Overspel, vreemdgaan verwerken

Hoe verwerk je overspel en of een vreemdgaan? De meeste mannen en vrouwen houden van monogamie. Monogamie is iets wat heel normaal is als je onvoorwaardelijk van iemand houd. Als iemand waarde hecht aan monogamie dan hoort daar geen enkele one night stand, commerciële seks of een langdurige buitenechtelijke relatie in thuis. Mensen die in hun liefde monogamie hoog in het vaandel hebben staan knappen af op het overspel en of vreemdgaan van hun partner.

Overspel

Als je realistisch bent  dan weet je dat er na een heftige verliefdheid weer altijd een gewone wereld op je pad komt. Partners die trouw aan elkaar kunnen blijven geven vinden dan ook een middenweg tussen veiligheid en spanning met elkaar. Ze kiezen hiervoor omdat ze onvoorwaardelijk van elkaar kunnen houden. In een onvoorwaardelijk liefde kent men geen overspel en of vreemdgaan. Wat is het verschil tussen een onvoorwaardelijke en voorwaardelijke liefde?

Soms kan een man en of vrouw geen middenweg van veiligheid en spanningen met zijn of haar partner belopen. Dit kan het gevolg zijn van een sleur of van een voorwaardelijke liefde. Op die manier kan er een gebrek aan belangstelling voor elkaar ontstaan. Op die manier kan een overspel en of vreemdgaan op de loer liggen.

Partners die overspel plegen staan denken op dat moment alleen maar aan zichzelf en niet aan de partner. Met als gevolg: dat ze er ook niet bij stil staan wat voor een effect een escapade, overspel op hun partner zou kunnen hebben. Ze handelen op dat moment alleen maar naar hun eigen behoefte. Als men geen evenwicht weet te behouden in de middenweg van veiligheid en spanning, dan ligt het gevaar van overspel cq vreemdgaan dus heel gemakkelijk op de loer.

Er zijn verschillende manieren van overspel cq vreemdgaan:

 

  • One night stand
  • Commerciële seks
  • Een langdurige buitenechtelijke relatie

 

One night stand

Het overspel van een one night stand ligt ergens middenin. Het is geen commerciële seks en ook geen langdurige buitenechtelijke relatie.

In het algemeen ziet de “vreemdganger” van een one night stand, een one night stand dan ook als heel “onschuldigs”. Hij of zij ziet het dan niet echt als een overspel. Een “vreemdganger” die voor een one night stand kiest vind vaak ook dat er helemaal niks mis is met zijn of haar huwelijk.

Ze kiezen voor een overspel of voor het vreemdgaan omdat ze het heel opwindend vinden. Soms helpt het hun om de sleur in hun eigen relatie te doorbreken. Als er sleur in de relatie is dan hebben beiden partners daar meestal hun deel in.

Het is maar al te gemakkelijk om alleen met de vinger naar de ander te wijzen. Meestal als je met 1 vinger naar de ander wijst dan wijzen er 3 vingers naar jezelf toe. Probeer het gebaar maar eens met je handen uit. De 3 vingers onder je wijsvinger wijzen dan naar jezelf toe.

Vreemdgangers die luchtig over hun overspel denken, beantwoorden je meestal ook met:  het was toch alleen maar seks, meer dan dat stelde het niet voor. Met deze simpele uitspraak kun je een overspel eigenlijk niet rechtvaardigen.

Vreemdgangers die heel bewust kiezen voor een one night stand hebben meestal ook een afkeer voor prostituees. Dit omdat ze niet willen betalen voor hun seksueel genot en of omdat ze voelen dat de prostitué in kwestie net doet alsof. Dit willen ze voorkomen omdat ze op dat moment toch “bemind” willen worden.

Commerciële seks

Een groot deel van vreemdgangers kiezen bewust voor een prostitué omdat ze iemand willen die een verleidelijk spel met hun speelt. Het maakt hun niks uit als de prostitué net doet alsof ze er van geniet. Daarnaast kunnen ze bij een prostitué hun seksfantasieën tegen betaling bevredigen. Overspel en vreemdgaan met een prostitué is in hun ogen dan ook enkel een financiële transactie voor een tijdelijke seksuele ontspanning.

Commerciële seks buiten de deur zoeken kan voor verschillende “vreemdgangers” de manier om zijn huwelijk zo min mogelijk in gevaar te brengen. Daarnaast weten ze bijna zeker dat prostituees gecontroleerd worden op seksueel overdraagbare aandoeningen en dat geeft hun dan tevens een gerust gesteld gevoel.

Sommige mannen kunnen voor seks een prostituee verkiezen boven hun eigen partner zodat ze hun eigen partner niet lastig hoeven te vallen met bepaalde seksfantasieën. Daarnaast kunnen ze bij een prostitué vreemd gaan zonder er emotioneel bij berokken te raken. Het geeft hun meer vrijheid en geen schuldgevoel. Commerciële seks maakt het voor vreemdgangers uitermate gemakkelijk en verleidelijk om vreemd te gaan cq overspel te plegen.

Er zijn ook mannen die de voorkeur geven aan telefoon seks. Ze kiezen voor een opwinding via iemands stem en fantasie i.p.v. een lijfelijk contact. Telefoonseks is in de ogen van een man een manier om zonder emotionele rompslomp en al wat daar bij komt klaar te komen.

Een man of een vrouw die perse vreemd willen gaan om welke reden dan ook weet altijd wel een goede smoes te verzinnen. Vaak zijn ze daar meester in. Vaak is een monogaam liefdesleven dan ook niet voor hun weggelegd. Soms is een overspel voor hun de meest normaalste zaak van de wereld.

Waak ervoor dat het vreemdgaan van je partner niet je zelfbeeld en of zelfvertrouwen aantast.

Tip

De sleutels van geluk en succes

 

 

Headline Name: Email: subscribed: 1 We respect your privacy Email Marketingby GetResponse

Comments are closed.

Headline Name: Email: subscribed: 1 We respect your privacy Email Marketingby GetResponse