Saamhorigheid, wat is het geheim achter deze verbinding?
Saamhorigheid is magie. Wat als het anders is? Dan kijken we naar ander en voelen we afstand, we komen tot die conclusie omdat we een lege ruimte voelen. Er is geen gevoel meer van saamhorigheidsgevoel en of verbinding.
Denk hier dan even aan: je zult je saamhorigheid met bijvoorbeeld je partner bevestigen door van hem of haar te houden als van jezelf.

Wanneer je voelt dat je met de ander verbonden bent is er geen zij, hij of ik gevoel maar alleen nog maar een wij-gevoel het saamhorigheidsgevoel.

Saamhorigheid

Als we die liefdevolle eenheid van het wij van de saamhorigheid kunnen voelen, dan hebben we een relatie die alleen maar op winst berust.

Als je wilt streven naar het saamhorigheid gevoel, richt je dan op de overeenkomsten in plaats van op de oppervlakkige dingen en of verschillen.

Als je merkt dat relatiespanningen en of relatieproblemen er voor zorgen dat er stress ontstaat. Stress die het einde van een relatie zou kunnen betekenen, omdat het saamhorigheidsgevoel op kiepen staat. Probeer jezelf dan te richten tot de Kern van het probleem en niet tot de randverschijnselen (kleine irritaties).

De randverschijnselen verstoren het saamhorigheidsgevoel. Randverschijnselen ontstaan vaak omdat er in de Kern iets niet goed zit. Om tot de Kern van het probleem te komen, zullen jij en je partner je kwetsbaar naar elkaar toe moeten opstellen. Als dit van beiden kanten oprecht gebeurd, dan heb je grote kans dat het saamhorigheidsgevoel weer terugkomt.

Mensen veranderen niet zomaar, het is vaak wel de manier waarop ze naar elkaar gaan kijken die opeens kan veranderen.

Als je het gevoel van saamhorigheid wilt bevorderen, dan zul je heel openlijk met elkaar moeten praten. Je zult je dan open moeten stellen voor opbouwende kritiek.

Op het moment dat je de intentie van de opbouwende kritiek gaat begrijpen, zal het van het onzichtbare naar het zichtbare toe gehaald worden.

Als iets nog moet rijpen in de Geest dan is het vaak nog onzichtbaar, op het moment dat je bepaalde inzichten hebt gekregen en besluit om er iets mee te doen, dan wordt het vanzelf naar het zichtbare toe gehaald en gaat het zich manifesteren in je gedrag en of handelingen.

Opbouwende kritiek is alleen maar een goed bedoelde kritiek, opbouwen kritiek kan het beste uit je halen. Het saamhorigheidsgevoel staat opbouwende kritiek meestal altijd toe.

Niet iedere man en of vrouw beschikt over voldoende zelfkennis en of zelfinzichten, hoe groter het Ego hoe minder zelfkennis en zelfinzichten er zullen zijn.

Vaak kan datgene wat wij als jammerlijk en slecht beoordelen, ons het meeste leren. Negeer die levenslessen niet. Begrijp de boodschap die erin opgesloten ligt en ga verder met je leven en streef naar het saamhorigheidsgevoel als je partner je dierbaar is.

Een voorbeeld: stel je wordt door je partner verlaten, dan kan dat je gaan leren om onafhankelijk te gaan zijn. Deze situatie kan je weer in aanraking brengen met de liefde binnenin je. Misschien zul je op een dag het verschil leren tussen alleen zijn en eenzaamheid en zover komen dat je van diegene houdt met wie je alleen bent.

Het hebben van een doel is een manier om het heden in te ruilen voor een plan voor een toekomstig heden.

De aanwezigheid van twijfel kan jouw ontwaken tegen houden, twijfel is vaak een verrader omdat het met behulp van beperkingen en tekortkomingen de loop van jouw leven kan beïnvloeden. Twijfel is ook een domper voor een saamhorigheidsgevoel.

Als je een duidelijk onderscheid kunt maken tussen dat wat je weet en dat wat je gelooft, zul je begrijpen welk een cruciale rol de twijfel in jouw leven speelt.

Als er in de Geest een gevoel van saamhorigheid en verbinding zit, dan zit het op lichamelijk vlak ook goed. Wij als mens vormen een 3 eenheid van Ziel, Geest en Lichaam.

En op al deze 3 niveaus hebben wij onze behoeftes, als deze verlangens en of behoeftes op een van deze 3 niveaus ontbreek, dan kan ons hele gestel in onbalans raken.

Ik heb dit al eens herhaaldelijk aangehaald, het is nu eenmaal belangrijk om dit goed te beseffen. Het kan je die helderheid geven die je nodig hebt.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Ben jij relatieverslaafd? Wat doet een relatieverslaving met je?
Hoe weet je nu of je relatieverslaafd bent?
Als je jezelf niet happy voelt met je partner en toch bij hem of haar blijft dan kan het zijn dat je relatieverslaafd bent.

Het houdt dus niet in dat je verslaafd bent aan een willekeurige relatie, maar dat je relatieverslaafd bent aan je huidige partner.

Relatieverslaving voorbeelden

  • Je blijft dan samen met je partner ook als je merkt dat er iets in het geheel niet klopt
  • Je blijft dan samen met je partner als hij of zij je respectloos blijft behandelen
  • Je blijft dan samen met je partner desondanks hij of zij geen rekening houd met je gevoel
  • Je kunt geregeld in crisis raken met een knipperlichtrelatie
  • Je merkt dat je jezelf niet meer bent in de relatie, maar moeite hebt om hem of haar los te laten
  • Je partner is je ontrouw geweest en toch kies je ervoor om bij hem of haar te blijven

Als je voelt dat het niet goed zit en je toch moeite hebt om je van hem of haar los te maken dan heb je grote kans dat je relatieverslaafd bent. Als je relatieverslaafd bent dan blijf je zijn of haar tekortkomingen steeds weer goed praten, zelfs als je weet dat het totaalplaatje niet klopt.

Als je relatieverslaafd bent dan geef je jezelf in principe ook valse hoop. Daarnaast blijf je je best doen voor de ander, je hoopt dat de situatie op een dag veranderd en zo ga je maar door.

In principe cijfer je jezelf op een ander vlak weg als je relatieverslaafd bent. Je voelt het gemis van begrip en liefde en toch ga je maar door.

Als je merkt dat je relatieverslaafd bent dan mag je je bij jezelf eens gaan afvragen wat je jezelf nog gunt in dit leven en wat niet? Als je relatieverslaafd bent dan kies je eigenlijk voor een surrogaat liefde terwijl je weet dat het beter kan.

Als iemand echt van iemand houd, dan houd hij of zij ook altijd rekening met het gevoel, de emoties van de ander. Je bent samen in liefde en dan gaat het gevoel van de ander je ook aan het hart. Dat is iets wat vanzelfsprekend is als je samen in liefde bent.

We bestaan allemaal uit een drie-eenheid Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes. Als een niveau van de 3 ontbreekt dan komt je gestel in onbalans en dat ga je vroeg of laat voelen.

Als jij iemand bent die behoefte heeft aan liefde, omdat je voorheen veel affectie en geborgenheid hebt gemist dan kun je al snel het slachtoffer worden van een relatieverslaving.

Je bent dan al snel tevreden met een partner die alleen maar lief en aardig voor je is. Uiteraard is dit geen echte liefde, bij een echte liefde komt veel meer kijken.

Het is nooit fair t.o.v. jezelf als jij je achter stelt op iemand anders. Want jouw emoties en gevoelens zijn even belangrijk als die van de ander. Het is dus altijd van belang dat je je eigen wensen en of gevoelens niet gaat bagataliseren t.o.v. de gevoelens van je partner. Want op die manier ontstaat er een onbalans en dat gaat je vroeg of laat toch opbreken. Hoe je het ook wendt of keert.

Als je relatieverslaafd bent dan kun je ook vallen op manipulators en of narcisten. Deze categorie mensen kunnen je liefdeloos en onverschillig behandelen. Dit zorgt er ook weer voor dat je je ongelukkig, teleurgesteld en onzeker voelt.

Als je relatieverslaafd bent dan moet je alert op jezelf wezen. Verlies jezelf niet uit het oog. Blijf dicht bij jezelf, blijf dicht bij je eigen gevoel want er is niets zo erg als het: ontrouw aan jezelf zijn.

Het is namelijk die andere manier waarop jij jezelf ongelukkig kunt maken. Onthoud dat je liefde en affectie niet van elkaar kunt scheiden, ze horen nu eenmaal bij elkaar.

Volg altijd je eigen intuïtie, laat je niet beïnvloeden door anderen. Hou het HVW in gedachten. HVW staat voor horen, voelen en waarnemen.

Een voorbeeld: iemand kan zeggen dat hij of zij van je houd, maar je voelt het niet en je kunt het ook niet waarnemen. Als dat het geval is laat dan de alarmbellen gaan rinkelen en kom voor jezelf op!. Bij een onvoorwaardelijke liefde hoort altijd het HVW. Gebruik het als je kompas in je verdere leven.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Aantrekken En Afstoten In De Liefde, Waarom Gebeurt Dit?
Aantrekken en afstoten dat kan heftig zijn. Wanneer we denken aan echte liefde zien we waarschijnlijk twee mensen voor ons die elkaar ontmoeten en naarmate de tijd verstrijkt ofwel de relatie verbreken of blijven vechten voor de relatie.
In de praktijk hebben veel koppels echter een stoplicht relatie.

Elkaar aantrekken en afstoten is hetgeen ze eigenlijk voortdurend doen. Dat gaat gepaard met de nodige discussies en vervolgens die bekende goed maak seks. Het voelt werkelijk als een rollercoaster met heftige emoties.

Aantrekken en afstoten in een opwelling

Koppels die elkaar aantrekken en afstoten beëindigen de relatie doorgaans in een opwelling. Er ontstaat een discussie en een van de partners is zo kwaad dat die zegt; je bekijkt het maar. Het is uit!

De ander wilt zichzelf niet laten kennen en zegt; Prima, mij maakt het niks uit. Op die manier wordt de relatie dus beëindigt maar eigenlijk willen beiden partners niet zonder elkaar.

Zodra ze beiden zijn afgekoeld zijn ze weer voor rede vatbaar en praten ze de discussie uit. Beiden geven hun eigen fouten toe en vervolgens besluiten ze een nieuwe poging te doen. Dat gaat zo eindeloos door totdat ze dat patroon verbreken of uiteindelijk de relatie echt verbreken.

De oplossing voor het aantrekken en afstoten

Aangezien een van de twee de relatie verbreekt wanneer de discussie ontploft is het belangrijk om de discussie niet zover te laten komen. Wanneer je dus merkt dat de discussie echt uit de hand loopt is het belangrijk om de discussie tot een halt te roepen.

Je geeft gewoon aan dat je op die manier niet verder wilt spreken en het op een ander moment wilt uitpraten, vervolgens loop je weg. Indien je een discussie via de telefoon hebt geef je precies hetzelfde aan en vervolgens hang je op of zet je de telefoon uit.

Als de ander je vervolgens berichten stuurt is het belangrijk om deze te verwijderen zonder dat je ze leest want anders wordt je waarschijnlijk alsnog kwaad.

Wanneer jullie beiden uiteindelijk volledig afgekoeld zijn kunnen jullie het op een normale manier uitpraten. Zo voorkom je dat aantrekken en afstoten.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.