Communicatie tips voor je relatie

Posted by: liefde expert - Posted on:

Het lijkt wel of hij zich steeds meer gesloten gaat opstellen.

De ruzies worden erger en je kunt niet tot hem doordringen. Hoe kun je ervoor zorgen dat hij zich wat meer gaat open stellen? Lees hieronder waardevolle communicatie tips voor je relatie. Wat is een effectievere manier van communiceren om de reactie te krijgen die je wilt?

1. Geïnteresseerd luisteren

Als je wilt dat een man je gevoelens en behoeften respecteert, zal hij zich zelf ook veilig moeten voelen om zich te kunnen uiten. Om zijn gevoelens te kunnen delen. Je kunt hem dat gevoel geven door zelf oprecht en geïnteresseerd naar hem te luisteren. Want mannen hebben net als vrouwen behoefte eraan om gehoord en gerespecteerd te worden.

Wanneer mannen het idee hebben dat hun partner niet meer naar hen luistert of niet meer geïnteresseerd is in hem als persoon, dan zullen ze zich langzamerhand afsluiten. Beetje bij beetje. Totdat er totaal geen emotionele binding meer is. Wil je gehoord worden? Begin dan zelf met luisteren. Toon echte interesse. Ga dus tijdens de communicatie niet dingen in huis doen, maar neem de tijd om naar hem te luisteren en kijk hem recht in de ogen als hij praat. Mannen zien het als desinteresse als je dingen blijft doen terwijl hij praat.

Probeer tijdens de communicatie een middenweg te vinden waar beide partijen zich in kunnen vinden. Hij heeft zijn eigen redenen als hij zich niet begrepen voelt. Kom achter zijn motivatie door vragen te stellen. Hierdoor voelt een man zich comfortabel om zich open te stellen en liefdevoller te reageren. Communicatie is geen machtsspelletje waarbij één van de partijen hoort te winnen.

2. Toon waardering

Je kunt met communicatie aan een man laten weten dat je zijn gedachten en acties respecteert. Hoe? Door waardering uit te spreken. Merk de kleine dingen op die hij voor je doet. De kleine dingen die je gelukkig maken. Als hij dat doet, bedank hem daarvoor. Laat hem weten hoe hij jouw leven waardevoller maakt. In plaats van je te focussen op de dingen die je irriteren.

Misschien denk je: “Ja, maar ik word ook niet beloond voor alle dingen die ik in huis doe.” Het voordeel is als je hem vaker bedankt en je waardering uitspreekt, dat hij geneigd zal zijn om meer voor je te willen doen. Want als een man denkt dat hij geen belangrijke bijdrage levert aan je leven, dan zal jouw aantrekkingskracht voor hem afnemen. En hierdoor wordt het voor hem moeilijker om betrokken te blijven in jullie relatie. Dus waardering is het communicatie wonder dat voer is voor zijn passie/ zijn aangetrokken voelen tot jou.

3. Stop met kritiek geven

Als je een langdurige relatie met je partner wilt opbouwen is het belangrijk om te weten dat mannen niet reageren op kritiek. Vaak geven we kritiek om onze partner te verbeteren of onze relatie te verbeteren. Bijvoorbeeld: “Ik denk dat je het beter op deze manier kunt doen.” Hij hoort dan: “Oh, ik doe het weer niet goed. Doe het zelf maar. Waarom zou ik het de volgende keer weer doen?”

Zelfs subtiele kritiek kan voor afstand tussen jullie twee zorgen. Hij ziet dan de relatie als een negatieve plek waarvoor hij wil vluchten om zichzelf beter te voelen. Met kritiek willen we verandering aanbrengen. Willen we hem motiveren om iets anders te doen. Wat is een effectievere manier van communiceren om de reactie te krijgen die je wilt? Denk bijvoorbeeld eraan hoe we als kind sneller leerden. Waardoor we het leuk vonden om te leren. Als we werden beloond en erkend. Ja, door waardering. Waardering is het wondermiddel.

Geschreven door: Petra

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *