Saamhorigheid, wat is het geheim achter deze verbinding?
Saamhorigheid is magie. Wat als het anders is? Dan kijken we naar ander en voelen we afstand, we komen tot die conclusie omdat we een lege ruimte voelen. Er is geen gevoel meer van saamhorigheidsgevoel en of verbinding.

Denk hier dan even aan: je zult je saamhorigheid met bijvoorbeeld je partner bevestigen door van hem of haar te houden als van jezelf.

Wanneer je voelt dat je met de ander verbonden bent is er geen zij, hij of ik gevoel maar alleen nog maar een wij-gevoel het saamhorigheidsgevoel. Lees meer

Ben jij relatieverslaafd? Wat doet een relatieverslaving met je?
Hoe weet je nu of je relatieverslaafd bent? Als je jezelf niet happy voelt met je partner en toch bij hem of haar blijft dan kan het zijn dat je relatieverslaafd bent.

Het houdt dus niet in dat je verslaafd bent aan een willekeurige relatie, maar dat je relatieverslaafd bent aan je huidige partner.

Relatieverslavingvoorbeelden

  • Je blijft dan samen met je partner ook als je merkt dat er iets in het geheel niet klopt
  • Je blijft dan samen met je partner als hij of zij je respectloos blijft behandelen
  • Je blijft dan samen met je partner desondanks hij of zij geen rekening houd met je gevoel
  • Je kunt geregeld in crisis raken met een knipperlichtrelatie
  • Je merkt dat je jezelf niet meer bent in de relatie, maar moeite hebt om hem of haar los te laten
  • Je partner is je ontrouw geweest en toch kies je ervoor om bij hem of haar te blijven

Als je voelt dat het niet goed zit en je toch moeite hebt om je van hem of haar los te maken dan heb je grote kans dat je relatieverslaafd bent. Als je relatieverslaafd bent dan blijf je zijn of haar tekortkomingen steeds weer goed praten, zelfs als je weet dat het totaalplaatje niet klopt. Lees meer

Aantrekken En Afstoten In De Liefde, Waarom Gebeurt Dit?
Aantrekken en afstoten dat kan heftig zijn. Wanneer we denken aan echte liefde zien we waarschijnlijk twee mensen voor ons die elkaar ontmoeten en naarmate de tijd verstrijkt ofwel de relatie verbreken of blijven vechten voor de relatie. In de praktijk hebben veel koppels echter een stoplicht relatie.

Elkaar aantrekken en afstoten is hetgeen ze eigenlijk voortdurend doen. Dat gaat gepaard met de nodige discussies en vervolgens die bekende goed maak seks. Het voelt werkelijk als een rollercoaster met heftige emoties. Lees meer