6 Situaties Die Meestal Eindigen In Een Echtscheiding

Posted by: liefde expert - Posted on:

Steeds meer huwelijken eindigen in een pijnlijke echtscheiding.

Hoe kan dat nu? Wat gaat er mis? Hoe kan het dat hopeloos verliefde stelletjes zo rap uit elkaar gaan?

Het is lastig om daar een ”one size fits all” antwoord op te geven want elke relatie is anders maar ik kan wel 6 veelvoorkomende oorzaken met je delen.

Vermijd deze 6 situaties om de kans op een echtscheiding kleiner te maken. Mocht je nu een van de onderstaande situaties herkennen trek dan zo snel mogelijk aan de bel!

Wacht niet met actie ondernemen omdat je denkt dat het vanzelf wel beter wordt.

1. Waarom geldproblemen vaak leiden tot een echtscheiding

Ze zeggen wel eens ”geld maakt niet gelukkig” en tot op een bepaalde hoogte is dat natuurlijk waar maar zo zwart/wit is het natuurlijk niet. In ieder geval niet in deze maatschappij.

Je zult op zijn minst genoeg inkomen moeten hebben om de huur te kunnen betalen, alle zorgkosten te kunnen financieren, de wekelijkse boodschappen te kunnen kopen, overige rekeningen te kunnen betalen, jezelf te kunnen vervoeren en leuke dingen te kunnen doen.

Denk bijvoorbeeld aan samen met je partner en/of kinderen naar de film toe, een museum of theater bezoeken, een keertje gaan bowlen, stappen en last but not least; op vakantie gaan.

Als je niet in staat bent de rekeningen te betalen en/of leuke dingen te doen levert dat uiteindelijk stress op, vervolgens ontstaan er spanningen, die spanningen zorgen weer voor discussies en die discussies leiden uiteindelijk vaak tot een echtscheiding.

2. Waarom weinig communicatie vaak leidt tot een echtscheiding

Als je elkaar pas kent is alles nog nieuw en spannend. Je wilt dan echt alles van de ander weten en brengt graag tijd met diegene door.

Je merkt dat jullie steeds vaker en ook langer met elkaar praten. Jullie groeien steeds dichter tot elkaar. Hoe meer jullie praten hoe beter het wordt.

Omgekeerd werkt dat echter precies hetzelfde. Als er in jullie relatie niet meer ”echt” gepraat wordt groeien jullie uiteindelijk uit elkaar en is de kans op een echtscheiding aanzienlijk.

Het is op die manier namelijk moeilijk om te weten wat er in de ander omgaat, er te zijn voor elkaar, een connectie te maken, leuke momenten te delen en de aandacht van elkaar weten te behouden.

Wil een relatie echt stand houden dan is er meer nodig dan ”wat eten we vandaag”, ”wat is er op de tv”, ”heb je al boodschappen gedaan”, etc.

3. Waarom een gebrek aan respect vrijwel altijd tot een echtscheiding zal leiden

Stel je eens voor dat je partner voortdurend geïrriteerd is en dat op jou afreageert?

Dat diegene je bijvoorbeeld voor schut zet bij vrienden en/of familie, je regelmatig kleineert, grof tegen je is, je emotioneel verwaarloost en je als grof vuil behandeld.

Er is alleen maar stress tussen jullie en je begint door alle uitspraken langzamerhand onzeker te worden. Het begint je leven enorm te beïnvloeden en je voelt jezelf niet meer gelukkig.

Hoe lang denk je dat zo’n relatie stand zal houden? In de meeste gevallen zal zo’n huwelijk zeer snel eindigen in een echtscheiding.

Het is dus erg belangrijk dat jullie elkaar met respect behandelen.

4.  Hoe stelletjes uit elkaar groeien met een echtscheiding als gevolg

Uit elkaar groeien kan op verschillende manieren. Enerzijds doordat twee personen bijna niet meer ”echt” met elkaar praten en anderzijds omdat ze veranderen als persoon.

Dit gebeurt vaak bij stelletjes die elkaar jong hebben ontmoet en al een hele tijd bij elkaar zijn. Toen ze jong waren deelden ze dezelfde interesses en hadden ze dezelfde doelen/ overtuigingen maar na verloop van tijd veranderen ze.

Omdat die ”veranderingen” in veel gevallen echter met kleine stapjes gaan vallen ze niet direct op waardoor het meestal te laat is wanneer ze echt zichtbaar worden.

Daarom is het ook echt belangrijk om voortdurend die connectie tussen jullie beiden te bewaren en op de hoogte te zijn van waar de ander mee bezig is.

5. Waarom veel leugens uiteindelijk een echtscheiding zullen veroorzaken

Er is een ding dat erg belangrijk is voor welke relatie dan ook en dat is vertrouwen. Zonder vertrouwen is een uiteindelijke echtscheiding vrijwel gegarandeerd.

Dat is ook helemaal niet gek wat hoe kun je immers een prettig gevoel bij de ander hebben als je diegene niet meer kunt vertrouwen. Dat is vrijwel onmogelijk toch?

Het is dus noodzakelijk om elkaar te vertrouwen maar dat lukt niet als een van de twee de neiging heeft om vreemd te gaan of te liegen over andere zaken.

Het is overigens ook niet zo dat alleen grote leugens schadelijk zijn! Veel kleine leugentjes bij elkaar opgeteld zijn net zo erg.

Loyaal en eerlijk zijn is dus cruciaal.

6. Waarom een gebrek aan intimiteit uiteindelijk zal leiden tot een echtscheiding

Wat is het allergrootste verschil tussen goede vrienden/familie en lovers? Een woord; intimiteit.

Als je de relatie in stand wilt houden is het belangrijk om regelmatig intiem te zijn want zo krijg en behoud je een sterke connectie.

Niet alleen omdat je samen zo fijne momenten meemaakt maar ook omdat er op biologisch niveau een verandering plaatsvind.

Wanneer je namelijk intiem bent wordt er een stofje in je lichaam aangemaakt waardoor je gelukkiger wordt en dat gevoel wordt dan onbewust aan je partner gekoppeld.

Geschreven door: JC

Ben je op zoek naar succes in de liefde?  Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *