Innerlijke drijfveren, zorgen ervoor dat je iets graag uit jezelf doet omdat het leuk vind en het je blij en of gelukkig maakt.
Je innerlijke drijfveren handelen dan vanuit een goed gevoel want je wordt van binnenuit gedreven.

Wij als mens maken van alles mee in ons leven, het leven bestaat uit vallen en weer opstaan. Dat kan er wel eens voor zorgen dat de innerlijke drijfveren zich gaan verzwakken en of “verlammen” en dat is niet meer dan menselijk en logisch. Een mens kan veel hebben, maar eens houd het op.

Als jij jezelf te sterk laat leiden door externe drijfveren, dan stel je jezelf afhankelijk op. En of wordt je te afhankelijk van de externe wereld. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je zelf geen invloed meer hebt op je leven of dat het leven je “overkomt”.

Dat is een proces wat er heel langzaam kan insluipen, zelfs zonder dat je er erg in hebt. Probeer hierin niet door te schieten, want als je te sterk naar buiten bent gericht is het een stuk moeilijker om het geluk in jezelf te kunnen vinden. Jouw innerlijke drijfveren, staan dan op de automatische piloot en of voelen zich als “verlamd”.

Weet je het terugdenken aan het verleden, zal voor iedere man en of vrouw een andere betekenis hebben. Voor de ene persoon is het terugblikken op het leven misschien wel een periode van geluk en veiligheid geweest en voor de ander is het misschien een periode waar hij of zij het liefst niet meer aan terug wilt denken.

Allemaal verschillend, dus allemaal ook anders. Je kunt jezelf natuurlijk ook laten meeslepen door de stroom van het leven en e.e.a. dan maar opgeven. Doch we leven allemaal maar 1 keer en als je daar heel goed bij stilstaat dan besef je dat het nu de periode is dat je je innerlijke drijfveren naar boven haalt.

Wat de ene man en of vrouw gelukkig maakt, hoeft de ander nog niet gelukkig te maken. Dus voor iedere man en of vrouw zijn de innerlijke drijfveren anders. Hoe laat je je innerlijke drijfveren weer tot leven komen als je merkt dat ze “verlamd” en of “afgezwakt” zijn? Dat doe je door te geloven in je innerlijke bron, je hogere zelf, het Goddelijke deel in jezelf, het bewustzijn.

Het maakt niet uit, welke naam je het geeft want het komt in principe allemaal op hetzelfde neer. Zelfs de Bijbel probeert je duidelijk te maken dat je moet vertrouwen op het Goddelijke deel in jezelf.

God heeft de mens geschapen naar zijn gelijkenis, en dat houdt in dat je zelf ook die 3 eenheid in je hebt. Aangezien we allemaal die 3 eenheid in ons hebben, hebben we ook allemaal onze verlangens en behoeftes op elk van deze 3 niveaus. Ontbreken verlangens en behoeftes op een van deze 3 niveaus dan kan ons hele gestel in onbalans raken. Onze innerlijke drijfveren kunnen wij triggeren op al deze 3 niveaus.

Datzelfde geldt ook als je het contact kwijt raakt met je innerlijke bron (als je niet naar jezelf luistert, als je niet naar je onderbuik gevoel en of intuïtie luistert) Ook hier maakt het niet uit welke naam je eraan geeft, het komt allemaal op hetzelfde neer.

De ene man en of vrouw doet dit door te mediteren, weer anderen gebruiken andere handvaten en anderen doen weer een beroep op het Goddelijk deel in zichzelf (het bewustzijn). En ook hier komt het in principe weer op hetzelfde neer.

Innerlijke drijfveren

Gedachten zijn scheppend, energie is energie! Energie is neutraal en zal de weg van de minste weerstand afleggen, afhankelijk van de richting die wij eraan geven.

Om die reden is het aan ons om te beslissen wat we gaan creëren, kiezen tussen overvloed en schaarste is een goed begin en van daaruit ga je verder. Onthoud dat als je het ene kiest dit betekent dat je het andere moet laten varen.

Observeer je gedachtes en emoties en beslis vervolgens wat belangrijk voor je is en hoe bereidwillig je bent om de negatieve gedachten en overtuigingen los te laten.

Als je niet meer in jezelf gelooft, als je innerlijke drijfveren op zijn realiseer jezelf dan dat het ongeloof in jij eigen potentie kan voortkomen uit:

  • Onwetendheid
  • Foutief geloof
  • Of vanuit een natuurlijk ongeloof

Als je innerlijke drijfveren jezelf nog iets positiefs willen brengen, begin er dan mee om de pijnlijke krassen op je ziel te vervagen. Als je zelf niet naar de berg toe kunt gaan, zorg dan dat die berg naar jou toe komt. Gebruik je creativiteit, denk niet alleen in problemen maar ook in oplossingen.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *