Lekker in je vel

lekker in je vel

Soms zit je lekker in je vel en soms ook weer niet. Je voelt dat je een gevoel “mist” wat er voor zorgt dat je je niet lekker in je vel voelt. Het is goed om bewust te ontdekken dat onze dagelijkse gedachten scheppend en creatief zijn. Dus als we het zouden willen dan kunnen we deze gedachtes in ons voor of nadeel gebruiken.

 

Lekker in je vel

 

Jouw dagelijkse gedachtes zijn bepalend of je jezelf lekker in je vel voelt of niet, onze dagelijkse gedachtes beïnvloeden ons leven.

Lekker in je vel – stapje voor stapje weer opwaarts

Vaak zijn we ons hier niet zo direct van bewust, doch als je jezelf aanleert om hier vaker bij stil te staan.Dan neem je voor een groot gedeelte het hef zelf in handen als je jezelf weer lekker in je vel wilt voelen. Als je jezelf echt down voelt dan vergt dat natuurlijk wat meer energie en kracht van je om je weer lekker in je vel te kunnen voelen.

Lekker in je vel – moeizaam op gang komen

Vaak kun je die knop niet een twee drie in je eentje omzetten. Dit omdat je nu al misschien te lang in die visuele cirkel zit waardoor je jezelf niet lekker in je vel meer voelt.

 

Lekker in je vel – onze werkelijkeheid scheppen

In principe scheppen we onze eigen werkelijkheid, als we bezig zijn met onze eigen gedachtes. We kunnen namelijk zelf beslissen of we iets als positief, of als negatief gaan voelen. Of we iets moeilijk of gemakkelijk gaan vinden. Of we tevreden zijn over ons zelf of niet.

Lekker in je vel – voorbeeld

Als we stress of spanningen hebben dan kunnen we bij de pakken neer gaan zitten, of we kunnen beslissen dat we naar oplossingen gaan zoeken.

Lekker in je vel – aandacht

Als je met je gedachten aandacht geeft aan iets, dan geef je het energie. Je voed het in principe het maakt niet uit of deze gedachten nu negatief of positief zijn, je blijft je gedachtes dan voeden omdat je er aandacht aan blijft schenken. Dit zorgt er dan ook weer voor dat iets dan meer reëel kan worden.

Lekker in je vel – zaadjes zaaien

Onze gedachten zijn eigenlijk “zaadjes”, die we zelf planten en die vroeg of laat in de objectieve wereld tot bloei kunnen komen, zowel in positief als in negatief.

Lekker in je vel – overtuigingen

Alles wat er om ons heen gebeurd zien wij door het filter van onze overtuigingen. We zien wat we geloven, we zien wat we verwachten te zullen zien. Een deel van de overtuigingen de we met ons meedragen, hebben we van onze ouders in onze jeugd meegekregen.

Lekker in je vel – denkbeelden

Met andere woorden, onze dagelijkse gedachten projecteren “denkbeelden” die wij van binnenuit over de dingen hebben. Vervolgens handelen wij volgens die “denkbeelden”. De buitenwereld is dus eigenlijk als een spiegel: wat we in de wereld zien is de afspiegeling van onze standpunten, gedachtes, onze verlangens en onze verwachtingen.

Lekker in je vel – keuzes maken

Als we niet tevreden zijn met onze “eigen wereld”, dan proberen we meestal op de een of andere manier iets te veranderen aan de uiterlijke werkelijkheid. Onze gedachtes zorgen er ook voor dat we keuzes kunnen maken. Misschien beslissen we om op zoek te gaan naar een nieuwe baan of we zorgen ervoor dat we gaan scheiden na een moeizame relatie.

Lekker in je vel – meedragen

Je kunt bijna niet ontkomen aan je eigen gedachtes, want ook al zouden we van baan en of relatie veranderen we nemen onszelf overal mee naar toe. Zolang we niet ons best doen om in onze dagelijkse gedachten onze denkpatronen te veranderen, verandert er niets. In principe zijn we dan altijd maar aan het herhalen. Dit doet ons geen goed als we voelen dat we ongelukkig zijn.

Lekker in je vel – gezegde

Als we blijven handelen zoals we altijd gedaan hebben, zullen we ook altijd krijgen wat we gekregen hebben.

Door onze ideeën en overtuigingen te veranderen in onze dagelijkse gedachten, verandert onze ervaring van de wereld. Als men het innerlijke weet te veranderen, dan gaat het om ons heen ook opeens veranderen.

Lekker in je vel – aansturen

Hoe zou je je eigen gedachtes in positief kunnen aansturen?

 • Je zou het besluit kunnen nemen om te gaan mediteren. Meditatie voegt iets toe aan je leven het stelt ons in staat afstand te nemen van de patronen van onze dagelijkse gedachtes. Gedachtes die ons misschien beperken in onze mogelijkheden. Mediteren kan er voor zorgen dat je je eigen gedachtes even stopzet. Hierdoor kom je dichter bij je eigen gevoel.
 • Je zou kunnen proberen om je eigen gedrag wat meer gade te slaan in plaats van dat je er in “gevangen” in raakt. Observeer goed op welk moment je jezelf lekker in je vel voelt en wanneer je jezelf niet lekker in je vel voelt.
 • Je zou je kunnen toeleggen op zelfreflectie, probeer te analyseren wat datgene is wat je niet meer lekker in je vel laat voelen.
 • Je zou je kunnen verdiepen in je kernkwaliteiten dat laat je ook zien waar eventueel je “valkuilen” zouden kunnen liggen. Misschien ligt daar wel een oorzaak waardoor je jezelf niet lekker in je vel voelt.
 • Je zou er bij stil kunnen staan dat alle gedachtes die je “uitzend” in jezelf als een boemerang bij je terug zouden kunnen komen, dit omdat je jezelf er met energie op blijft fixeren.

Lekker in je vel – wilskracht

Onze gedachtes zijn er altijd daarom is het belangrijk om er voor te zorgen dat ze meer naar het positieve dan naar het negatieve neigen. Met de nodige wilskracht, inzichten en trainingen kun je dit zelf aansturen.

Lekker in je vel – gevoelens

Als je lekker in je vel zit, dan voel je jezelf veel energieker, je kunt veel meer aan.

 • Ontdek hoe het kan zijn als je het hef in eigen handen neemt.
 • Ontdek hoe het voelt als je persoonlijkheid krachtiger wordt wat je weer leid naar een beter leven.
 • Besef dat je zelf de keuze kunt maken hoe je op iets gaat reageren en wat je ervan gaat vinden.
 • Ontdek hoe je van elke situatie ook weer een groeisituatie kunt maken.
 • Ontdek hoe je eigen levenslust je kan laten inzien dat je starheid zoveel mogelijk “moet” loslaten.

Lekker in je vel – spontaniteit en creativiteit

Als je gelooft dat er maar een goede manier is om alles aan te pakken, dan kan het je gaan ontbreken aan spontaniteit en of creativiteit. Dit kan ervoor zorgen dat je in een visuele cirkel blijft zitten. Actie en positieve gedachtes zijn een van de beste remedies tegen stress, spanningen, zorgen, schuldgevoelens angst, immobiliteit. Het is vrijwel onmogelijke om tegelijkertijd down en actief te zijn.

Lekker in je vel – jezelf een goed gevoel gaan geven

Als je jezelf afvraagt: wat kan ik dan het beste doen? Dan is het antwoord vrij eenvoudig. Je kunt iets gaan ondernemen wat je een goed gevoel geeft. Zorg er desnoods even “geforceerd” voor dat je je lekker in je vel voelt. Probeer “dit gevoel” zo lang mogelijk vast te houden. Doe het de dag erna nog eens en herhaal het een paar keer totdat het vertrouwd voor je wordt.

Lekker in je vel – genieten

Geniet er op die momenten dan ook heel bewust van dat je jezelf op dat moment lekker in je vel voelt. Bedenk dat je jezelf wat vaker zo zou willen voelen. Ontdek hoe dat mogelijk is door je gedachtes zelf in de hand te houden, zonder dat ze beïnvloed worden door anderen.

Lekker in je vel – ervaringen

Waar merk je aan dat je lekker in je vel zit?

 • Ten eerste voel je dat aan de positieve energieën die door je lichaam stromen.
 • Je voelt je niet meer angstig, gestrest of nerveus daarentegen voel je je gelukkig en op je gemak.
 • Je voelt “vrijheid” omdat je niet meer “totaal” afhankelijk bent van de goedkeuring of kritiek van anderen.
 • Je hebt niet meer zozeer de behoefte om bevestiging bij anderen te zoeken. Je gelooft dat het goed is zoals het is.
 • Je voelt je onbelemmerd door “ negatieve”gedachtes en je durft erop te vertrouwen dat het universum je welgezind is.
 • Je besluit dat je wrok en verwijten beter kunt laten verdwijnen, dit doe je door anderen te vergeven.
 • Je maakt het besluit om al je verwijten, oordelen en bittere gevoelens op te geven je ontdekt dat het geen zin heeft om dit “vast te blijven houden”. Je merkt dat je jezelf daar alleen nog maar meer “pijn” mee blijft doen.
 • Je staat in nauwer verband met je eigen intuïtie.
 • Je beseft dat je iets “positiefs”uitstraalt dit zorgt ervoor dat mensen weer graag in jouw nabijheid willen zijn.
 • Je kunt beter tegen een “stootje”.
 • Je voelt weer een warme liefde in en voor jezelf.
 • Je krijgt weer een andere kijk op het leven.

Lekker in je vel – persoonlijke ondersteuning tips

De sleutels van geluk en succes

Er is niets zo fijn dan dat je jezelf weer lekker in je vel voelt, je krijgt het gevoel dat je weer tot “leven” komt. Je gemoedstoestand zorgt er voor dat je weer lekker in je vel terecht kunt komen.

Lekker in je vel – gun factor naar jezelf toe

Uiteraard hangt het soms ook af van de gun factor die je nog naar jezelf toe hebt. De drive die ervoor kan zorgen dat je jezelf weer lekker in je vel gaat voelen.

 

delen