Relatie, welke raadsels zijn er in sommige relaties? Hoe los je dat op?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Een relatie die vol met raadsels zit is eigenlijk geen goede relatie. Je kunt dan wel gek met elkaar zijn en of verliefd op elkaar zijn maar raadsels en twijfels zijn gewoonweg niet goed in een relatie.

Vroeg of laat gaat dit opbreken.

Op het moment dat er raadsels in een relatie ontstaan, is een van beiden partners niet openlijk. Sommige relaties bestaan uit verschillende raadsels.

Ik benoem er enkele :

  • Bindingsangst
  • Verlatingsangst
  • Vermoeden van ontrouw
  • Vermoeden van een voorwaardelijke liefde
  • Vermoeden van onoprechtheid

In bovengenoemde situaties zit veel onzekerheid. Als je uit ziet naar een goede, stabiele relatie dan zou je deze twijfels weg moeten nemen.

Die mogelijkheid is er altijd om twijfels voor de zon te laten verdwijnen, maar dan moet een van beiden partners aan zichzelf willen sleutelen. Het moet dan voor de ene partner duidelijk worden dat een verandering waardevol en zinvol kan zijn.

Zodra dat andere partner zich dat gaat realiseren, zal het zich gaan rijpen in zijn of haar geest en nadat dit gebeurd is zal het ook zichtbaar worden in de fysieke wereld.

Relatie

Hou er rekening mee dat niet iedereen meteen de diepte in wilt gaan en of kan gaan. Sommige mannen en of vrouwen hebben moeite om over hun gevoelens en emoties te praten (voor meer informatie zie de link onderaan bij favoriete artikelen). Het is dan aan jou de kunst om die weg vrij te maken als je de raadsels in je relatie wilt oplossen.

Zodra je besloten hebt om de raadsels in je relatie op te lossen, spreek dan met je partner in de GSG formule. Dit houdt in Gedrag-Situatie-Gevoel.

Ik zal een voorbeeld benoemen

  • Je zegt dus niet: och jij denkt ook altijd maar alleen aan jezelf
  • Je zegt dus wel: het doet me verdriet als ik voel dat je me negeert

Op die manier wijs je je partner op zijn gedrag van dat moment en tast je zijn persoonlijkheid zijn karakter niet aan en dat is een groot verschil. Met dit verschil kun je tot een goede communicatie komen.

Raadsels in een relatie worden vaak niet opgelost omdat beiden partners niet goed met elkaar kunnen en of willen praten. Als een van de twee partners wel bereid is om openheid te geven en de ander niet, dan heb je een probleem. Dus is het van belang dat je een juiste methode ontdekt waardoor je jouw partner aanspoort om openheid te geven.

Als je met je partner spreekt dan is het ook van belang dat je goed leert luisteren. Probeer je in zijn of haar situatie in te leven, probeer te voelen wat hij of zij precies bedoeld. Vat het dan samen en herhaal het nog eens op die manier ben je er zeker van of je hem of haar goed begrepen hebt.

In een relatie zou kameraadschap, warmte, verbinding, romantiek, geborgenheid en gelijkwaardigheid de boventoon moeten voeren. Uiteraard is het van belang dat je op je partner kunt bouwen en vertrouwen en dat gaat vrij moeilijk als twijfels bij je opkomen. Vandaar dat het zo belangrijk is om die twijfels cq raadsels weg te nemen.

Twijfels ontstaan niet zomaar, vaak is het je eigen intuïtie die je wijst op deze twijfels en of raadsels. Een relatie vol met raadsels kun je altijd weer herstellen als je beiden heel oprecht met elkaar kunt communiceren in een dialoog.

Als je wilt weten hoe je kunt bouwen aan een harmonieuze relatie, lees dan het artikel over goed omgaan met elkaar.
Als je jezelf wat meer wilt verdiepen in het wegnemen van twijfels, dan is het artikel over twijfel een goede keus.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *