Barmhartigheid, oprechte hulp en steun komt dat nog vaak voor?
Wat is barmhartigheid eigenlijk? Barmhartigheid zou je kunnen verwoorden als mededogen met mensen die het even moeilijk hebben. Barmhartigheid heeft dat iets met liefde te maken? Jazeker, barmhartigheid is liefde!
Het leven bestaat nu eenmaal uit ups en downs en heel vaak moeten we zelf er maar het beste van maken. We leven nu eenmaal in een wereld waarin best wel veel mensen berekend zijn, dat houd in dat ze alleen maar aan zichzelf kunnen denken. Vaak is de barmhartigheid naar anderen toe ver te zoeken. Je kunt niet echt zeggen dat we er allemaal beter van worden hoe het er op dit moment in de wereld aan toegaat.

Men zou wel mogen stellen dat het al van oudsher af aan, de leiders zelf zijn die dit allemaal veroorzaakt hebben. God kunnen we hier in ieder geval niet de schuld van geven, het enigste wat hij heeft gedaan is: de mens schapen naar zijn gelijkheid. Daarna was het aan de mens zelf…

Ik hou van barmhartigheid, vandaar dat ik bij de overname van Succes in de Liefde besloten heb om er een barmhartig blog van te maken. Een website/blog zonder reclame, zonder enige bron van inkomsten maar wel met interessante informatie waar je elders voor moet betalen.

Barmhartigheid

Een mooi verhaal: Jezus ging tegenover de offer kist zitten en keek hoe de mensen er geld in wierpen. Rijken gooiden veel geld in de kist. Er kwam ook een arme weduwe die er twee muntjes in gooide, ter waarde van niet meer dan een quadrans.

Hij riep zijn leerlingen bij zich en zei tegen hen: ik verzeker jullie, deze arme weduwe heeft meer in de offer kist gedaan dan alle anderen die er geld in hebben gegooid, want die hebben gegeven van hun overvloed, maar zij heeft van haar armoede alles gegeven wat ze had, haar hele levensonderhoud”. (Marcus 12,41-44)

Als barmhartigheid een deel van jezelf is, dan gebeuren er 4 dingen:

  • Hij of zij neemt de nood van een ongelukkige waar
  • Het gaat hem of haar ten harte en hij of zij wordt innerlijk bewogen door zijn of haar barmhartigheid
  • Hij of zij heeft gevoel voor het lijden van een ander
  • Hij of zij helpt “bewijst de barmhartigheid”

Geschreven door: Alicia

Ben je op zoek naar succes in de liefde? Kijk voor meer liefde artikelen op de “succes in de liefde” pagina met tips en adviezen op liefdes gebied.
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *