tot aan de ontmoeting in real life, als dat het geval mocht zijn dan heb je geluk. Want dating kan ook wel eens heel anders verlopen, er zijn genoeg mannen en of vrouwen die teleurgesteld raken als ze hun date in real life ontmoeten. Of dat ze geclaimd en of gestalkt worden nadat ze een date afgewezen hebben.

De dating ontmoeting in het echte leven, staat of valt bij de chemische reactie die er tussen 2 mensen ontstaat. Het kan meteen raak zijn, maar het kan ook behoorlijk tegenvallen. Een chemische reactie die tussen 2 personen kan ontstaan kan dus worden ervaren als positief of als negatief.

Bij dating is in ieder geval een ding belangrijk en dat is dat je nooit te hoge verwachtingen moet koesteren van de eerste echte ontmoeting in real life.

Tijdens de dating bepaal je natuurlijk zelf hoe snel je wilt afspreken, maar het is zeker niet verkeerd om elkaars binnenkant nog wat beter te leren kennen voordat je afspreekt. In hoeverre je een binnenkant dan kunt leren kennen via internet. Als de ander oprecht verliefd is en serieuze intenties heeft dan zal hij of zij dat hoogstwaarschijnlijk ook begrijpen.

Tijdens de dating is het niet altijd even eenvoudig om erachter te komen of een man en of vrouw oprecht is. Internet is nu eenmaal een medium waar sommige mensen zich achter kunnen verschuilen. Er lopen nu eenmaal ook veel mensen op deze aardbol rond, die zich in het begin heel anders voor doen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Bij internet dating kun je het beste op je eigen instinct vertrouwen, volg je eigen gevoel. Voelt het om de een of andere reden niet goed meer, haak dan op tijd af!

Hoe vaak er tijdens de dating in de virtuele wereld gelogen en bedrogen wordt, dat weet niemand. Je kunt met verschillende bedriegers te maken krijgen en of met bepaalde types die alles verzinnen wat er maar te verzinnen valt enkel en alleen om een bepaald doel te behalen.

Het zijn niet alleen de mannen hoor, uit verschillende interviews is gebleken dat ook vrouwen er wat van kunnen. Dat zijn nu eenmaal risico’s die ook bij de dating horen. Het is niet allemaal goud wat blinkt!

Vraag tijdens de internet dating naar zijn of haar telefoonnummer, wilt hij of zij dat niet geven vraag dan naar de reden. Meestal is er geen goede reden om het telefoonnummer niet te geven, althans als iemand serieuze intenties met je heeft.

Als jij je tijdens het internet dating proces geen goed gevoel erbij krijgt omdat hij of zij alleen maar seksueel getinte gesprekken wilt voeren, probeer het dan eens over een wat meer inhoudelijke boeg te gooien. Het zou wel erg vreemd zijn als hij of zij dat niet wilt.

Want dan kun je bij jezelf eens nagaan, waar het zich uiteindelijk om draait. Grote kans dat je dan te maken hebt met een foute man en of foute vrouw. Iemand die jou gebruikt voor zijn of haar eigen genot. Genotsjagers zijn nu eenmaal ook volop op internet te vinden. Wees alert! En vertrouw niet zomaar iedereen! Luister naar je eigen gevoel en laat je niet manipuleren door je date!

Vaak hoor ik mensen zeggen: internetdating is niks, vaak vergeten ze dat op vandaag wel iedereen een pc thuis heeft staan (dus die mensen die je op internet tegen komt lopen ook rond in de echte wereld).

Geschreven: door Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Dating ervaringen, wanneer krijg je er een kater van?
Negatieve dating ervaringen zijn er volop. Je treft ze in alle leeftijdscategorieën aan. Vandaar dat ik vandaag een artikel wil schrijven over negatieve dating ervaringen.
Je weet wel, dat soort dating ervaringen waar zowel mannen als vrouwen een kater van kunnen krijgen.

Uiteraard zijn er ook volop positieve dating ervaringen, doch die komen nu even niet aan de orde. In de afgelopen tijd heb ik verschillende negatieve dating ervaringen verzameld die ik nu met jullie ga delen.

Dating ervaringen

Hieronder tref je enkele negatieve dating ervaringen aan:

Vrouw van 38 jaar

Ik heb enkele negatieve dating ervaringen opgedaan op Twoo en eigenlijk ook op Badoo. Uiteraard ligt dat niet aan de sites zelf, maar aan bepaalde types die zich erop plaatsen. Mijn ervaring is dat er veel lustbeluste mannen op staan, dan druk ik me nog netjes uit.  Waarom bellen ze geen escort? Oh ja, klopt daar moeten ze voor betalen!

Man van 32 jaar

Nou sommige vrouwen kunnen er ook wat van, neem me niet kwalijk! Benoem het alsof ze op zoek zijn naar een Gigolo. Mijn mooi gespierd lichaam is geen speeltuin voor vrouwen! Dat dit hierbij even duidelijk mag zijn!

Vrouw van 25 jaar

Ik heb enkele negatieve dating ervaringen opgedaan op Lexa. Ik maakte kennis met een leuke man, eerst even gechat op Lexa , naderhand via whatss app. Het leek allemaal zo leuk, maar op een gegeven moment zei hij tegen mij:  ik ga je nu eerst vertellen wie ik niet ben. Ik ben niet de man van de foto’s!

Gaf hij als reden op dat hij zijn eigen foto niet op datingsites gebruikte omdat anderen die dan eraf zouden kunnen halen. Wat doet hij dan? Dit is te gek voor woorden! Meteen die handel geblokkeerd!

Vrouw van 58 jaar

Ook ik heb verschillende negatieve dating ervaringen. Ik leerde iemand op Match4me kennen en hij had bij zijn profiel staan dat hij 62 jaar was. Op een gegeven moment kregen we contact via de telefoon en toen vertelde hij mij dat hij 79 jaar was! Als reden gaf hij op: als ik mijn echte leeftijd erbij zet en recente foto’s, krijg ik denkelijk geen kansen meer. Daar knap je toch op af op die oneerlijkheid in zijn profieltekst!

Man van 34 jaar

Ik leerde een vrouw via Knuz kennen, zij leek me ontzettend leuk. Uiteindelijk bleek dat ze alleen maar op zoek was naar een Gigolo. Ze gebruikte niet echt het woord Gigolo, maar het kwam er wel op neer! Ik heb geen zin in dat type vrouw! Te bedenken dat in haar profieltekst stond dat ze op zoek was naar een man om samen de toekomst mee in te gaan! Allemaal van die “lok” zinnetjes.

Man van 42 jaar

Mijn negatieve dating ervaring? Ik leerde ze jaren terug iemand op Relatieplanet kennen. Ik was helemaal weg van haar, wekenlang gechat en gebeld. Toen kwam de dag van de date eraan. Ik zou vanuit Limburg naar Utrecht rijden (waar zij woonde).

Ik kom daar aan, doet een andere vrouw de deur open. Ik dacht: dat zal wel een vriendin van haar zijn, die even namens haar de deur open doet. Naderhand bleek dat zij het zelf was! Totaal onherkenbaar voor mij! Ze had foto’s van een andere vrouw gebruikt. Als reden gaf ze aan: als ik mijn eigen foto’s zou gebruiken dan maak ik geen enkele kans. Bah bah, hier krijg je dus een kater van!

Vrouw van 51 jaar

Ik leerde iemand op 50 plus kennen, of was het nu op Seniorengeluk? Ik weet het niet meer. Enfin…hij gaf aan dat hij single was, dat stond ook bij zijn profiel. Hij wilde zijn telefoonnummer niet geven en dat vond ik vreemd (want we waren al een tijdje aan het chatten). Naderhand bleek dat hij zijn nummer niet wilde geven omdat hij getrouwd was! De zoveelste die oneerlijk bezig is!

Vrouw van 36 jaar

Ik had iemand leren kennen via e-matching, na de eerste ontmoeting wilde hij al zowat bij me intrekken. Hij was gewoon op zoek naar seks en een warm nest en meer niet. Je moet soms zo voorzichtig zijn, onvoorstelbaar. En dat allemaal onder het mom van “je bent de vrouw van mijn dromen”. Ja, ja…het zal wel!

Vrouw van 48 jaar

Nou, ik krijg er een kater van als ze me alleen maar als “praatpaal” gebruiken. In die zin ze vertellen alleen maar over zichzelf, wat hun bezig houd, wat hun hebben meegemaakt en ze horen nog niet eens wat ik zeg. Geen enkele vorm van interactie dus, alleen maar op zichzelf gericht!

Note: Ik als schrijfster van dit artikel wil niets af doen aan welke datingsite dan ook (dat dit heel duidelijk moge zijn). Want uit verschillende interviews blijkt,  dat dit soort types op van allerlei datingsites voorbij komen. Per slot van rekening kunnen de desbetreffende datingsites hier niets aan doen! Ze doen al hun best om alles vooraf te screenen! Ik zou zeggen blijf op je hoede! Vertrouwen is goed, maar controlle is beter!

Geschreven door Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Date tips, waar moet je op letten? Ben je klaar voor een ontmoeting?
Date tips kunnen je altijd van pas komen als je jezelf begeeft in de online datingwereld. Je komt van allerlei mannelijke en vrouwelijke types tegen op welke datingsite dan ook.
Zowel positieve als negatieve types. We doorlopen ze beiden even.

Date tips m.b.t. verschillende negatieve types:

Daarnaast heb je nog die mannelijke en of vrouwelijke types die puur en alleen uit zijn op cyberseks (maar dit niet openlijk aan je mededelen omdat ze zo hun kansen zouden verspillen).

Date tips voor positieve types:

Wie eenmaal online “verliefd” wordt, zal merken dat zoiets heel geleidelijk gaat. Op die een of andere manier krijg je een band met een onbekende man en of vrouw. Hij of zij heeft zich natuurlijk al omschreven en je hebt de foto’s al gezien.

Nr 1 van de date tips: er bestaan geen regels over hoelang je met elkaar moet chatten, whatss appen en of bellen voordat je met elkaar afspreekt. Sommige types maken al een afspraak na een eerste chatgesprek, anderen geven er de voorkeur aan om eerst een tijdje te chatten, daarna te bellen en dan pas af te spreken.

Als je eerst de kat uit de boom wilt kijken, dan zou je kunnen stellen dat het verstandiger is om niet meteen af te spreken na een eerste chatgesprek. Zowel mannen en of vrouwen kunnen zich anders voordoen dan ze zijn. Naarmate je meer met elkaar communiceert, ontdek je ook meer van de ander (mits de ander zich niet anders voorblijft doen).

Nr 2 van de date tips: het is geweldig als twee mensen elkaar vertrouwen en voelen dat dit wederzijds is, diepgaand en volkomen veilig is. Dan is de relatie op zijn best, zowel in vertrouwen openheid, vrijheid en intimiteit.

Nr 3 van de date tips: als er een klik ontstaat dan willen we hem of haar verwelkomen in onze eigen ruimte. Vraag jezelf af of hij of zij past in het beeld van de vriend/partner die je graag zou willen hebben. Herken je iets in zijn of haar ware wezen in jezelf? Heeft hij of zij respect voor bepaalde grenzen? Leid jullie eerste kennismaking/ ontmoeting tot loyaliteit?

Nr 4 van de date tips: een vriendschap en of relatie kan zowel vreugde als verdriet met zich meebrengen. Je kunt elkaar helpen maar je eigen last kan er ook groter door worden. Een echte vriend/partner zal een plekje voor jou inruimen in zijn of haar ziel en je daar meedragen.

Als dit bij beiden zo is, dan ontstaat er een band die toegang geeft tot het gevoel. Als je het serieus met elkaar voor hebt dan wil je elkaars verlangens en behoeften ook leren kennen. Alles wat uit een oprecht gevoel voortkomt, komt vanuit het hart. Doch elke vorm van druk werkt destructief.

Nr 5 van de date tips: het omgaan met elkaar vraagt om het scheppen van een passende ruimte tussen jou en de ander. Liefde die ons overrompelt en dwars door ons heen gaat laat ons gelukkig en warm worden. Als je samenhorigheid wilt ontwikkelen dan helpt het als je elkaar geregeld ziet en ook werkelijk ontmoet. Denken jullie hier hetzelfde over?

Nr 6 van de date tips: het is altijd relaxter als je samen bent met iemand die op jezelf frequentie (golflengte zit). Op die manie kan de energie naar de relatie toe stromen. Als je samen bent met iemand die niet op jouw frequentie zit, dan gaat de energie meestal naar de gebruiksaanwijzing van de ander toe i.p.v. naar de relatie zelf.

Nr 7 van de date tips: is het onverstandig om te veel van de romantische liefde te verwachten? Hierop zou men nee kunnen antwoorden. Het is vrij logisch dat je veel van de liefde verwacht en jezelf voorbereid op de verwezenlijking hiervan. Menselijke liefde die door warmte van echt gevoel wordt gedragen is een ideale vorm van onvoorwaardelijke liefde.

Een groot deel van onze omgang met elkaar gaat onbewust, als er een onweerstaanbare kracht onze ziel binnenstroomt en ons vervolgens overmeestert dan verwarmt dit ons. Ook al wordt ons gezond verstand misschien overdonderd. Men voelt dat men stapelgek is met elkaar en dat we in de 7de hemel zijn. Dit proces start vanuit zichzelf op, daar hoef je geen enkele moeite voor te doen.

Nr8 van de date tips: onthoud dat er altijd mannen en vrouwen zijn die enkele en alleen op zoek zijn naar lust. Mannen die een “gratis escort” zoeken en vrouwen die een ”gratis gigolo” zoeken (om het zo maar even te verwoorden). Dat is een keuze die ze zelf maken, als ze zich wenden tot hun eigen soort en of hun intenties oprecht aangeven. Zodat je een eerlijke en vrije keuze kunt maken.

Doch het plaatje klopt niet meer in zuiverheid, als ze daar iemand voor gebruiken die dan wel oprecht op zoek is naar een relatie. Want dan maak je in principe misbruik van iemand anders goedheid. En wat je zaait zul je vroeg of laat toch ook gaan oogsten.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.