Een knipperlichtrelatie beëindigen is dat altijd even makkelijk?
Vaak is de poging om een knipperlichtrelatie beëindigen niet altijd even makkelijk.  Er is een uiterlijke aantrekkingskracht, maar vaak match de innerlijke aantrekkingskracht niet meer en of nog niet.

Een knipperlicht relatie beëindigen , doe je als je het vertrouwen kwijt bent dat het ooit nog goed zal komen.  Als er relatieproblemen zijn dan draait het zich vaak  om de randverschijnselen (de kleine irritaties) omdat er in de Kern iets niet goed zit.

Het heeft dan ook vaak geen zin, om je bezig te houden met de randverschijnselen, je moet de Kern van het probleem ontdekken. Of in je eentje of samen.

Een knipperlichtrelatie beëindigen , doe je als je merkt dat de aanhoudende onstabiliteit, je meer slecht dan goed doet.  Een knipperlichtrelatie beëindigen, doe je  als je merkt dat het teveel energie van je vergt, een knipperlicht en of stoprelatie kan vaak heel slopend en of energie vretend zijn.

Een knipperlichtrelatie beëindigen doe je als je merkt dat het HVW er niet meer is, wat bedoel ik met het HVW? Dat is een afkorting die ik zelf verzonnen heb, om als kompas te kunnen gebruiken.

De H staat voor horen, de V staat voor voelen, de W staat voor waarnemen. Als iemand tegen je zegt dat hij of zij van je houd. Dan wil je dat niet alleen horen maar ook voelen en waarnemen. De daad die zich toevoegt aan het woord en dan zit het goed.

Een knipperlichtrelatie beëindigen doe je als je merkt dat de affectie ontbreekt in de liefde. Liefde en affectie kun je dat van elkaar scheiden? In mijn ogen niet, wil je hier meer over lezen klik dan hier.

Een knipperlichtrelatie beëindigen

In een oprechte liefdesrelatie dien je nu eenmaal van 2 personen te houden: van de ander en van jezelf. Dat geldt voor beiden partijen. Als je in een oprechte relatie zit, dan is het niet meer dan normaal dat je rekening houd met elkaar gevoelens en emoties. De gevoelens en emoties van de ander moeten even belangrijk zijn als die van jezelf.

Wij als mens hebben maken deel uit van een 3 eenheid: Geest, ziel en lichaam. Op al deze 3 niveaus hebben we onze verlangens en behoeftes. Als de verlangens en of behoeftes ontbreken op een van deze 3 niveaus dan kunnen we in onbalans raken.

Anders gezegd: geen van de drie- lichaam, geest of ziel kan volmaakt leven als een van de andere de mogelijkheid wordt ontnomen volledig te leven en tot uitdrukking te komen. Het is even verkeerd om voor het intellect te leven en het lichaam of de ziel te ontkennen. Dit omdat we nu eenmaal allemaal een drie eenheid vormen.

Een knipperlichtrelatie beëindigen , is niet altijd even makkelijk. Als je terug kijkt naar de relatie dan merk je dat je het al eens vaker geprobeerd hebt om de relatie beëindigen. Je en of jullie van de ene herhaling in de andere, dit doet jullie meer slecht dan goed. Een stoplicht relatie kan nu eenmaal heel verwarrend werken dit omdat er stabiliteit ontbreekt.

Als je van uit elkaar, weer bij elkaar komt in een stoplicht relatie, dan zijn de problemen die er heersen vaak nog niet eens opgelost. Vandaar dat het weer voor een tijdje goed zal gaan, bijvoorbeeld omdat jullie elkaar gemist hebben. Doch na verloop van tijd gaat het probleem in de Kern weer opspelen.

Een knipperlichtrelatie beëindigen is vaak een  juiste beslissing omdat je ook rust, stabiliteit en harmonie in je leven nodig hebt.  Als je graag wilt dat de relatie stabiel wordt, dan is het van belang dat jullie je beiden transparant en doorzichtig naar elkaar op kunnen stellen. Bespreek het ware probleem met elkaar, probeer niet meer te denken in problemen maar probeer te denken in oplossingen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Ben jij relatieverslaafd? Wat doet een relatieverslaving met je?
Hoe weet je nu of je relatieverslaafd bent? Als je jezelf niet happy voelt met je partner en toch bij hem of haar blijft dan kan het zijn dat je relatieverslaafd bent.

Het houdt dus niet in dat je verslaafd bent aan een willekeurige relatie, maar dat je relatieverslaafd bent aan je huidige partner.

Relatieverslavingvoorbeelden

  • Je blijft dan samen met je partner ook als je merkt dat er iets in het geheel niet klopt
  • Je blijft dan samen met je partner als hij of zij je respectloos blijft behandelen
  • Je blijft dan samen met je partner desondanks hij of zij geen rekening houd met je gevoel
  • Je kunt geregeld in crisis raken met een knipperlichtrelatie
  • Je merkt dat je jezelf niet meer bent in de relatie, maar moeite hebt om hem of haar los te laten
  • Je partner is je ontrouw geweest en toch kies je ervoor om bij hem of haar te blijven

Als je voelt dat het niet goed zit en je toch moeite hebt om je van hem of haar los te maken dan heb je grote kans dat je relatieverslaafd bent. Als je relatieverslaafd bent dan blijf je zijn of haar tekortkomingen steeds weer goed praten, zelfs als je weet dat het totaalplaatje niet klopt.

Als je relatieverslaafd bent dan geef je jezelf in principe ook valse hoop. Daarnaast blijf je je best doen voor de ander, je hoopt dat de situatie op een dag veranderd en zo ga je maar door.

In principe cijfer je jezelf op een ander vlak weg als je relatieverslaafd bent. Je voelt het gemis van begrip en liefde en toch ga je maar door.

Als je merkt dat je relatieverslaafd bent dan mag je je bij jezelf eens gaan afvragen wat je jezelf nog gunt in dit leven en wat niet? Als je relatieverslaafd bent dan kies je eigenlijk voor een surrogaat liefde terwijl je weet dat het beter kan.

Als iemand echt van iemand houd, dan houd hij of zij ook altijd rekening met het gevoel, de emoties van de ander. Je bent samen in liefde en dan gaat het gevoel van de ander je ook aan het hart. Dat is iets wat vanzelfsprekend is als je samen in liefde bent.

We bestaan allemaal uit een drie-eenheid Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes. Als een niveau van de 3 ontbreekt dan komt je gestel in onbalans en dat ga je vroeg of laat voelen.

Als jij iemand bent die behoefte heeft aan liefde, omdat je voorheen veel affectie en geborgenheid hebt gemist dan kun je al snel het slachtoffer worden van een relatieverslaving.

Je bent dan al snel tevreden met een partner die alleen maar lief en aardig voor je is. Uiteraard is dit geen echte liefde, bij een echte liefde komt veel meer kijken.

Het is nooit fair t.o.v. jezelf als jij je achter stelt op iemand anders. Want jouw emoties en gevoelens zijn even belangrijk als die van de ander. Het is dus altijd van belang dat je je eigen wensen en of gevoelens niet gaat bagataliseren t.o.v. de gevoelens van je partner. Want op die manier ontstaat er een onbalans en dat gaat je vroeg of laat toch opbreken. Hoe je het ook wendt of keert.

Als je relatieverslaafd bent dan kun je ook vallen op manipulators en of narcisten. Deze categorie mensen kunnen je liefdeloos en onverschillig behandelen. Dit zorgt er ook weer voor dat je je ongelukkig, teleurgesteld en onzeker voelt.

Als je relatieverslaafd bent dan moet je alert op jezelf wezen. Verlies jezelf niet uit het oog. Blijf dicht bij jezelf, blijf dicht bij je eigen gevoel want er is niets zo erg als het: ontrouw aan jezelf zijn.

Het is namelijk die andere manier waarop jij jezelf ongelukkig kunt maken. Onthoud dat je liefde en affectie niet van elkaar kunt scheiden, ze horen nu eenmaal bij elkaar.

Volg altijd je eigen intuïtie, laat je niet beïnvloeden door anderen. Hou het HVW in gedachten. HVW staat voor horen, voelen en waarnemen.

Een voorbeeld: iemand kan zeggen dat hij of zij van je houd, maar je voelt het niet en je kunt het ook niet waarnemen. Als dat het geval is laat dan de alarmbellen gaan rinkelen en kom voor jezelf op!. Bij een onvoorwaardelijke liefde hoort altijd het HVW. Gebruik het als je kompas in je verdere leven.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Zal Een Verschil In Karakter Resulteren In Relatieproblemen?
Relatieproblemen komen en gaan doch een van de meest belangrijke ingrediënten van een succesvolle relatie is dat jullie dingen met elkaar gemeen hebben. In het begin sta je daar misschien niet bij stil omdat alles mooi, leuk, aardig en romantisch is maar wees gewaarschuwd.

Zodra het vlammetje zwakker wordt en de praktische zaken steeds belangrijker worden zullen er over het algemeen relatieproblemen ontstaan als jullie te verschillend zijn. Eigenlijk is dat ook helemaal niet vreemd want waar de een naar rechts en de ander naar links wilt zal er worden getrokken.

Welke verschillen doorgaans voor relatieproblemen zorgen

Stel dat jij het belangrijk vind om geld te sparen en je partner juist het tegenovergestelde is? Als jij maandelijks 200 euro vrij te besteden hebt wil je het liefste 50 euro aan de kant leggen. Je partner zou het liefste die 200 euro uitgeven plus nog eens 50 euro extra als de bank het zou toelaten.

Jij vind dat je partner onverantwoordelijk met geld omgaat en je partner vind dat jij  wat ”losser” moet worden.  Je partner denkt ”ik leef nu en heb geen enkele garantie dat ik er over 20 jaar nog steeds ben”. Jij denkt; ”ja, maar wat als we er over 20 jaar wel nog altijd zijn?”

Of stel dat jij dolgraag kinderen wilt en je partner onder geen enkele omstandigheid kinderen zou willen? Hoe gaan jullie dat in hemelsnaam oplossen? Dat is onmogelijk op te lossen tenzij één van jullie tweeën water bij de wijn doet maar wil je dat wel? Wat nu als diegene er na 10 jaar spijt van krijgt en het de ander kwalijk gaat nemen?  Dit is een recept voor relatieproblemen! Gegarandeerd.

(Dit is overigens een extreem voorbeeld om een punt te maken)

Verschillen die minder snel tot relatieproblemen leiden

Het is dus onverstandig om te kiezen voor een partner die over belangrijke zaken heel anders denkt maar wat betekent dat nu eigenlijk precies? Kun je op de lange termijn alleen gelukkig worden met iemand die hetzelfde is? Absoluut niet. Het is goed mogelijk om gelukkig te worden met iemand die verschillend is maar dan wel op zo’n manier dat jullie elkaar aanvullen.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties; jij bent een introvert en je partner een extrovert. Of jij bent erg onordelijk en je partner is juist heel ordelijk en systematisch. Of jij bent altijd gefocust op de details en je partner op het grotere geheel. Zo’n relaties kunnen heel goed werken en de kans op relatieproblemen is dan een stuk kleiner. (let op; er zijn geen garanties want soms botsen deze koppels ook met elkaar)

Hoe moet je nu verder gaan?

Zit je in een relatie en hebben jullie veel relatieproblemen? Dan moet je jezelf eens afvragen of deze relatieproblemen zijn ontstaan omdat jullie heel anders naar het leven kijken en/of hele andere dingen verwachten van het leven.

Als dat zo is sta je voor een moeilijke keuze. Geef je jouw liefde op en probeer je iemand te vinden waar je meer overeenkomsten mee hebt? Of ga je water bij de wijn doen in de hoop dat je over een aantal jaar geen spijt krijgt en wrok ontwikkeld?  Het is een keuze die alleen jij kunt maken.

Als je op dit moment nog single bent dan is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een lijstje gaat opstellen met alle dingen die jij absoluut wel /niet wilt in het leven en alle dates op basis van dit lijstje filtert.

Het is begrijpelijk als je denkt ”Moet ik nu werkelijk gaan daten met een lijstje in gedachten en mensen direct afkeuren als ze over enkele zeer belangrijke onderwerpen anders denken?” maar realiseer je wel dat het hier om jouw toekomst gaat. Wil je de kans dat je de juiste partner kiest niet zo groot mogelijk maken?

Geschreven door: JC
Enkele favoriete artikelen van: Alicia

Wat als je te verschillend bent van elkaar?
Ups en downs in een relatie wie herkent het nu niet?
Wat is liefde?