Scammers, hoe gaan ze te werk? En wat is hun doel?
Wat zijn scammers? Scammers zijn zeer sluwe professionele oplichters die online nepprofielen aanmaken om een partnerzoekende op te lichten.
Uiteraard gebruiken scammers niet een foto van zichzelf maar ze gebruiken foto’s van anderen die ze ergens world wide van internet af plukken.

Meestal gebruiken ze profielfoto’s van aantrekkelijke mannen en of vrouwen met een uitstraling die vertrouwen bij je opwekt.

Professionele scammers zitten vaak bij elkaar in een ruimte. Ze hebben zelfs een aparte kantoorruimte ingericht waar ze de hele dag niets anders doen dan partner zoekende benaderen.

Scammers tref je ook aan op normale datingsites, ze infiltreren zich overal. Als jij bij je profiel vermeld dat je alleen maar Nederlandstalig spreekt dan happen ze misschien niet zo snel toe. Doch als jij bij je profiel vermeld dat je Engels, Frans, Duits, Spaans en of Italiaans spreekt dan heb je grote kans dat je een reactie van een scammer krijgt.

Hoe gaan scammers te werk? Ze sturen je in eerste instantie een berichtje via een datingsite of via een andere sociale media. Daarna geven ze vrijwel meteen aan dat ze graag met je willen praten via je gewone mailadres en of via Skype.

Daarna proberen ze vrijwel meteen je vertrouwen te winnen. Ze hangen een of ander zielig verhaal op, waardoor jij medelijden met ze krijgt. Dat verhaal is dan natuurlijk een grote leugen, dit geeft aan hoe barbaars, wreed en meedogenloos ze kunnen zijn.

Een voorbeeld: weet je… ik ben weduwnaar, mijn vrouw en dochtertje zijn recent omgekomen in een auto ongeluk en ik ben nog maar alleen met mijn zoontje. Momenteel verblijf ik i.v.m. mijn werk nog op een militaire basis maar op korte termijn mag ik weer naar huis. Daarna hoop ik je op korte termijn te ontmoeten.

Scammers lijken dus op hele normale personen, in die zin, ze zijn vrij spontaan en open. En je zult keer op keer weer een nieuwe liefdesverklaring van je scammer (en of scammers) ontvangen.

Scammers doen zich vaak voor als:

  • Een weduwnaar
  • Een zakenman die tijdelijk in het buitenland verblijft
  • Iemand die ergens in zijn vakantiehuis verblijft in het buitenland
  • Als een Amerikaanse militair

Je vermoed het misschien in eerste instantie niet, dat je contact hebt met een scammer (en of meerdere scammers want ze wisselen zich hoogstwaarschijnlijk ook nog eens af).

Wees alert dat je empathisch vermogen niet je eigen valkuil wordt als de scammer met een zielig verhaal komt. Ze deinzen er niet voor terug om in te spelen op de kwetsbaarheden en het gevoel van hun slachtoffers. Ze laten je keer op keer merken dat je heel dierbaar voor ze bent.

Meestal verwacht men dat scammers alleen maar oudere vrouwen benaderen, of vrouwen die “wanhopig” zijn maar dat is niet altijd waar. Ook zij zullen steeds van tactiek veranderen. Dus wees waakzaam en alert en blijf dat ook.

Nadat scammers de vertrouwensrelatie met je hebben opgebouwd, slaan ze toen in de versierfase en naderhand komt de crisis aan het woord. Ze vragen je om financiële hulp en of om een financieel voorschot.

Als jij duidelijk maakt aan een of meerdere scammers dat je het geld niet hebt. Dan gaan ze toch nog met je door in de hoop dat je vroeg of laat een lening voor ze afsluit. Ze zijn meedogenloos, ze doen er alles aan om hun doel te kunnen bereiken. Blijf alert, zodat een scammer geen kans krijgen om bij jou toe te slaan.

Net zoals foute mannen en of fouten vrouwen, genotsjagers en of players dat doen. Met als verschil dat foute mannen, genotsjagers en of players alleen op seksualiteit uit zijn, zijn scammers op je geld uit. Doch hun werkwijze is in principe hetzelfde.

Via Google kun je ook zoeken op afbeeldingen, twijfel je of je met een scammer te maken hebt? Voeg dan zijn of haar foto in bij -Google zoeken op afbeelding- en kijk of die foto al ergens world wide als scammer geregistreerd staat. Of benader de fraudehelpdesk zij kunnen je weer verder op weg helpen. Sommige scammers die met hun foto nog niet world wide geregistreerd staan, staan wel al geregistreerd bij de fraudehelpdesk.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *