Relatie verbreken of niet? Uit elkaar of bij elkaar blijven?

Posted by: liefde expert - Posted on:

Wil je je relatie verbreken, vergeet dan niet dat je partner ooit je geliefde was.

Mensen veranderen niet maar het is vaak de manier waarop ze naar elkaar gaan kijken die veranderd. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben.

In een relatie moet je altijd van twee personen houden, van de ander en van jezelf. Als je in je relatie niet ook genoeg van jezelf houd, dan kan er het risico ontstaan dat je jezelf wegcijfert. Er is vaak niets zo erg dan dat je in een relatie niet meer jezelf kunt en of mag zijn.

Een relatie verbreken

Je gaat dan in principe tegen je nature in, met alle gevolgen van dien. Een relatie verbreken doe je niet zomaar, meestal gaat daar e.e.a aan vooraf. Een relatie verbreken is vaak een zeer pijnlijk proces voor diegene die verlaten wordt.

Wij als mens zijn een samenstel van Ziel, Geest en Lichaam en op al deze 3 niveaus hebben we onze behoeftes en verlangens. Als deze behoeftes en verlangens op 1 van deze 3 niveaus ontbreekt dan kan ons dat in onbalans brengen.

Een van de treurigste compensatievormen waarvan iemand gebruik maakt die geen liefde kan hebben voor zichzelf, is de houding aannemen van de persoon die onder alle omstandigheden aardig is.

Wat betekent het om van een ander te houden? Het houd op zijn minst 3 verschillende dingen in:

  • Je waardeert de liefde en bevestigt de absolute en unieke waarde van degene die bemind wordt
  • Je erkent de behoeften van de geliefde persoon en probeert hieraan tegemoet te komen
  • De liefde vergeeft en vergeet zijn of haar falen, mits ze binnen alle normen en waardes blijven

Als een van deze 3 dingen ontbreekt dan kan dat ervoor gaan zorgen, dat je zeker weet dat je: het proces van de relatie verbreken in gang wilt gaan zetten.

Wanneer ons gevraagd wordt “onze naasten te beminnen als ons zelf” houdt dit natuurlijk in dat alles wat we voor onze naasten willen doen,we dat ook op de eerste plaats voor onszelf zouden moeten doen.

Het houden van een dus een koppeltransactie. Er zijn twee mensen waarvan je moet houden: jezelf en je partner. Je kunt niet de een wel liefhebben en de ander niet. Wanneer gaat men een relatie verbreken?

  • Een relatie verbreken wordt in gang gezet op het moment dat je jezelf niet meer gelukkig voelt
  • Het proces van een relatie verbreken wordt meestal in gang gezet, als men niet meer tot de Kern van het ware probleem kan komen. Vaak wordt getwist met elkaar over de randverschijnselen (de irritaties). Doch de randverschijnselen ontstaan net omdat er in de Kern iets niet goed zit
  • Het proces van een relatie verbreken wordt meestal in gang gezet, als er een onbalans in onszelf ontstaat en of wanneer er een onbalans in de relatie ontstaat. Dit kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Meestal helpt het wel als je een juist compromis met elkaar kunt afsluiten. Dat lukt meestal ook wel indien er van beiden kanten nog voldoende liefde aanwezig is.

Als de liefde, de relatie ons pijn begint te doen, dan moeten beseffen dat pijn vaak ook een leermeester kan zijn. Pijn kan ons ook vertellen dat we onze denkwijze moeten herzien en in een andere richting moeten leiden. Verdriet en pijn kunnen ons ook duidelijk maken dat we van richting moeten veranderen.

Een mens kan ten alle tijden aan zijn of haar eigen groei werken, zeker als er nog wederzijdse liefde aanwezig is. Er bestaat dan een manier om persoonlijke waarde en zelfrespect te vinden en daarmee een reden tot vreugde.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *