Jezelf blijven? Of kies je voor een nog betere versie van jezelf?
Jezelf blijven, jezelf zijn dat is een gevoel wat bij je hoort en je innerlijke rust geeft. Jezelf blijven houd ook in dat je meestal op dezelfde voet voortgaat.
Als je handelt zoals je altijd hebt gehandeld zul je ook krijgen wat je altijd gekregen hebt. Zo werkt het nu eenmaal in het leven.

Dus als je uit ziet naar een positieve wending in je leven, dan kan het je helpen dat je ervoor kiest om nog een betere versie van jezelf te worden. Dat houdt in dat je kunt openstaan voor opbouwende kritiek van mensen die je dierbaar zijn.

Allemaal hebben we wel een “blinde vlek” waarvan we ons niet bewust zijn, totdat dierbare personen er ons attent op maken. Als je open kunt staan voor opbouwende kritiek van dierbare personen dan kan dit ervoor gaan zorgen dat je nog een betere versie van jezelf kunt worden.

Jezelf blijven met innerlijke groei

Als een partner en of een ander dierbaar iemand je op iets wijst, dan moet je dat dus niet meteen incasseren als negatieve kritiek. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je partner je iets duidelijk wilt maken (de toon waarop hij of zij het zegt).

Als we naar de ander toe een negatieve toon gebruiken, dan heb je grote kans dat de ander meteen dichtklapt of in de verdediging schiet. Op dat moment zal er nog maar weinig tot hem of haar doordringen. Vandaar dat de toon waarop we iets zeggen, de manier waarop we een ander benaderen belangrijk is.

Jezelf blijven van onzichtbaar naar zichtbaar

Op het moment dat jouw iets duidelijk gemaakt wordt, of jij een ander iets duidelijk gaat maken dan moet je er bij stilstaan dat alles zijn tijd nodig heeft. Mensen leven op een bepaalde manier, een manier die hun vertrouwd is. Vandaar dat het voor ieder mens moeilijk is om alla minuut een knop om te draaien.

Als iemand welwillend is voor veranderingen, welwillend is om een betere versie van zichzelf te worden dan gaat het zich eerst in de Geest rijpen (wat tijd nodig heeft) en na verloop van tijd wordt dat pas zichtbaar in zijn of haar gedrag.

Iemand die zich ook realiseert, dat als je met de vinger naar iemand anders toewijst er dan ook 3 vingers naar jezelf toe wijzen (probeer het gebaar maar eens uit) al eerder openstaan voor zelfinzicht en zelfontwikkeling dan iemand die van zichzelf gelooft dat hij of zij perfect is. Perfectie bestaat niet, daarom heeft het streven naar perfectie ook geen zin.

Ieder mens is goed zoals hij of zij is en allemaal hebben we onze plus en minpunten. Jezelf blijven, jezelf zijn? Dat wilt iedereen en het waarom dat heb ik in de eerste alinea al besproken. Een betere versie van jezelf worden kan dus ook, maar dan moet iemand er wel voor open kunnen en of willen staan. Je kunt dus ook jezelf blijven en nog een mooiere en betere versie van jezelf worden.

Uiteraard ligt het ook eraan, van wie je de opbouwende kritiek ontvangt. M.a.w. geeft hij of zij wel zelf het goede voorbeeld? Staat hij of zij zelf ook open voor opbouwende kritiek? Allemaal dingen om rekening mee te houden als je “jezelf zijn en of jezelf blijven” wilt blijven koesteren.

Jezelf blijven op een faire manier

Ik zal even een heel simpel voorbeeld geven. Iedereen vind zichzelf wel lief etc. etc. Maar het ligt hoe dan ook aan het percentage. Ik zal het even nader toelichten als iemand voor 90% lief is en de ander voor 20% lief dan zit daar al een wereld van verschil tussen. Dan zou diegene die voor 90% lief is, wel eens kunnen denken dat jij niet lief bent. Ditzelfde geldt natuurlijk voor alles, ook voor het vertrouwen, het op iemand kunnen bouwen, het niet egoïstisch zijn, en integriteit en ga zo maar door.

Jezelf blijven, jezelf willen zijn dat is prima maar verlies dan sommige dingen ook niet uit het oog. Zie het positief en probeer er van te groeien, met alle benefits van dien.

Note: Mensen die van zichzelf denken dat ze de betweters zijn, en of de perfecte perfectionisten, die zullen niet snel en of nauwelijks openstaan voor opbouwende kritiek. Ze kunnen dan last hebben van een tunnelvisie en of zijn totaal niet in staat om hun Ego te laten zakken. Zulke mensen vergen heel veel energie van iemand, die hier geen last van heeft.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Jezelf zijn, voor jezelf kiezen hoe belangrijk is dat?
Jezelf zijn houdt in dat je dicht bij jezelf blijft. Want om tot volledige ontplooiing te kunnen komen moet je jezelf zijn.
Een voorbeeld: als jij samen met een vriend, partner en of echtgenoot bent en je voelt dat je niet echt jezelf kunt zijn, dan verlies je uiteindelijk een deel van jezelf. Is het dat waard?

Jezelf zijn

Jezelf zijn houdt ook in dat je van jezelf houd. Ieder mens is uniek en bijzonder op zich. Als je bijvoorbeeld in een relatie niet jezelf kunt zijn, dan wordt het misschien wel eens hoog tijd dat je voor jezelf gaat kiezen.

Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid: Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en behoeftes. Als onze verlangens en of behoeftes op 2 van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan ons hele gestel in onbalans raken. En dat heeft alle gevolgen van dien, want vroeg of laat gaat dit hoe dan ook opbreken.

Jezelf zijn houdt ook in dat je omgaat met mensen die op jouw frequentie en of golflengte zitten. Want op die manier kan de positieve energie in de relatie en of vriendschap stromen. Dat is altijd veel beter dan dat je jouw energie maar keer op keer moet stoppen in de gebruiksaanwijzing van de ander, want dat kan dus echt energieslopend zijn!

Jezelf zijn houdt ook in dat je jezelf meer gaat ontwikkelen en zelfinzicht krijgt (mits je daarvoor openstaat). Zelfinzicht vergt soms moed en kan soms verwarrend zijn, maar uiteindelijk werkt het wel hartverwarmend voor jezelf met alle benefits van dien.

Jezelf zijn houdt ook in, dat je meer authentiek bent. Hierdoor wordt je weer beter in het stellen van je eigen grenzen, wat wel zo belangrijk is als je jezelf wilt zijn.

Voor jezelf opkomen

Jezelf zijn houdt ook in dat je minder last hebt van onzekerheden en dat geeft weer meer energie. Jezelf zijn houdt ook in dat je op komt voor je eigen mening. Hiermee bedoel ik niet dat je een betweter moet zijn, helemaal niet.

Als iemand een betweter is, dan groeit hij of zij niet meer,  gewoonweg omdat hij of zij alles al denkt te weten.
Voor jezelf kiezen houdt dus heel veel in, het geeft je kracht i.p.v dat het uitputtend is en je bloeit als persoon steeds meer op.

Wat heeft het voor een zin om maar steeds aan de verwachting van anderen te voldoen? Je kunt het toch nooit voor iedereen goed doen.

Er leven miljarden mensen hier op deze aardbol, logisch dat je het niet voor iedereen goed kunt doen. Er is altijd wel weer 1 iemand die iets op of aan te merken heeft. Niemand op deze wereld is perfect dus ook diegene die kritiek geeft heeft zijn of haar minpunten, net zoals we allemaal ook onze pluspunten hebben.

Zoek gewoon iemand die op jou level en of frequentie zit en of ga alleen intensief om met mensen om die dan wel op jouw level en frequentie zitten. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een fotokopie van jezelf, want dan kun je net zo goed alleen blijven. Verschillen kunnen zelf boeiend en aanvullend zijn, omdat je er ook nog wat van kunt leren.

De basis van de frequentie, de golflengte is wel belangrijk, zodat je enigszins het gevoel krijgt van thuiskomen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.