Leven in het nu, het verleden los laten hoe doe je dat?
Je verleden kan een macht zijn die ten goede in je leven kan werken. Doch je verleden kan soms ook in je nadeel uitwerken omdat het bepaalde situaties in de weg kan staan.
Als je merkt dat zo is, dan kun je er beter aan gaan werken om je verleden los te laten. Let it come, let it go!

Als je het gevoel hebt dat je verleden je in de weg staat, dan weet je ook dat je verleden je ook ervan weerhouden om volledig in “het nu te leven”. Het ligt er dus helemaal aan hoe je jouw levensgeschiedenis en of verleden gebruikt. Gebruik je het verleden in het voordeel van jezelf? Of gebruik je jouw verleden in het nadeel van jezelf?

Het verleden

Een voorbeeld stel dat je moeder een hard, egoïstisch en dominerend persoon was. Je hebt geen fijne herinneringen aan je moeder. Het ligt dan voor de hand dat je deze impact uit je bewustzijn moet bannen, als je jezelf sereen wilt voelen.

Doch het resultaat is vaker, dat je het je moeder verwijt dat ze je dit heeft aangedaan. En dit verwijt kan iemand tientallen jaren met zich meedragen of levenslang. Logisch want al die pijnlijke ervaringen doen het innerlijke kind in jou nog steeds pijn.

Dit heeft weer tot gevolg dat je haar verantwoordelijk stelt, voor de dingen die alleen jij nog maar kunt veranderen. Want die periode van je kind zijn die is inmiddels al voorbij (ook al liggen de herinneringen nog vers in je hoofd). Alleen jij hebt de kracht in je om dit weer om te zetten in jezelf! Als je iemand probeert te vergeven, dan doe je jezelf daar goed mee. Vergeving hoeft niet perse een verzoeningsproces te zijn, want het is een proces dat alleen in jezelf plaats vind. Het doel van vergeving is dat jij jezelf beter gaat voelen.

Het is belangrijk voor je verdere toekomst dat je niet onderschat, dat deze pijn, verdriet, frustraties en of boosheid die je nog ten opzichte van je vroegere verleden hebt ook je zwakke plek kunnen worden. Met alle gevolgen van dien.

Als je je verleden wilt overstijgen, dan kan dat het beste als je begint toe te geven: wat gebeurd is, is nu eenmaal gebeurd. Het los te laten, want al die pijnlijke herinneringen kunnen je op de een of andere manier blijven “vervreemden” van het leven in het nu.

Het loslaten van een pijnlijk verleden is niet altijd even makkelijk, maar waar brengt het je als je het allemaal met je mee blijft dragen? Dat lost toch niets op, het zorgt er allemaal voor dat je diep in jezelf deze pijn en of verdriet blijft meedragen. En ook hier weer, met alle gevolgen van dien.

Als je te vaak pijn en verdriet uit je leven met je meedraagt, dan wordt dit vertrouwd voor je. Je weet dan niet meer beter en dan is het een stuk moeilijker om deze pijnlijke en of verdrietige ervaringen los te laten. Op de een of andere manier, denk je misschien ook nog eens dat je niet beter verdient?

En dat is natuurlijk de grootste onzin die er bestaat. Ieder mens is uniek, ieder mens heeft zijn of haar waardes en allemaal verdienen we het om gelukkig te mogen zijn. Vandaar dat het zo belangrijk is dat je kunt terug keren naar je eigen innerlijke Bron.

De Bron van Chi

Wat is Chi? Chi is het innerlijke energieveld van je lichaam. Het is de brug tussen je uiterlijke lichaam en de bron. Chi is een energiestroom en het is de verbindingsschakel tussen het ongemanifesteerde en het stoffelijke heelal.

Als je bewustzijn naar buiten is gericht en of naar het verleden dan richt je jezelf niet tot je innerlijke bron. Als je bewustzijn naar binnen is gericht dan wordt het bewust van zijn eigen bron en keer het terug naar huis.

Als je jezelf hier heel bewust mee bezig houd, dan kan het stukken makkelijker voor je worden om je pijnlijke verleden los te laten. Je herinnert het je dan nog wel altijd, maar de pijn voelt een stuk minder. Het is dan anders, het voelt dan heel anders aan.

Als we slapen dan gaan we terug naar onze eigen Bron. We ontlenen er levensenergie aan, wat ons weer een tijdje op de been houd. Deze energie is misschien wel die energie die het meest belangrijkste voor je is. Wees meester en vormgever van jezelf! Als je dit verlangen nastreeft dan helpt het om je pijnlijke verleden makkelijker los te kunnen laten.

De allerbelangrijkste stap op de weg naar verlichting is dus: leren de identificatie met het verstand op te geven. Want elke keer dat je een gat maakt in de stroom van het denken, wordt het licht van je bewustzijn sterker.
Wat betekend verlichting? Verlichting betekent uitstijgen boven het denken, in staat van verlichting gebruik je het verstand wanneer dat nodig is. Je gebruikt het denken dan bovenal voor praktische doeleinden.

Op die manier ben je “verlost”van de onvrijwillige innerlijke dialoog die heel vaak parten kan spelen. Als je in staat van verlichting bent dan heerst er een vredige, innerlijke stilte.Stop met piekeren,het heeft geen zin, want door je bezig te houden met piekeren vermenigvuldig je het alleen maar steeds weer en keer op keer. Piekeren is energieslopend!

Als het loslaten hardnekkig kan zijn

Sommige mensen (waaronder ik) passen het mediteren toe in hun dagelijkse leven. Let op: het is geen vorm van bidden waarin je het buiten jezelf zoekt. Het is een vorm van bidden om steeds dieper tot je eigen bewustzijn te kunnen komen. En dat is een groot verschil.

Anderen benoemen het bewustzijn als de Innerlijke Bron, weer anderen benoemen het als je Hogere Zelf. Het maakt niet uit, welke naam je het geeft, want het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer.

Net zoals zoveel boeken over: haal de kracht uit jezelf, het succes zit in jezelf, leef in het nu, enz. enz. allemaal uiteindelijk neerkomen op de achterliggende boodschap die in de teksten van de bijbel staat. Alleen anders verwoord en het woord God, Jezus Christus en de Heilig geest worden achterwegen gelaten.

Als je gaat bidden dan verhoog je jezelf boven je 5 zintuigen. Je zegt dan even “nee” tegen je verstand en tegen al je behoeftes van je 5 zintuigen en zegt dan even “ja” tegen je innerlijke bron en of staat van verlichting.

Op het moment dat je gaat bidden richt je jezelf dus meer op het Geestelijke, i.p.v. enkel op je 5 zintuigen (zien, horen, proeven, ruiken en voelen).

Op die manier verbreed je jouw horizon en verhef je jouw Geest. Je verbreekt dan even de natuurlijke overheersing van je 5 zintuigen, in de weet dat er meer is. Er zijn nu eenmaal zekerheden in dit Universum die door ons verstand nog niet bevat kunnen worden.

Jouw zintuigen zullen misschien zeggen: dit is onzinnig! Doch als je die uitdaging aangaat, dan zul je zien dat er op een hele natuurlijke manier, veranderingen in jezelf gaan plaats vinden. Veranderingen die je alleen maar ten goede zullen komen, veranderingen die er voor zorgen dat je jouw verleden makkelijker los kunt laten.

Precies zoals onze zintuigen getraind kunnen worden in het natuurlijke. Kunnen we onze geest ook trainen om geestelijke waarheden waar te nemen.

Ongeloof

Ongeloof komt in 3 verschillende vormen voor:

  • Onwetendheid
  • Foutief geloof
  • Natuurlijk ongeloof

Natuurlijk kun je al deze informatie in jezelf opslaan, net zoals alle andere informatie die ik je geef op mijn Blog. Uiteraard volg je altijd je eigen hart, want dat is het kompas van jouw leven. Het zijn de keuzes die ons leven bepalen en niet de kansen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Leren loslaten hoe doe je dat? Met zo min mogelijk pijn en verdriet?
Leren loslaten hoe doe je dat? Leren loslaten is een eigenschap die je jezelf kunt aanleren, uiteraard heeft dat even zijn tijd nodig.
Het zal je misschien opvallen dat ik de zin: leren loslaten hoe doe je dat meerdere keren op schijf in dit artikel en dat doe ik heel bewust.

Leren loslaten hoe doe je dat? Als je merkt dat het leren loslaten geforceerd bij jezelf te werkt gaat, dan moet je jezelf niet dwingen om het los te laten. Want leren loslaten is een natuurlijk proces als het kans van slagen wilt hebben.

Leren loslaten hoe doe je dat? Hou er rekening mee dat het in het begin heel moeizaam kan werken, doch als je bepaalde handreikingen gebruikt om het leren loslaten te beheersen, dan gaat het vanzelf een stuk makkelijker.
Leren loslaten hoe doe je dat? Om het belang van het leren loslaten goed te kunnen doorzien, is het van belang dat je weet dat onze gedachtes scheppend zijn en of scheppend kunnen worden.

Piekeren is taboe als je wilt leren loslaten. Door te piekeren vermenigvuldig je die gedachtes alleen nog maar.

Leren loslaten hoe doe je dat?

Leren loslaten hoe doe je dat? Misschien heb je wel eens mensen geobserveerd die alles mee lijkt te zitten? Viel het je dan wel eens op dat deze mensen voor niets vatbaar lijken? En dat je je bij jezelf afvraagt, hoe is dit toch mogelijk?

Je zou haast zeggen dat deze mensen alleen maar zeldzame geluksvogels zijn. Doch vaak hebben deze mensen al vanuit hun eigen nature geleerd om hun gedachtes te beheersen en of te voeden met positieve gedachtes.
Leren loslaten hoe doe je dat? Ze weten onbewust of bewust dat onze gedachtes scheppend kunnen zijn en daarom staan ze bewust of onbewust in contact met hun innerlijke bron.

Als je wilt weten of jij al contact maakt met je innerlijke bron.

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid: Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben wij onze verlangens en of behoeftes. Als het op 1 niveau ontbreekt dan kan ons hele gestel in onbalans raken.
M.a.w. als jij jezelf niet goed in je Geest voelt, dan heeft dat zijn weerkaatsingen op je lichaam en ziel. Daarom is het leren loslaten van belang!

Je leeft in het Nu, je leeft nu niet meer in het verleden. Vandaag is weer een nieuwe dag. Het heeft geen zin om pijn, verdriet en lasten met je mee te blijven dragen. Want hier doe je jezelf alleen maar tekort mee.
Leren loslaten hoe doe je dat? Natuurlijk is het leren loslaten makkelijker gezegd dan gedaan.

Realiseer je, dat als je iets niet loslaat dan blijf je het als een zware last met je meedragen en dat is dan weer energieslopend. Op die manier kunnen je energieën niet meer stromen zoals het zou moeten en dan zorgt dan weer voor bepaalde blokkades in jezelf.

Leren loslaten hoe doe je dat? Probeer nu even te denken aan een situatie, waarin de dingen weer goed kwamen. Probeer jezelf te ontspannen wanneer je geneigd bent te verkrampen en vertrouw op het goede wat nog op je pad moet komen.

Bekijk dan na een paar dagen of je jezelf al wat beter voelt. Hoogstwaarschijnlijk wel, want het zijn je eigen positieve gedachtes die je weer beter laten voelen.

Leren loslaten hoe doe je dat? I.p.v. tegen jezelf te zeggen: met het soort geluk dat ik heb, zullen de dingen voor mij niet goed komen. Probeer in oplossingen te denken i.p.v. in problemen en neem deze gedachte aan: ik sta open voor wat moet gebeuren en ik vertrouw erop dat het geluk me zal leiden.

Leren loslaten hoe doe je dat? Ik beslis dat ik dicht bij mij innerlijke bron blijf en ik laat me door niets en niemand meer beïnvloeden. Want invloed van negatieve mensen kunnen mijn Geest vertroebelen met alle gevolgen van dien.

Roep jezelf op om in de hoogste staat van stil weten te leven, die kwaliteit diep van binnen in je die niet kan worden gecommuniceerd aan wie dan ook.

Leren loslaten hoe doe je dat? Luister naar wat je innerlijke bron je te vertellen heeft, luister er aandachtig naar en ga met jezelf een diepe verbinding aan. Laat het stof neerdalen, laat het om te beginnen niet weer opwaaien.

Realiseer je dat je de neiging hebt om het stof te doen opwaaien wanneer je voelt dat je moeite hebt om iets los te laten. Laat dit stof weer neerdalen zodat je weer tot je innerlijke rust kunt komen.

Wordt vanaf nu de bouwmeester van je eigen gedachtes en pas methodes toe om een rijker en vervuld leven te krijgen. In jouw Geest kun je een leven vol stralende gezondheid, succes en geluk opbouwen met de gedachtes die je denkt. Een denkbeeld is vaker meer waard dan duizenden woorden.

Je onderbewustzijn al elk denkbeeld in je geest, dat op geloof steunt verwezenlijken. Vermijd elke vorm van zorgen, inspanningen en of dwang. Het wordt er toch niet beter op als je deze pijnlijke gedachtes blijft vasthouden. Waarom zou je ze dan vast blijven houden?

Leren loslaten hoe doe je dat? Onthoud dat een denkbaar hart altijd de weldaden van de schepping binnen bereik heeft. Elke handeling of gedachte die niet harmonieus is, ten gevolge van onwetendheid of opzet, zal disharmonie en alle mogelijke beperkingen veroorzaken.

Onthoud dat we allemaal de optelsom van onze gedachtes zijn. Je kunt uit eigen beweging elke negatieve gedachte uitbannen. En als die negatieve gedachte dan weer bij je op komt vraag dan: wat kom je doen? Op die manier maak je jezelf erop attent dat het leren loslaten zich langzaam aan het ontwikkelen is.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.