9 Vragen Om Te Ontdekken Of Je Moet Scheiden Of Blijven

Posted by: liefde expert - Posted on:

Moet je scheiden of blijven? Misschien is dat wel een van de moeilijkste vragen die je jezelf kunt stellen.

Je hebt immers een heel leven opgebouwd met je partner en dat gooi je natuurlijk niet zomaar weg. Zeker niet als jullie samen kinderen hebben. Dan is het nog veel moeilijker want nu beslis je niet alleen voor je eigen maar ook voor je kinderen.

Hoe zullen zij erop reageren? Leuk zullen ze het doorgaans niet vinden maar hoe groot zal de impact zijn? Zullen ze er langdurig ongelukkig van worden? Zullen hun schoolprestaties eronder leiden? Zullen ze het een van jullie tweeën kwalijk nemen? Zullen ze een trauma oplopen? Allemaal vragen die door je hoofd kunnen schieten wanneer je twijfelt tussen scheiden of blijven.

Wil je het artikel van Alicia lezen over de vraag de relatie redden of stoppen?  Dit artikel gaat meer over de gevoelens en emoties die daar bij komen kijken.

Of je moet scheiden of blijven hangt af van het volgende

Elk huwelijk is anders en dat maakt het natuurlijk lastig om een advies te geven wat voor iedereen van toepassing is. Wat voor het ene stelletje een reden is om te scheiden is voor een ander stelletje iets dat regelmatig voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij één van de twee vreemdgaat. Er zijn stelletjes die door zoiets per direct uit elkaar gaan maar er zijn ook stelletjes die het meerdere malen opnieuw proberen.

Gelukkig is er toch een soort van vragenlijst die je voor jezelf kunt beantwoorden om te kijken of je beter kunt scheiden of blijven.

Als je op één van de onderstaande vragen met een duidelijke JA kunt antwoorden is het beter om zo snel mogelijk te scheiden!

De ”moet ik scheiden of blijven” vragenlijst

  1. Wordt je fysiek en/of mentaal mishandeld door jouw partner?
  2. Zijn er kinderen in het spel die fysiek en/of mentaal mishandeld worden?
  3. Is je partner verslaafd aan bijvoorbeeld drugs en/of alcohol en kan diegene er na herhaaldelijke pogingen niet mee stoppen?
  4. Kan je partner niet met geld omgaan en sleept diegene jou en mogelijkerwijs ook de kinderen mee in de financiële afgrond?
  5. Brengt je partner jou en mogelijkerwijs de kinderen in levensbedreigende situaties?

Wat als je de bovenstaande vragen met een NEE hebt beantwoord?

Dan is een scheiding niet echt noodzakelijk aangezien jij en jullie kinderen geen direct gevaar lopen.

Of je moet scheiden of blijven is dan eigenlijk afhankelijk van het volgende;

  1. Kunnen jij en je partner elkaar vergeven voor de dingen die jullie hebben gedaan en zijn jullie beiden bereid om te werken aan jullie huwelijk?
  2. Hebben jullie kinderen die nog thuis wonen en zijn hun het gelukkigste als jullie bij elkaar blijven?
  3. Heb je het gevoel dat jullie huwelijk mettertijd kan verbeteren?
  4. Hebben jullie een huis dat onder water staat?

Als dat het geval is kunnen jullie het misschien nog één keer proberen. Baat het niet dan schaad het niet als het maar niet ten koste van jezelf gaat!

Mocht het vervolgens echt niet werken dan kunnen jullie op een ander moment alsnog uit elkaar gaan.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *