Nep liefde, welke zogenaamde liefdes vallen hieronder?

Als je al eens in een nep liefde hebt gezeten, dan herken je ook meteen een echte liefde. Dan weet je al heel goed het verschil tussen een echte liefde en een nep liefde.

Wat is een nep liefde eigenlijk? In een nep liefde wordt een partner alleen maar gebruikt. Een nep liefde is dus geen echte liefde. Enkele voorbeelden van nep liefdes:

  • Foute mannen, foute vrouwen, genotsjagers en players. Als je hier meer over wit lezen, klik dan hier.
  • Scammers. Als je hierover meer wilt lezen, klik dan hier.

Als je twee bovenstaande links hebt gelezen dan kun je jezelf al een heel goed beeld maken van nep liefdes.
Een nep liefde is dus een zogenaamde liefde, die er alleen op uit is om iets van de ander gedaan te krijgen. En dat “iets” dat houd puur en alleen de bevrediging van de verlangens en behoeftes van de ander in.

Nep liefde

Als je een nepliefde hebt dan kom je er vanzelf achter dat het HVW er eigenlijk niet is en of nauwelijks bestaat. Wat is het HVW? De H staat voor horen, de V staat voor voelen, de W staat voor waarnemen.

Een voorbeeld:

Stel dat een partner tegen je zegt: ik hou van je, dan wil je dat niet alleen maar horen, maar ook kunnen voelen en kunnen waarnemen. Als je hier meer over wilt lezen, klik dan hier. Als je de zin: ik hou van je alleen maar hoort, niet kunt voelen en of waarnemen dan heb je grote kans dat je te maken hebt met een nep liefde en of met een voorwaardelijke liefde.

In een nep liefde kloppen de woorden vaak niet overeen met de daden. Het zijn de daden die de waarheid aantonen. Woorden zijn zo snel gezegd en vele woorden kunnen ook loze woorden zijn. Mannen en vrouwen die manipulatief van aard zijn, kunnen zo'n mooie woorden voorspiegelen daar zijn ze meester in. Onderschat ze dus niet!

Als jij in een relatie zit en het gevoel hebt dat er iets niet klopt, of dat er iets niet meer klopt dan is het van belang dat je naar je intuïtie luistert. Je intuïtie zorgt er meestal voor dat de alarmbellen gaan rinkelen om je duidelijk te maken dat er iets niet, of niet meer klopt. Als je meer over het onderwerp intuïtie wilt lezen, klik dan hier.

In de liefde heb je een onvoorwaardelijke liefde en een voorwaardelijke liefde. Als je in een voorwaardelijke liefde zit en de voorwaarden vallen dan opeens weg, dan blijft er nauwelijks en of niets meer van die voorwaardelijke liefde over.

Het allermooiste wat een mens kan meemaken is dus een onvoorwaardelijke liefde (ware liefde). Dat is iets wat je niet kunt vergelijken met een voorwaardelijke liefde en of nep liefde, het is een wereld van verschil.

Geschreven door: Alicia

Enkele favoriete artikelen:

Liefde en affectie kun je dat van elkaar scheiden?
Hoe ga je om met het leed van woorden?
Vergeven, hoe vergeef je iemand die je pijn heeft gedaan?

Hoe ga je om met een afwijzing?
Wat is liefde?
Persoonlijke effectiviteit, herken jij jouw blinde vlek al?

Kun je iemand veranderen?
Hoe bevorder je een harmonieuze relatie?
Welke vraag doet wonderen tijdens een conflict?

Wat als je het even niet meer weet? Lees dan dit
Hoe ontstaat chemie tussen 2 personen?
Hoe werkt de aantrekkingskracht tussen 2 personen?

Was en of ben jij relatieverslaafd?
Een beslissing nemen? Relatie redden of niet?
Welke raadsels zijn er in sommige relaties?

Internetliefde, dating liefde hoe kun je dat ervaren?
Daten, wanneer krijg je er een kater van?
Contactadvertenties, waar moet je op letten?

Als je dit op je smartphone leest, scroll dan helemaal naar beneden tot aan het einde als je niets wilt missen

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *