Geestelijke voeding is eigenlijk net zo belangrijk als lichamelijke voeding, doch geestelijke voeding wordt vaak onderschat.
Als je in een dilemma zit, of vol met twijfels dan kan geestelijke voeding je daarbij helpen. Je gaat op zoek naar informatie, informatie geeft ons beelden en daar kun je weer je vruchten uit halen. Op die manier weet je beter of je nu rechts af moet slaan, links af of rechtdoor. Geestelijke voeding wordt vaak gebruikt als het kompas voor het leven.

Je hebt het grijze donkere gedeelte, het negatieve denkbeeld daar heersen dus gevoelens van angst, twijfel, afwijzing , afgunst en boosheid. In dat gedeelte is vaak ook de onkunde aanwezig. Je zou kunnen stellen dat ze beïnvloed worden door de kwade geestelijke invloeden.

Deze invloeden, deze negatieve geestelijke voeding komt binnen in je gedachtes. Het denken beslist dan of ze deze negatieve geestelijke voeding accepteert of niet.

De gelovigen hebben in hun geestelijk leven, een heerlijke toegevoegde waarde. Dit ga je pas merken op het moment dat je je geloof gaat praktiseren. Het hoeft niet zwaarmoedig te zijn met uiterlijk vertoon helemaal niet, maar wel innerlijk met veel oprechtheid.

Als je geestelijk gezond wilt opgroeien, moet je er voor zorgen dat je dicht bij je innerlijke bron blijft. Wij als mens bestaan allemaal uit een 3 eenheid (God heeft ons geschapen naar zijn gelijkenis). Op al deze 3 niveaus Ziel, Geest en lichaam hebben we onze verlangens en of behoeftes. Als de verlangens en of behoeftes op 1 van deze 3 niveaus ontbreekt, dan kan ons hele gestel in onbalans raken.

Er is een overeenkomst tussen lichamelijke voeding en geestelijke voeding want beiden hebben tot doel om ons energie te geven.

De geestelijke voeding kan ons kracht geven, of tot gedachtes laten komen, aanzetten tot daden als we het even niet meer weten. Het geestelijke honger gevoel , kan zelfs lichamelijke stoornissen veroorzaken als het niet gestild wordt met geestelijke voeding. Geestelijke voeding verruimd je en laat je en het laat je groeien.

Daarnaast verwarmt het je emoties, zie het als een vorm van kompas in je leven. Een mens geeft nou eenmaal ook graag gehoor aan zijn of haar innerlijke behoeftes. Bij de ene persoon is dat wat meer aanwezig dan bij de ander, want mensen zijn nu eenmaal verschillend van elkaar.

Als je dorst hebt dan drink je een glas water, als het koud is zoek je naar warmte, als je het benauwd krijgt dan zoek je naar lucht, als je honger hebt zoek je naar voedsel en als je geestelijke voeding nodig hebt dan ga je op zoek naar het etherische, het ongrijpbare en alle informatie die hierbij hoort.

Iedere man en of vrouw die geconcentreerd bezig is, straalt een ether uit. En die ether is natuurlijk in overeenstemming met wat je denkt of doet. Het s’nachts voeden we onszelf met de ademhaling (meer met ether dan overdag).

Als je moe opstaat dan wilt dat vaak zeggen, dat je een bepaalde ether kracht hebt gemist. Dit kan bijvoorbeeld door te veel denken en of te piekeren etc. Op die manier kan het reinigingsproces niet zo goed plaatsvinden en dat zorgt er dan weer voor dat we onze kracht niet goed kunnen hervinden.

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *